Skocz do zawartości
Elmer

Zalman CNPS7000A !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Gadalem z gościem z 4maxu i powiedzial że ten model zalmana 7000a cu bedzie można żalozyc na plytach bez otworow wokole procka( ma dodatkowe zapinki).no wiec nie wiem jak to w końcu da sie go zalozyc na sockecie 370 czy nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadalem z gościem z 4maxu i powiedzial że ten model zalmana 7000a cu  bedzie można żalozyc na plytach bez otworow wokole procka( ma dodatkowe zapinki).no wiec nie wiem jak to w końcu da sie go zalozyc na sockecie 370 czy nie ?

Zobacz na temat przyklejony na forum Chłodzenie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41743

tutaj się dowiesz wszystkiego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

---------------------------------------------------------------------------------

a czy ten zalman 7000-Cu wejdzie na płytkę Asusa P4P800 ?? daje linka http://www.asus.com/products/mb/socket478/...800/enlarge.htm

na stronce Zalmana są wypisane kombatybilne płyty ale tylko na soket 462 a narazie nie ma na 478 ;/

----------------------------------------------------------------------------------

a już mam odpowieć pozytywną od jednej osoby :) nie musicie mi odpowiadac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krg ten zalman na pewno bedzie pasowal na plyte. Tylko musisz zobaczyc, czy wejdzie ci do budy, bo moze wystawac troche ponad plyte.

BTW cr4shh. Te zalmany na DiscoTechu to chyba za darmo sprzedaja ;)

hehehe Promocja jest ;) !! nic tylko brać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elmer --> a mógłbyś podac dokładny adres tego sklepu w Gdyni .. ew. telefon. Jestem z Gdańska i unas takiegosklepiku raczej nie uświadczysz :( a jestemzainteresowanyzakupem ww. Zalmana

thx

Dakota12. 628-53-30 628-53-38 Plac Konstytucji 1 Dworzec Gdynia Główna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krg ten zalman na pewno bedzie pasowal na plyte. Tylko musisz zobaczyc, czy wejdzie ci do budy, bo moze wystawac troche ponad plyte.

z tym to chyba nie będzie problemu bo będe miał bude Anteca, więc wszystko powinno ładnie pasować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis go kupilem w radanie i kloc z niego niesamowity :> Co do temperatoru to miodzio na spire falcon rock 2 po godzinnej grze w ut2003 mialem 52' a teraz 35' :> A bym zapomnial temperatura w idle na fr2 byla 45 na zalmanie 33' :> A z tym cienciem zapinki to sie strasznie namordowalem :oO I jeszcze nie wiem czy ma sie nb47j zmiesci na czipset :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis go kupilem w radanie i kloc z niego niesamowity :> Co do temperatoru to miodzio na spire falcon rock 2 po godzinnej grze w ut2003 mialem 52' a teraz 35' :> A bym zapomnial temperatura w idle na fr2 byla 45 na zalmanie 33' :> A z tym cienciem zapinki to sie strasznie namordowalem :oO I jeszcze nie wiem czy ma sie nb47j zmiesci na czipset :(

Dużo wystaje ponad płytę (chodzi mi o ilość miejsca od brzegu płyty do zasilacza)? Sprawdziłem opis na stronie zalmana i teoretycznie powinien do mnie wejść - ale jak będzie w praktyce to się przekonam jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niemówiłem ze w radanie wszysko znajdziesz tereaz mają do bulu tych 7000a mają cu ale też alcu aero 7+ wszysko od reki tylko kupowac ja jak mi wejdzie na moje mobo i bede miał troszqu więcej kaski to też sobie kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWER BY AMD ten Zalman z pewnoscia wejdzie, ale:

1. Zpinke trzeba bedzie uciac

2. Co do zalmana na NB - ja mam na Abicie ZM-NB32J i nic nie cialem, tylko przy zakladaniu 7000A wcisnalem go tak, ze finy wchodza pomiedzy "kolce" tego NB32J i wsio jest OK :D

3. Ja podobnie jak Tomek24 zalozylem odwrotnie cooler (zamienilem podstawki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie dostałem zalmana :twisted: ale mam pytanko...

wraz z coolerem zapinkami i śrubkami dostałem też pastę termoprzewodzącą Zalman Thermal Grease (CSL 850), czy to jest dobra pasta?? bo jak na tak dobry cooler domyślam sie, że raczej dali dobrą pastę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, ja nie wytrzymam. Wszędzie są TYLKO NIE W ŁODZI!!!! A może ktoś wie gdzie w tym rzekomo dużym mieście ktoś to ma?

Nie przejmuj się - ja też czekam już od jakiegoś czasu na tego Zalmana - mają być już u mnie od tygodnia - też spore miasto Szczecin.

Pytałem po wszystkich hurtowniach w Szczecinie - nie dy rydy czegoś takiego sprowadzić - nie ma i nie będzie - tylko jeden sklep sprowadza coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, ja nie wytrzymam. Wszędzie są TYLKO NIE W ŁODZI!!!! A może ktoś wie gdzie w tym rzekomo dużym mieście ktoś to ma?

Nie przejmuj się - ja też czekam już od jakiegoś czasu na tego Zalmana - mają być już u mnie od tygodnia - też spore miasto Szczecin.

Pytałem po wszystkich hurtowniach w Szczecinie - nie dy rydy czegoś takiego sprowadzić - nie ma i nie będzie - tylko jeden sklep sprowadza coś takiego.

hehe, a na mazurach jest :D tylko, że w adderze(filia z białegostoku) są po 239zł 8O, a nie chciało mi sie do Olsztyna zaginać dlatego kupiłem przez neta w sirius.pl za 199zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, a na mazurach jest :D tylko, że w adderze(filia z białegostoku) są po 239zł  8O, a nie chciało mi sie do Olsztyna zaginać dlatego kupiłem przez neta w sirius.pl za 199zł

U mnie mają być po 190 zł. :D A w siriusie już są po 209 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto chce podłączyć tą dmuchawę do NF7 niech porządny brzeszczot szykuje. Qfa, instalacja to jakieś nieporozumienie. Niedość, że był to mój pierwszy w życiu montaż dmuchawy, to jeszcze z takimi atrakcjami.

Wielka pipa z trony Zlamana, że drugiej krótszej zapinki nie dali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orientuje sie ktoś w pastach termoprzewodzących???? jaką mam nałożyć na procek P4 2.8 GHz, bo nie wiem czy ta którą dostałem z zalmanem 7000-Cu (pasta CLS 850) jest dobra, czy kupić inną np. Arctic Creamicue???????????? czy choćby paste od Titana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orientuje sie ktoś w pastach termoprzewodzących???? jaką mam nałożyć na procek P4 2.8 GHz, bo nie wiem czy ta którą dostałem z zalmanem 7000-Cu (pasta CLS 850) jest dobra, czy kupić inną np. Arctic Creamicue???????????? czy choćby paste od Titana

Tutaj znalazłem test tej pasty (słabo wypada):

http://www.proline.com.pl/index.php?id=new...moprzewodzacych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowi polacy. Tylko umiecie narzekać a mi się od tej waszej paplaniny zbiera na ble. Nie ma uciebie w mieście sprzętu to powiedz mi od czego masz internet??? Oto sklep który zamówienia realizuje od ręki www.discotech.waw.pl, kumpel rano zadzwonił złożył zamówienie na przedmiotowego zalmanka i następnego dnia po południu go odebrał (przesyłka przyszła pocztą priorytetem chociaż wogle o to nie prosił - warszawa - opole opłata niecałe 10zł). Dlatego przestancie tracić bezsensownie czas i niszczyć oczy czytających to forum tymi swoimi bzdetami. Jakby wam naprawdę zależało na zakupie tego coolerka to byście to sobie załatwili.

Jeszcze kilka słów do koolduct.

Nie krytykuj zalmana w tym topicu bo to jest NIE GRZECZNE :) Po pierwsze dlatego że zalman sam uprzedził kupujących o konieczności piłowania. A po drugie widziały gały co brały dlatego przestań teraz pierdzieć i narzekać bo twojego gadanie nie ma sensu. Lepiej napisz coś mądręgo w stylu ustawiłem zalmanka na tyle i tyle obrotów i na jakiś tam ustawieniach procka i reszty sprzętu mam taką a taką temperaturę :!:

Nauczcie się w końcu pisać konkrety a nie bzdety. Bo bzdety to sobie piszcie do "bravo" a nie na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto sklep który zamówienia realizuje od ręki www.discotech.waw.pl, kumpel rano zadzwonił złożył zamówienie na przedmiotowego zalmanka i następnego dnia po południu go odebrał (przesyłka przyszła pocztą priorytetem chociaż wogle o to nie prosił - warszawa - opole opłata niecałe 10zł). Dlatego przestancie tracić bezsensownie czas i niszczyć oczy czytających to forum tymi swoimi bzdetami. Jakby wam naprawdę zależało na zakupie tego coolerka to byście to sobie załatwili.  

Discotech jest dość drogi a na allegro gościu sprzedaje zalmany po 189 zł + 15 zł przesyłka.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15742677

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi