Lukas20 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Witam, Wlasnie dostalem info, ze w ofercie Disco (potem pewnie tez w paru innych firmach, jak MCS) pojawi sie nowa mala chlodniczka. Wymiary: dl (calkowita) 140mm X szer 95mm x wys. (calkowita) 113mm Wentylator: 80X80X25mm, 12V (domyslnie podlaczony na 5V) + grill, Wewnetrzne finy chl oraz rurki przeplywowe wykonane z czystej miedzi. Cena: :?: :?: :?: Wedlug mnie model o tyle fajny dla osob z malymi zdolnosciami manualnymi, bo jest mala (takie cos spokojnie wejdzie pod dysk). Sama konstrukcja nie jest zla, ale znowu jest metoda polaczenia liniowego, a nie rownoleglego, choc pewnie i firma, ktora robi same rdzenie bylaby w stanie cos takiego wykonac. BTW to taka konstrukcja ma jedna ogromna zalete (zauwazylem to po podlaczeniu Zuka i Kadeta) - mianowicie banalnie sie odpowietrza. No coz, czekam na jakies testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 mi sie podoba tylko ciekawe ile bedzie kosztowac i jaka bedzie cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 mi sie podoba tylko ciekawe ile bedzie kosztowac i jaka bedzie cena. Jakies maslo maslane Ci wyszlo :lol: Cene postaram sie zdobyc najwczesniej jak sie da. W sumie to wykonanie bardzo fajne byle by tylko nie przwalili ze wzgledu na to, ze finy sa z miedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 chłodniczka całekiem fajna, tylko zobaczymy jaka cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 wydajnosc bedzie jej marna - popatrzcie na mala ilosc finow - IMHO beznadzieja UPDATE : a jakie opory przeplywu beda , to ho ho ho :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Czy ktos widzial testy na poslkich serwisach JAKICHKOLWIEK chlodnic? Bo jak na razie wszyscye gdybyja o wydajnosci. Na zagranicznych pare widzialem, ale tez malo. Poza tym tego sprzetu u nas nie uswiadczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 mi sie podoba tylko ciekawe ile bedzie kosztowac i jaka bedzie cena. Jakies maslo maslane Ci wyszlo :lol: Cene postaram sie zdobyc najwczesniej jak sie da. W sumie to wykonanie bardzo fajne byle by tylko nie przwalili ze wzgledu na to, ze finy sa z miedzi. no faktucznie :lol: ale usprawiedliwie sie tym, ze bylem swierzo po wymianie plyty w kompie i stad takie podniecenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 W zasadzie ta chłodniczka nie bedzie wydajna , ale dla :nie overclockerów : chcacych miec mobilny sprzet powinno spasowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 BTW to taka konstrukcja ma jedna ogromna zalete (zauwazylem to po podlaczeniu Zuka i Kadeta) - mianowicie banalnie sie odpowietrza wydaje mi sie, ze gdyby przy odrobinie wiekszym wkladzie pracy zastosowac uklad rownolegly to odpowietrzanie byloby roznie banalne (mam na mysli stosowanie w calej chlodnicy rurek i trojnikow a nie 2 komor polaczonych rurkami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Zastosowanie tej chłodnicy widzę jako chłodnicę dodatkową - np. jedną dużą masz między pompką a blokiem na CPU. Masz jeszcze blok na grafikę i chcesz by wpływała do niego chłodniejsza woda - dajesz pomiędzy blok na CPU a blok na GPU taka chłodnicę - nie wszędzie zmieszczą się 2 samochodowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Model powstal na pewno z powodu jej wielkosci ulatwiajacej montaz w praktycznie kazdej budzie. Sprzet jest dobry dla chcacych miec ciche chlodzenie WC. Dla hardcorowcow za bardzo sie nie nadaje. Co do jej wydajnosci to jeszcze sie mialem dopytac, ale kiedys podobno testowali podobny model i byla ~5C gorsza od duzej miedzianej. Powinno to dac wyniki ok 7-8C powyzej temp. powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 jak na moje oko to slabo i drogo będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Tak jak mówią koledzy :roll: Będzie marnie :? Duży moze więcej :) :D :twisted: Ja mam chłodnićę od Kadeta i wentyl 20cm średnicy dwa bloki szeregowo CPU i GPU Temperatura wody max 38°C to przy tym maleństwie spodziewałbym się conajmiej 50°C przy podobnym układzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 38C??? Przy jakiej temp. powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 38C??? Przy jakiej temp. powietrza? zobacz mój konfig normalnie to pracuje 24 h na dobę więc w pokoju temperatura też coś koło 30°C lub więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...