konrad509 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Czytałem w necie opinie, benchmarki, ale i tak nie mogę się zdecydować, który dysk wybrać :D Może Wy pomożecie ;) Generalnie potrzebuję dysku zarówno do instalowania gier/aplikacji jak i przechowywania muzyki/filmów. EDIT: Chodzi o wersję 1TB. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez konrad509 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Jeśli chodzi o osiągi - każdy będzie ok Jeśli chodzi o cenę - najtańszy nie będzie widocznie gorszy osiągami niż te droższe Jeśli chodzi o awaryjność - co pewien czas pojawiają się artykuły o statystykach awaryjności dysków HDD, najczęściej procentowo awaryjna jest baracuda, generalnie jak masz pecha to każdy dysk może paść. Bierz P300 Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez mrcszyman . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Bierz P300, ja już Seagate nie zaufam po niedawnej awarii dysku 2TB oraz wcześniejszych problemach z dyskami 500GB. Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Najszybszy będzie Segate SSHD FireCuda 7200rpm. Potem o podobnej szybkości będzie WD Bule 7200rpm, lub Toshiba P300. Toshiba ponoć cichsza. WD Blue to klasyk od lat. BarraCuda 1TB nie jest już tak szybka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Dnia 8.08.2018 o 22:53, mrcszyman napisał: Jeśli chodzi o awaryjność - co pewien czas pojawiają się artykuły o statystykach awaryjności dysków HDD Linkuję jeden z nich: https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-stats-for-q2-2018/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...