Ciacho90 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Dobry wieczór. W moje rejony w końcu dotarła cywilizacja w postaci światłowodu. Wybrałem pakiet 200Mb. W zestawie dostałem router: https://www.tp-link.com/pl/products/details/cat-9_Archer-C2.html Router umieszczony mam w garderobie i chciałem podjechać sobie skrętką do miejsc, gdzie mam komputery, jeden odcinek około 7m, drugi 12m. Pytanie czy skrętka https://www.tim.pl/kabel-teleinformatyczny-bitlan-futp-kat-6-4x2x0-54-bebnowy będzie w porządku? Może pytanie głupie, ale chciałbym wykorzystać prędkość internetu. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 21 minut temu, Uncle_Adam napisał: Co to za dziwne pytania o skrętkę skoro 200Mbit to spokojne najpodlejsze 5GHz przeniesie... Tak, tylko w PC od zawsze używam internetu po kablu i nie chcę tego zmieniać. Dlatego pytam konkretnie o skrętkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 Kup zwykłą kategorii piątej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Przy takich odległościach kategoria 5e zapewni 1Gb/s, a właściwie to 5Gb/s, jak już się sprzęty pojawią. Natomiast kategoria 6, pozwoli osiągnąć 10Gb/s. Także, tak jak wcześniej napisano, 5e powina Ci wystarczyć spokojnie. :) Edytowane 31 Października 2018 przez goral2099 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 https://www.tim.pl/kabel-teleinformatyczny-uutp-kat-5e-4x2x0-5-bebnowy?context=ZjVjOTBlNmMy Będzie dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 Taki powinien być lepszy. https://allegro.pl/polski-kabel-skretka-ftp-5e-bitner-miedz-100m-i6761435063.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Kupiłem Bitnera 5E Wynik speedtestu: Mam płytę główną B350 tomahawk Realtek 8111H Zintegrowana karta sieciowa 10/100/1000 Pytanie, coś nie tak z netem czy jednak z kartą? Edytowane 9 Listopada 2018 przez Ciacho90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Link nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Wygląda jak karta/router 100Mb. A jaki tam masz router, czy modem? Edytowane 9 Listopada 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Router Archer C2 https://www.tp-link.com/pl/products/details/cat-9_Archer-C2.html 59 minut temu, radiergummi napisał: Link nie działa. Download 94,66Mb/s upload 9,77Mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) I na każdym komputerze masz takie wyniki? Nawet jak podepniesz bezpośrednio z pominięciem routera? Edytowane 9 Listopada 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Kabel nie ma nic do rzeczy raczej. Ja mam 600 mbit puszczone po kablach najtańszych z marketu. Ustawienia w biosie i w routerze bym sprawdził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Kilokush: Ewentualnie dostawca nie wywiązuje się z umowy. Edytowane 9 Listopada 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Szok, pierwszy raz spotykam się ze zmienionym hasłem w panelu TP-link http://192.168.0.1 ... także nie wiem co tam jest wykombinowane... Bezpośredniego połączenia nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Resecik i po haśle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 1 godzinę temu, goral2099 napisał: Resecik i po haśle. Mówisz o tym resecie na routerze? Nie zresetują się wszystkie ustawienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Zresetują się. Powrót do ustawień fabrycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciacho90 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 I po resecie będzie działał normalnie? Nie dostałem żadnej kartki z moim id ani z niczym innym. Sam się skofiguruje i podłączy do sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Powinna być naklejka z fabrycznym hasłem na obudowie. Powinno działać wszystko, ewentualnie mac będziesz musiał wprowadzić, jak był inny przy konfiguracji. Jak ta Twoja sieć wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...