pokos Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Mam problem z temperaturami ryzen 5 2400g otóż na stockowych ustawieniach przy max. obciążeniu temp dochodzi do 80st (napięcie na płycie pokazuje wtedy 1.4v), po podkręceniu grafiki do 1500Mhz (przy 1.2v) tem podczas grania w BF3 doszła do 91st. Bios zaktualizowany do najnowszego. Pastę zmieniałem 2 razy, wszystko jest dobrze dokręcone. W testach na PPC temperatury po podkręceniu procesora i grafiki nie przekraczają 70st a tutaj na stocku jest prawie 80. Może być to wina płyty? sprzęt ryzen 5 2400g cooler boxowy msi b450i mini ac SPC vero m2 pamięc Patriot Viper 3000mhz 16gb obudowa fractal design meshify c mini pasta Pactum PT-2 Edytowane 24 Lutego 2019 przez pokos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 A czy w recenzji był box? Na pewno open bench. Boxowy cooler do 2400G jest najprostszy i temperatury masz adekwatne do jego możliwości. Nadaje się tylko do pracy na stock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokos Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 spartan 3 LT da radę? czy lepiej dopłacić do czegoś lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 Może zainwestuj w Fortisa jak chcesz się bawić w OC, przy okazji będzie ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 Do OC to minimum Fortis albo nawet Grandis , szczególnie jak autor chce procka kręcić ile wlezie . Do lekkiego OC czy braku OC to Spartan / Fera czy podobne chłodzenia wystarczą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokos Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 z tego co widzę, chłodzenie boxowe ma wymary 109mm (L) 108mm (W) 85mm (H) dałem ss jak to u mnie wygląda, generalnie na płycie jest tyle miejsca co kot napłakał (nawet musiałem przekręcać znaczek AMD do góry bo zahaczał o ram/radiator) i jest na styk. W związku z tym chłodzenie nie może być szersze niż to 108mm (pamięci nie są nisko profilowe) lub być nad ramem, także fortis chyba odpada. teraz pytanie, z popularniejszych chłodzeń które by pasowały (tak mi się wydaje) jest: partan 3 PRO be quiet! Pure Rock Fera 3 be quiet! Pure Rock Slim i które wybrać? chyba, że jest jeszcze jakieś fajne nie za grube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbe Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Temperatury świadczą o tym że albo masz źle zamontowany ten cooler albo masz cos nie tak z pastą. Jak na boxia AMD masz wręcz ogromne temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2019 Widziałeś w ogóle tego boxa na oczy?Temperatury ma w normie. Zastosowanie wariantu od zwykłych Ryzen 7 zbija około 10C. Wraith Prism jeszcze nie zakładałem bo zostawiam go sobie na specjalną okazję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbe Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Miałem boxa na R5 1400 (ten sam układ dodawany jest do 2400G) i przez sporo czasu jechałem na boxie przy 1500X. WW temperatury są po prostu ogromne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...