Skocz do zawartości
Peterq

Chcę tą kartę, ale opłaca się??

Rekomendowane odpowiedzi

cos panom kurierom sie niespieszy z dostarczeniem mi karty a zamowilem wczoraj o 9:00 rano i jeszcze niedotarlo a wydaje mi sie ze juz powinno byc wkoncu mowili 24H ale moze jakos dotrze :)

ale raczej ja bierz z tweaka wkoncu na tym forum jestes daj im zarobic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie wetne w ten temat z pytaniem czy warto byloby zmieniac Gf 2 Ti 64 MB DDR na takiego herca 8500LE placac jeszcze raz wiecej (tzn dostaje za moja 150, dokladam 150 i mam herca) i czy odczuje jakas ruznice w giercach lub w ogole?

Jasne ze odczujesz, GF 2 to już przeszłść. Sam mam i nieldugo zmnieniam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie wetne w ten temat z pytaniem czy warto byloby zmieniac Gf 2 Ti 64 MB DDR na takiego herca 8500LE placac jeszcze raz wiecej (tzn dostaje za moja 150, dokladam 150 i mam herca) i czy odczuje jakas ruznice w giercach lub w ogole?

imo sie oplaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis bede mial radka z tweaka , ialbym wczoraj ale firma kurierska sie pomylila i zamiast przyjechac domnie zostala w Bydgoszczy :P

dzis ja bede mial to ci powiem :)

mam nadzieje ze teraz przywioza :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rarę uwag: 8500LE=9100 250/250 chociaż mój saphir 9100 250/230 Ja po zmianie z GF 2 MX400 odczułem taką zmianę na + że aż mnie o podłogę żuciło :twisted: Rewelacja i był post o tych radkach 8500LE i wypowiadał się gość z forum który ma go. Powiedział że ma on takty 250/250 i chodzi rewelacja, PS rzeczywiści jest wiele opinii (nawet na forum ale nie tylko) że 8500 jest lepszy od 9100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no super a teraz oczywiscie w sklepie stan magazynowy wynosi zero, bomba!!

pewnie nowa dostawa bedzie za 3 miesiace, jak sie wqrze to se cos kupie w japoni, i tyle!!

poszukaj w innych sklepach , na peno będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boyco-zamawiasz i nie widzisz co kupujesz???

przeciez jak byk w opisie stoi ze

Rodzaj układu graficznego: 128-bitowy;

eee to chyba jakies nieporozumienie bo im chodzilo o szyne pamieci-by byla 128bitowa zamiast 64bitowa. Wewnetrzna architektura chipu to zupelnie inna bajka. Zreszta cos mi sie zdaje ze i tu jest blad bo R200 to uklad 256bitowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 8500LE/9100 by Hercules to ok karta.

Nie ma wersji 64 bit, Wersja 64MB poszła mi 285/285 bez modyfikacji chłodzenia. Ale trzeba powiedzieć, że są z tą kartą problemy; było na tym kilka tematów na forum, min. "Uwaga, wadliwa seria kart 9100 Herculesa" (czy jakoś tak), założony przez Pinkiego. Ale karta ogólnie cudna. Jak ją włożyłem zamiast swojego MX400 i zobaczyłem kolory, to aż przysiadłem. Na mojej Morrowind jest w tonacji brunatnej- po prostu nie ma zieleni :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dostalem ta karte czyli ATI Radeon 8500LE 128MB Hercules

karta poprostu wypas na procu Duron 1.1@1.2Ghz i 256DDR (266) w

3DMark'u mam 6500ptk grafa niepodkrecana i chodzi bezproblemowo

(odpukać!) na mojej zasilce 250W tylko mam takie pytanie jakei stery najlepiej do niej zainstaowac ja zainstalowalem te standardowe co dali w plytce .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zartuje a teraz krotka pilka, 64 ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> czy 128 ramu na tym hercu 8500le??

64, ta karta nie wykożysta dodtakowego ramu, a wersje 128MB są często niżej taktowane i gorzej się kręcą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty ale ty pewny ty jestes?? bo tam w 64 sa henixy a w 128 samsungi, i taktowanie rdzenia jest wszystko takie same.... moze to 128 bedzie git, w koncu teraz drozeja pamieci, a gierki maja tyle tekstur:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty ale ty pewny ty jestes?? bo tam w 64 sa henixy a w 128 samsungi, i taktowanie rdzenia jest wszystko takie same.... moze to 128 bedzie git, w koncu teraz drozeja pamieci, a gierki maja tyle tekstur:)

Tak, było już o tym na forum. Tak o tym, że się gorzej kręcą, jak i o tym, że wyniki w grach i benchmarkach różniły się o 0.5-2 FPS przy podobnych taktowaniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry chlopaki ze pytam ale sune na standardowych sterownikach od Herculesa i NFS Hot Pursuit zawiesza mi sie gra wiem ze to gdzies juz bylo tylko ja nieczytalem tego bo niemialem radka a teraz go mam i niewiem co zrobic jaki sterowniki zainstalowac ?? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

->Omegi są fajne. Obraz wygląda na nich inaczej, acz niekoniecznie musi Ci to odpowiadać. Sprawdź. Wydajność ciut lepsza, w kilku grach znikają problemy, w kilku się pojawiają.

->Posprawdzaj jakimś programem, który robi logi, albo w inny sposób zapisuje, jakie masz napięcia w trakcie grania, czy 5V nie spada jakoś poniżej (te herce są chyba jakoś specjalnie wrażliwe na niskie 5V)

-> Sprawdź na stronie producenta gry, czy nie ma jakiegoś patcha akurat do tej karty, i czy ATI nie ma jakiegoś hot-fixa; może zaraz ktoś Ci powie, ja akurat nie gram w takie gry.

->często problemy z biosem 9100, ale Ty chyba masz 8500LE

(jeżeli tak, prośba: mógłyś mi go na maila podesłać?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszałeś kiedyś o wyszukiwarkach internetowych? Przykładowe to:

www.google.com

www.altavista.com

www.netsprint.com

Wystarczyło wpisać w którą kolwiek "omega+ati" i miałbyś kilkadziesiąt mirrorów.

Ale proszę, bo jestem strasznie fajnym gościem, mam strasznie fajne perspektywy na najbliższe dni, a co za tym idzie strasznie fajny humor dzisiaj ;p

http://www.omegacorner.com/ati.htm

Są to sterowniki pisane na bazie catalystów, mają własny control panel i dodatkowe aplikacje, min. do podkręcania i naprawiania buga z refresh rate pod win 2K/XP. Przed ich instalacją musisz wywalić catalysty i control panel, jeśli masz. Miłej zabawy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj do mnie przyjechala z siriusa. Ale ze umowiony bylem z fajna laską to odłożyłem testowanie na dzisiaj. No i po calym dniu testów mam:

3DMark 2001 SE - ponad 6500pkt

3DMark 2003 - ponad 1000pkt

Ogolnie jestem zadowolony tylko rozczarowalo mnie slabe podkrecanie karty. Co prawda malo czasu przeznaczylem na podkrecanie ale ustawilem od razu taktowanie 275/550 i pojawiły sie artefakty :evil: - były nadal nawet gdy zjechalem do 252/504 - wkurzylem sie i zostalem przy standardowym taktowaniu - narazie... :twisted: .

Z karta jak na razie nie mam zadnych problemow - byl jeden objawiajacy sie artefaktami na pulpicie ale to rozwiazalem przez wyłączenie drugiego monitora w zakładce ekrany - spowodowane to jest chyba tym ze ten Radek ma jednego RAMDACa.

BTW taktowanie karty Hercules Radeon FDX 8500 LE 64MB to 250/480 a nie jak ktos wczesniej napisal 250/500.

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieknie, czyli jednak niedopatrzenie w opisach, a moze celowa dezinformacja w sklepie, ciekawe czy to moze byc podstawa do reklamacji, a napisz jak tam wyjscie tv, testowales juz?? fajnie wyglada??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry chlopaki ze pytam ale sune na standardowych sterownikach od Herculesa i NFS Hot Pursuit zawiesza mi sie gra wiem ze to gdzies juz bylo tylko ja nieczytalem tego bo niemialem radka a teraz go mam i niewiem co zrobic jaki sterowniki zainstalowac ?? :oops:

Na ctata od 3.2 w gore znika ten problem. Albo mozna tez cos wylaczyc w opcjach gry i tez chodzi ..... ale lepiej zmien stary na przynajmiej 3.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3DMark 2001 SE - ponad 6500pkt

3DMark 2003 - ponad 1000pkt

w 3DMark 2001SE tez mam ponad 6500ptk na durinie 1,2Ghz tyle ze ja mam 128MB

jeszcze niepodkrecalem dajcie linka do jakiegos programu to zobacze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...