Skocz do zawartości
Macen11

Jaki zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, tesel napisał:

https://www.morele.net/zasilacz-corsair-hx750i-750w-cp-9020072-eu-659679/

Nie kojarzę tej marki w sensie wolę sprawdzone, miałem całkiem nie dawno doczynienia z też jedną marka średnio znaną więc wolę sprawdzone marki....

Co sądzisz o jednym z nich

https://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-dark-power-pro-p11-750w-bn252-770725/

I ten wyżej

Edytowane przez Macen11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Macen11 napisał:

Nie kojarzę tej marki w sensie wolę sprawdzone, miałem całkiem nie dawno doczynienia z też jedną marka średnio znaną więc wolę sprawdzone marki....

Seasonic to jedna z lepszych, czołowych i wieloletnich firm/producentów zasilaczy na rynku. Wiele innych bazuje na podzespołach Seasonic'a

12lat gwarancji w pierwszym proponowanym przypadku i 7 lat w drugim mówi samo za siebie

Edytowane przez Dart9
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, Dart9 napisał:

Seasonic to jedna z lepszych, czołowych i wieloletnich firm/producentów zasilaczy na rynku. Wiele innych bazuje na podzespołach Seasonic'a

12lat gwarancji w pierwszym proponowanym przypadku i 7 lat w drugim mówi samo za siebie

Ta 12 lat gwarancji, a co 5 opinia to że podczas włączania kompa zasilacz komuś np płytę spalił... Hahaha

Bez obrazy ale za 12 lat to kij wie co będzie a oni myślą że przekupią klienta długa gwarancją, wcześniej miałem thermaltake zasilacz z WOW 7 lat gwarancji! ale z chęcią bym go wyrzucił w krzaki.

Wolę sprawdzonego be quiet! Dark Power Pro P11 750W z 3 letnia gwarancja niż jakiegoś (WTF) Seasonic? co będzie chodził jak odkurzacz.

Temat uważam za zamknięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seasonic to jedna z lepszych firm w branży , podany model na pewno nie będzie chodził jak odkurzacz .

Jaki to był model tego TT ?

Bo firma ma różne modele oparte o platformy różnych producentów , tak samo BQ czy Corsair .

spomniany BQ Dark Power Pro P11 to konstrukcja FSP ( Fortron ) , też dobry ale wg. mnie za drogi - m.in. z powodu certyfikatu 80+ Platinum , można znaleźć tańsze i równie dobre PSU z certyfikatem 80+ Gold , poza SS to np. seria RMX/RMi od Corsaira

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, reyden napisał:

Seasonic to jedna z lepszych firm w branży , podany model na pewno nie będzie chodził jak odkurzacz .

Jaki to był model tego TT ?

Bo firma ma różne modele oparte o platformy różnych producentów , tak samo BQ czy Corsair .

spomniany BQ Dark Power Pro P11 to konstrukcja FSP ( Fortron ) , też dobry ale wg. mnie za drogi - m.in. z powodu certyfikatu 80+ Platinum , można znaleźć tańsze i równie dobre PSU z certyfikatem 80+ Gold , poza SS to np. seria RMX/RMi od Corsaira

Był to model Thermaltake Smart Pro RGB 650W, jednak wybór padł na; Corsair HX750i 750W Platinum BOX

84 miesiące gwarancji producenta. Zrezygnowałem z be quiet ;)

https://www.x-kom.pl/p/204388-zasilacz-do-komputera-corsair-hx750i-750w-platinum-box.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...