Skocz do zawartości
martinez0211

Opinia o komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, raczej jestem zielony w kwestii budowania komputera. Korzystałem z konfiguratora PC i wyszło mi coś takiego. Chciałem by cena się zamykała 3500 złotych i był kompatybilny z moją kartą graficzną którą kupiłem miesiąc temu. Może miałby ktos jakieś porady co na co wymienić w podobnej cenie ewentualnie nie dużo większej. Na dole zdjęcie komputera i mojej karty graficznej.

1.PNG

2.PNG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej - I5K i ram 3000 mhz + płyta na B360 ?

Nie dość że nie będziesz mógł procka podkręcić , to w dodatku ram będzie pracował na max. 2 666 mhz .

Płytę zmień na coś na chipsetach Z370 / Z390 .

SSD do zmiany , odpuscił bym sobie cokolwiek na pamięciach QLC - nie ma znaczenia czy NVMe czy SATA , z dysków SATA to Crucial MX500 a z dobrych dysków NVMe to A-Data SX8200 Pro a nie ta padaka .

GTX1060 za ~1000 zł to średnio sensowny pomysł skoro w tej cenie można dostać GTX1660 , która po OC dogania 1660 Ti i ma wydajność GTX1070 za sporo mniej kasy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, topdog napisał:

Do tego płacić 500zł za system operacyjny bloatware\spyware, ouch.

znafco na czym sam jedziesz?

ogólnie zestaw do zmiany i raczej jak jesteś zielony to sobie zestaw do OC odpuść - zgaduje że to do gier ma być? - niestety ale karta która masz nie jest za szybka na obecne czasy

system w wersji box lepiej brać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z praktycznego punktu widzenia lepsza byłaby mniejsza obudowa:
SilentiumPC Signum SG1
jest podobna do tej co wybrałeś niższa i krótsza. Nic nie tracisz, a rozmiar mniejszy. Wersja ze szkłem też jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi