klinsmann Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2021 cześć, pierwszy raz spotkałem się z tym, aby koło CPU było gniazdo 8pin i 4 pin. (do tej pory spotykałem 4 lub 8 pin) Posiadam zasilacz Corsair RMX650W, posiada on jedną wtyczkę 8 PIN CPU (4+4), rozumiem, że muszę dokupić taką drugą czy można tu wykorzystać jeden z kabli PCI-E? jakieś porady ? zależy mi na tym, aby podłączyć 8+4 pin koło procesora skoro producent płyty dał taką możliwość pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 A instrukcje czytałeś? Nie jest konieczne podłączenie wszystkich wtyczek w większości warunków. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Nie każdy zasilacz posiada odpowiednią ilość wtyczek.To samo było wcześniej ,większość płyt posiadała złącze ATX 12V 4 pinowe a nowe płyty już miały złącza 8pinowe.Jak nie robisz OC,to wystarczy tak jak wspomniane podłączenie jednej wtyczki zasilającej procesor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Podłączasz w pierwszej kolejności 8 PIN i będzie ok. Dodatkowe 4 PIN, jeżeli planujesz mocne OC procka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2021 dzięki dokupiłem kabel na allegro tryka, problem jest ze startem kompa, ale o tym założę osobny wątek. dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...