Astec Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Jakich temperatur i na jakim chłodzeniu można się spodziewać po tym procesorze? Słyszałem, że mocno się przegrzewa i występuje termal throtting nawet na domyślnych ustawieniach i to na wydajnym AIO 360 mm. Nie znam się na OC i UV dlatego cenie sobie dobrą pracę na domyślnych ustawieniach i nie chce kupić przysłowiowego piekarnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Źle słyszałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafBest Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Sam posiadam takowy procesor . W Boost taktowanie dochodzi do 4850 Ghz. Procesor jest mega wydajny. Posiadam chłodzenie CoolerMaster Hyper 212 Black. W biosie Offset mode - 0.10000 i max temp jakie mam to 75-77 stopni. W stockowym ustawieniu biosu 85-89 max. Pasta na procku Thermal Grizzly Kryonaut. W mojej sztuce nie uświadczyłem żadnego thermal throttling'u. Pozdrawiam. Edytowane 9 Marca 2021 przez RafBest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) Alphacool Eisbaer 280 CPU + Thermal Grizzly Kryonaut , ustawienia stock + PBO , max boost 4.85GHz Temperatury 29-32 idle , 81-82C Blender . Mało gram , ale ogólnie zauważyłem że single player to jakieś 45-55C , multi 55-63C (BF3) , oglądnie filmów i inne pierdoły jakieś 33C , poprzednik 8700K 4.8GHz był cieplejszy. Buda z podpisu + 1x120mm tył i 1x140mm góra (bequiet! silent wings 3). Co do throttling'u to nie wiem gdzie to wyczytałeś ale te procesory w każdym teście latają wyżej niż zakłada specyfikacja AMD. Edytowane 10 Marca 2021 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafBest Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) Cześć. Możesz załączyć screeny z biosa jak masz ustawione PBO ewentualnie napisać? Z góry dzięki. Edytowane 18 Marca 2021 przez RafBest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) 2 hours ago, RafBest said: Cześć. Możesz załączyć screeny z biosa jak masz ustawione PBO ewentualnie napisać? Z góry dzięki. PBO wszystko na AUTO , Asus performance boost - wyłączony. Ogólnie "jadę" na ustawieniach z pudełka , zmienione mam jedynie krzywe wentylatorów , załączoną wirtualizację i D.O.C.P na 3333MHz , bo MOJE RAMY śmigają bez grzebania w timingach i napięciach. Edytowane 18 Marca 2021 przez masin 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafBest Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 2 godziny temu, masin napisał: PBO wszystko na AUTO , Asus performance boost - wyłączony. Ogólnie "jadę" na ustawieniach z pudełka , zmienione mam jedynie krzywe wentylatorów , załączoną wirtualizację i D.O.C.P na 3333MHz , bo MOJE RAMY śmigają bez grzebania w timingach i napięciach. Dzięki za info. Jeszcze jedno pytanie jakie MOBO posiadasz? Ja posiadam ASUS TUF GAMING X570-PLUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2021 22 minutes ago, RafBest said: Dzięki za info. Jeszcze jedno pytanie jakie MOBO posiadasz? Ja posiadam ASUS TUF GAMING X570-PLUS B550 Strix-F , cały sprzęt jest w podpisie (RIG) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...