wargavoc Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Witajcie, kupiłem Ryzena 5 2600 + MSI B450 Tomahawk i zaczynam zabawę z OC. Wbiłem mu 4GHz przy napięciu 1,336 i tu zauważyłem ze temp MOS była 75 C Pytanie: Przy jakim temp na MOS mam już przerwac OC? Wcześniej spaliłem płyte w taki sposób... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonder Boi Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 Nie takie temperatury jeszcze git są. Darowałbym sobie jakby w okolicach 85-90 stopni były Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 Filmik ma się nijak do tematu bo B350 Tomahawk ma dużo gorszą sekcję zasilania niż B450 Tomahawk. Moim zdaniem już masz przerwać oc. Nie podbijaj już raczej napięcia bo wyżej ryzykujesz żywotność procka. No chyba że chcesz go używać tylko 2 lata. Temperatury są spoko jak na vrm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Czy jest jakiś sposób, żeby uruchomić komputer z domyślnymi ustawieniami biosu w monecie, gdy coś zbyt agresywnie ustawiłem i komputer nie chce się uruchomić. Chodzi mi o pominięcie resetu zworką i ustawianie wszystkiego ponownie. Poprzednio miałem starą płytę Abita i tak po przekroczeniu jakiejś wartości wystarczyło wyłączyć z zasilania komputer zaraz po włączeniu i później bez problemu uruchamiał się z domyślnymi ustawieniami, ale w biosie wszystko było ustawione jak wcześniej. Bardzo wygodne to było do testowania możliwości sprzętu bez konieczności odkręcania obudowy i nurkowania ze zworką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...