Skocz do zawartości
SZTANGIEL

cpu usage 100%

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz w menedzerze urządzeń co dokładnie korzysta tak z proca.

nie wiem jak to sprawdzic :oops: nie chce reinstalowac windy

Co ja napisalem. Chodziło mi o menedzer zadań. ALT+CTRL+DEL lub wybrac z menu podręcznego paska zadań. Uzycie jest na zakładce procesy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cpucool miałem włączone chłodzenie...jest ok ale dlaczego było takie uzycie proca?

no i mamy winowajce,cpucool wlasnie poprzez swoje dzialanie majace na celu programowe schladzenie procka ,powoduje 100% obciazenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jaki w tym sens...ma chłodzic proca ale obciaza go a ten automatycznie bardziej sie grzeje

a zauwazyles ze temperatura na procku Ci spada z tym cpucool'em,czy bez roznicy :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jaki w tym sens...ma chłodzic proca ale obciaza go a ten automatycznie bardziej sie grzeje

Nie... on go schladza, tylko windows zle wykrywa to schladzanie jako zuzycie procka, w rzeczywistosci nie jest on uzywany w 100%.

Przeczytalbys FAQ to CPUCool to bys wiedzial..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie... on go schladza, tylko windows zle wykrywa to schladzanie jako zuzycie procka, w rzeczywistosci nie jest on uzywany w 100%.

Przeczytalbys FAQ to CPUCool to bys wiedzial..

Windows wszystko wykrywa bardzo dobrze :lol: Procesor JEST Uzywany w 100%

Nie wiem jak to jest opisane w FAQ, wiem natomiast ze CPUCool na pewno schladza procesor, wykorzystuje go najbardziej przy zaznaczeniu opcji Alternate Cooling i Athlon Forced Cooling, procesor w momencie schładzania jest wykorzystywany w 100%, np film wówczas zostanie przerwany na ułamek sekundy (efekt jakby przycinania). Polega to na wykonaniu operacji HLT czyli calkowitego wstrzymania pracy, windows wykrywa obciazenie w 100% bo procesor jest obciazony w 100% a mianowicie poleceniem HLT :-) czyli nic nie robieniem :-) Po prostu zatrzymanie pracy jest odbierane przez miernik systemowy jako 100% obciazenie i w rzeczy samej tak jest.

CPUCooling jest bardzo przydatny i np w starych Thunderbirdach mialem przypadek proca z chlodzeniem z celka 1 GHz bylo bardzo slabe i proc dochodzil do 63C (w dotyku radiator parzyl) co prowadzilo do zwiech, zastosowanie CPUCool'a wprowadzilo wlasnie ten drazniacy defekt, ale temperatura spadla do 36C (radiator byl zimny w dotyku) a wiec sa to roznice ogromne dochodzace do 30 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...