oswaldini Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 wreszcie tu trafilem ;] sry za takie pytanie, ale za duzo tego tu a szukajka jest jaka jest :/ mam powercolor 9500 @ pro wszystko sprawne. 128mb hynix 3.3ns. na rdzeiu silencer, nawet nie wiem jak chodzi oryginalne chlodzenie ;] rdzen idzie do 370 a pamieci marka przejda na 330, a do normalnej pracy to tak 315. jest jeden feler, bo nie moge zamontowac radiatorow na memorki a wlasciwie na jedna, bo nachodzi nad nia gniazdo zasilania. ogolnie wyniki nie sa zle, ale czy jest jakis biosik tak jak dla 9700, ktory odkryje dodatkowe poklady mocy. stery jakich uzywam to omegi na cat 4.5, czy sa jakies szybsze, przynajmniej do markow?? to moje wyniki, jak dorwe druga kosc do DC to bedzie troche wiecej: http://service.futuremark.com/compare?2k3=2543695 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7844400 ten z 2k3 wydaje mi sie ok, ale w 2k1 chyba jest "ciut" za malo, jak na takie taktowanie proca i grafy. Maiłem ten sam problem z zamontowaniem coolerka, ale zrób tak, wtyczke zasilającą ściągnij (ten biały plastik) z bolców, później bolce wygnij pod kątem prostym i załóż ponownie ten biały plastik (wtyczke) i po bólu, gotowe :-) A właśnie co do twojej wypowiedzi to tez mam pytanko DAM RADE ODBLOKOWAĆ 256BITÓW NA MOIM FICu!!!!!!!!!!!!!???????? Aha ja mam na procu założony VGA Silencer i rdzeń powyżej 360 nie chce iść, to znaczy idzie ale 3Dszmarka wywala po 2 czy 3 testach!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Możesz podac więcej szczegółów - czy karta jest przerobiona na PRO sprzętowo czy programowo, jaka to karta i nie wiesz czy tego BIOSa można wgrać do każdego R9500?"szczegóły" >> karta to Radeon 9500 128MB 3.6ns Hynix firmy HIS modowana np.Omegami, wgrałem bios od kilku innych kart z podobnymi pamięciami i wszystkie działały,tylko Bios WARP11 był najlepszy gdyż uzyskałem najlepsze możliwości podkręcania układu,dodatkowo moja karta była zablokowana w biosie przed podkręcaniem,tak więc mam teraz odblokowaną,oraz wgrane na stałe nowe podkręcone wartości zegarow do biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Możesz podac więcej szczegółów - czy karta jest przerobiona na PRO sprzętowo czy programowo, jaka to karta i nie wiesz czy tego BIOSa można wgrać do każdego R9500? "szczegóły" >> karta to Radeon 9500 128MB 3.6ns Hynix firmy HIS modowana np.Omegami, wgrałem bios od kilku innych kart z podobnymi pamięciami i wszystkie działały,tylko Bios WARP11 był najlepszy gdyż uzyskałem najlepsze możliwości podkręcania układu,dodatkowo moja karta była zablokowana w biosie przed podkręcaniem,tak więc mam teraz odblokowaną,oraz wgrane na stałe nowe podkręcone wartości zegarow do biosu.Witam, czyli do mojego FICa mogę wgrać byle jaki bios, z obojętnie jakiej karty graficznej?? (no to jest z 9500 non-pro :-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Witam, czyli do mojego FICa mogę wgrać byle jaki bios, z obojętnie jakiej karty graficznej?? (no to jest z 9500 non-pro :-))tak ale na wszelki wypadek zgraj oryginalny bios :!: A właśnie co do twojej wypowiedzi to tez mam pytanko DAM RADE ODBLOKOWAĆ 256BITÓW NA MOIM FICu!!!!!!!!!!!!!????????odblokujesz jesli masz 128mb ramu ulozone w kszatalcie litery L zeby sprawdzic jak dziala karta (potoki, zegary, szyna pamieci itp.): RivaTuner -> Main -> Customize... -> Graphics Subsystem diagnostc report Zjezdzasz na sam dol. Przy R300 masz liczbe potokow (8x1 lub 4x1) Memory bus to szyna pamieci (128 bit lub 256 bit) u mnie to wyglada tak: $ffffffffff ATI specific display adapter information$ffffffffff ---------------------------------------------------$0900000000 Graphics core : R300 (8x1)$0900000002 Memory bus : 256-bit$0900000001 Memory type : DDR SGRAM / SDRAM$0900000003 Memory amount : 128MB$0900000004 Core clock : 276.750MHz$0900000005 Memory clock : 270.000MHz (540.000MHz effective)$0900000006 Reference clock : 27.000MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 ten z 2k3 wydaje mi sie ok, ale w 2k1 chyba jest "ciut" za malo, jak na takie taktowanie proca i grafy. Zdecydowanie cosik za mało... zwałszcza że proc 2400Mhz... porownaj sobie z moim (podpis). 3dm03 juz lepiej... mi nie przyjelo do orba wiec nie moge dac linka... Ja do grania ustawiam core ~365 a memy ~318. Wiecej sypie artami w gierach... Na dniach bede mial Silencera i radiatorki to potestuje... BTW. Na jakich sterach mieliscie najwiecej markow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 omega2474 :) a z nowszych omega2514 albo 2522 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Zdecydowanie cosik za mało... zwałszcza że proc 2400Mhz... porownaj sobie z moim (podpis). Z tym bym sie nie zgodzil. Wynik 2k1 jest ok, bo po pierwsze procek to duron (gdzie tu porownanie do Twojego Bartona :wink: nawet jesli jest on ustawiony na 2200mhz), a po drugie przy wyzszych szybkosciach procesora wynik 3dmarka01 juz niewiele sie zmienia. U mnie na niepodkreconej karcie na duronie@2000mhz-ok.11000pkt, @2100-ok.11340pkt, @2300-ok.11930pkt, @2400-ok.12263pkt Na bartonie@2600-2500mhz-ok.13200pkt, @2400mhz-13000pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ja nie mam bartona tylko T-Breda. A niemiec chyba tez ma T-Breda tylko ORB zle go rozpoznaje. Mi czasem tez podawal ze mam Durnia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 aha no tak, Ty masz T-breda, moj blad. Niemiec ma durona (co widac w podpisie), tylko nie widac czy zmodowany. A wasze wyniki roznia sie w zaleznosci od ustawienia mocy Silencera?? Jaka jest roznica taktowania rdzenia na low/high obrotach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 mamniezmodowanego durona (jest zielony i szkda gwary). nie sprawdzalem roznicy taktowania, ale zauwazylem subtelne roznice w osiagach pamieci w zaleznosci od taktowania rdzenia, jesto pare MHz ale zawsze to cos. silencer chodzi na high, bo hdd i tak go zaglusza wiec jest mi bez roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 A tu moje wyniki - karta bez modów problemy zniknęły z przekłamaniami na karcie ARCTIC i radiatory na pamięciach + nawiew bocznya wynik: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7706725 No chyba dobry - tak mi sie wydaje, zmienie chłodzenie na procu o poczekam na obniżenie temperaturki na zewnątrz powinno być więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Jak ci sie o/c karta?? Na ile?? Ja Silencera bede mial jutro... radiatorki pewnie tez... poczekamy potestujemy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Moj egzemplarz kreci sie dobrze - w tej chwili mam ustawione rdzen na 400 a pamiatki na 664 mhz. Mozna wiecej rdzen napewno bo w rivie na 415 poszedl, z pamiatkami jest troche gorzej 680 i ni chu.... wiecej :D . W mody nie chce sie bawic bo i tak nic nie da bo jak wszyscy wiemy blokuje nas szyna pamieci 128 bit :evil: . No ale i tak jak za ta cene byl to najlepszy zakup :). I nikt mi nie powie za 5700 czy 9600 w najlepszych wersjach sa od niaszych 8 potokowców lepsze. To by byl juz koniec mego wywodu. Jeszcze jedno czy mogłby ktos wrzucic wyniki z 3d2001 z testami z teksturowania w trybie multi i single - w celu porównania oczywiscie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Jeszcze jedno czy mogłby ktos wrzucic wyniki z 3d2001 z testami z teksturowania w trybie multi i single - w celu porównania oczywiscie :wink:u mnie sa :) tylko karta slabo podkrecona. jak bede mial wiecej czasu to sie troche pobawie - moze jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Dzieki tylko chodzilo by mi bardziej o 9500 na 9500Pro bo z tego co widze masz karte 9500 na 9700 czyli 256 bitowa szyne (ale ci dobrze ;)) i w single zawsze bedziesz mial wiecej - przynajmniej tak mi sie wydaje, no a w multi to juz tylko czestotliwosc rdzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 W mody nie chce sie bawic bo i tak nic nie da bo jak wszyscy wiemy blokuje nas szyna pamieci 128 bit :evil: . Nic?? LOL Widziałeś ile ze swojej karty HQ12 wycisnął?? Nie powiesz mi chyba że przy takich osiągnieciach wyniki w markach będą stały w miejscu... Ja do modów się przymierzę jak tylko zrobie w budzie nawiew z boku... Bo inaczej to mogłoby być gorąco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 i co ci to dało 1000pkt wiecej w 3d2001 500pkt w 3d2003 i to ma byc dużo - a tak przy okazji czy ta karta jeszcze zyja bo wydaje mi sie ze przypadkowo ulegla juz zniszczeniu. Wiec zycze powodzenia w vmodach moze ci cos dadza - zycze ci tego Ja osobiscie jeszcze sobie pogram na mojej i za roczek nowa karta :) bo nawet z modami ktore niewiele dadza bo w grach klatka na sek wiecej nic mi nie da. Powodzenia Destiny i podziel sie wynikami. A ja zaraz podciągne wszystko na maks i zapodam linka z wynikami - max OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Dzięki, sceptyku. Nie wiem jak Ty ale ja bym sobie chciał pograć w HL2 w 1024x768 przy AA i Anizo... a bez modów podejrzewam mój R9500 wyświetlałby slajdy... dla mnie wyjściem jest mod karty bo mnie proc nie puszcza wyżej... a taniej mnie wyjdą mody niż kupno nowego proca... Edit: Zreszta kto mowi o zylowaniu jej caly czas... ja mam zamiar mody tak zakombinowac zeby je moc wlaczac i wylaczac jednym pstryczkiem :) wygoda :) A Ty jesli nawet w windzie pracujesz przy o/c karcie to lepiej to zmien... bo rozsadny czlowiek grafe podkreca wylacznie do gier... Czekam na marki. Ja postaram sie w weekend cosik trzasnac... obecnie mam zajeb na uczelni :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Powiem tak rdzen na 411 pamiątki na 680 i wynik 250 markow lepszy - czyżby mnie blokowala pamiec? bo pierwszy rzut oka na to wyglada. A to ze chodzi mi na okraglo podkrecona - nic sie jej nie stanie karta jest zimniutka - CAŁA ;) Mam pytnko jeszcze - jest jakis program do przelaczania pomiedzy tybami 2d i 3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 omega2474 :) a z nowszych omega2514 albo 2522A jak duże róznice masz na róznych omegach przy tych samych ustawieniach w 3D 2001?? ok10 pkt, 50, 100 a może jeszcze wiecej. Czy nie stwierdziłes równocześnie różnej podkręcalności karty?? Ja tak kiedyś stwierdziłem, ale może to był przypadek?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Powiem tak rdzen na 411 pamiątki na 680 i wynik 250 markow lepszy - czyżby mnie blokowala pamiec? bo pierwszy rzut oka na to wyglada. A to ze chodzi mi na okraglo podkrecona - nic sie jej nie stanie karta jest zimniutka - CAŁA ;) Mam pytnko jeszcze - jest jakis program do przelaczania pomiedzy tybami 2d i 3d? To jest jak z prockiem... mozesz miec freon i zimny proc ale samo podkrecenie juz skraca jego zywotnosc... tak samo jest i z grafa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Destiny a kto ma zamiar uzywac tej karty przez np 3 lata - bo napewno nie ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Ja tez... wiec tylko sie dziwie ze modow nie chcesz robic... ja za rok zamierzam miec cos kolo 9800XT... conajmniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 widze panowie ze temat Radosława 9500 nie wygasa ... więc ja opisze co osiągnełem 8) a jego wyniki to tak : atlon 2000+ czyli 133x12.5 na sprzęcie w opisie i nominalnie wynik 11300 na athloniku 2600+ czyli 166x12.5 to 12200 na athloniku 200x10.5 wynik to 12500 dalej juz nic praktycznie nie przybywa ale do wyzyszych testów użyłem 12x200 i nominlanie był wynik 12700 po podkręceniu radka do 399 i 639 wynik to : 15090 i jest tutaj : http://service.futuremark.com/compare?2k1=7850498 na rdzeniu było chłodzenie jak w opisie na pamięciach nic więc nie przekraczałęm nigdy 321 mhz co nie znaczy ze to ich szczyt możliwośći... wyniki mam jeszcze nie dokońca miaro dajne ponieważ jade na chu...o ustawionych pamięciach jak w opisie :( myśle ze na szynie 200 i ustawieniach ramku 6:2:2:2 było by lepiej ale narazie mnie nie stać .... nom nic to by było na tyle 8) a jeśli ktoś go chce to walcie tu tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Za ta bezczelna reklame mozesz banana dostac ;) Niech no tylko admini to wylookaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 hmm w sumie jedyne zdanie mogło by wyglądać na reklame to : "zapraszam jeśli ma ktoś ochote na mojego radka : http....." ale nia nie jest więc myśle ze nie bedzie tak źle :) reszta w sumie opiewa moje osiągniecia z radkiem .... wiec zadna to reklama 8) .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 omega2474 :) a z nowszych omega2514 albo 2522A jak duże róznice masz na róznych omegach przy tych samych ustawieniach w 3D 2001?? ok10 pkt, 50, 100 a może jeszcze wiecej. Czy nie stwierdziłes równocześnie różnej podkręcalności karty?? Ja tak kiedyś stwierdziłem, ale może to był przypadek?? Pozdrawiam kiedys wydawalo mi sie ze jest roznica przy kreceniu na 2460 a 2474, pozniej nie zauwazylem, a roznice sa rzedu 100-200 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemsia`r Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Dostałem od kolegi biosa WARP11 do radeona 9500 pro i zastanawiam sie czy po sflaszowaniu karta będzie chodziła :D robił ktoś coś takiego na radku 9500 3.0ns 64 mb (dodam, że mam silencera + radiatorki) ????? Chce sflaszować, bo koledze na 128 (mam 64 dlatego sie pytam) mb idzie rdzeń o wiele wyzej po zmodowaniu... Mi 350/640 jemu 390/640 a ma hynixy 3.6 Dlaczego nie idzie mi wyzej.. tego nie wiem, ale jeśli pojade wyzej z pamięciami - krzaki, a z rdzeniem - białe kropki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 ja nie wiem nie praktykuje , nie zapomnij odłożyć na bok kopii orginalnego biosu .... aha jeśli ci ta zmiana biosu pomoże daj znać na maila bede wdzięczny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemsia`r Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 Patrz na ile idzie Twój radzio <_< nie masz co narzekac :P btw, skąd wezme do swojej bios :| o tym nie pomyślałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...