gregory_portman Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 1 godzinę temu, kubikolos napisał(a): Witam. Zamierzam kupić RX'a 7900 XTX. Jaki model w kwestii wykonania karty czy niskich temperatur polecacie? Miałem na oku Nitro+ lub TUF Gaming. Obie są spoko według testerów. Kwestia gustu bardziej i gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia Jesli chodzi o gw to sapphire lepsze bo nie ma serwisu.Asus bedzie lutował.Trzeba teza sprawdzić czy jest 3 lata gw bo wczesniej czesto sie zdarzało ze 2 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubikolos Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia Mam okazje kupić 7900 XTX Nitro+ jeszcze na gwarancji z pełnym kompletem producenta, pudełkiem i dowodem zakupu za 3600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia Jeśli gwarancja przechodzi to w miarę,choć ja wole nvidie I mój bydlaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubikolos Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Ja uciekam od zielonych w tym momencie. Miałem 6900 XT i byłem zadowolony, ale sprzedałem ziomkowi, który nadal korzysta i jest zadowolony tak samo. PS.Co do gwarancji to czekam na odpowiedź sprzedającego. Edytowane 29 Kwietnia przez kubikolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia Tez miałem 6900xt w msi i w power color red dxevil Oprócz wyzszosci 7nm ciagnał tyły,Narzut nawet do 300 procent w KDC w dx11 ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 17 godzin temu, kubikolos napisał(a): Mam okazje kupić 7900 XTX Nitro+ jeszcze na gwarancji z pełnym kompletem producenta, pudełkiem i dowodem zakupu za 3600zł. Tylko z odbiorem osobistym - jeśli go nie ma to nie bierz. Odbiór osobisty + sprawdzenie karty na miejscu. EDIT: I nawet jeśli, postaraj się o przeniesienie transakcji na allegro, będziesz miał jakąkolwiek ochronę kupujących. Jak karta padnie po tygodniu RMA odrzucą, bo było gmerane w środku, będziesz mieć podstawkę. Edytowane 30 Kwietnia przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Ostatnio rzadko zaglądam, ale widzę ten temat wraca jak bumerang i to co napisał Bonusso3 o ptm7950 i Kryosheet to najszczersza prawda. Pasta na 7900XTX się za szybko "wypomopwuje", producenci dają zbyt płynne pasty termoprzewodzące. Sam nie tak dawno robiłem research odnośnie unieważniania gwarancji z powodu otwarcia karty (zdarcia plomby) i ASUS, Inno3D, Gigabyte na 100% nie unieważniają gwarancji po otwarciu karty. Power color nie udzielił jednoznacznej odpowiedzi, podobnie jak Zotac i gainward, którzy nie udzielili jej wcale. Reszta producentów niestety ubija gwarancję (XFX, PNY, Palit, Sapphire, ASrock, MSI). Edytowane 30 Kwietnia przez vlad_8011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Prosto z pudełka Taichi 7900xtx wczoraj dostałem nówkę po wymianie.Takie tempy gry i benchmark. Cewki zero i ciche wentylatory. Edytowane 30 Kwietnia przez Han44 Błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia W benchu miałeś wyższe temperatury niż w grze? Jaki to bench? To porównam. Ogólnie to na początku temperatury są ok, później zaczyna się problem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Tak Time spy extreme 4k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Uważaj na cewki i temp. gwarancja to nie wszystko. Nową masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny.Ja pierwsz dostałem po zwrocie nie miała folii na backplate. Temp. na fotce prosto z pudełka, też miałem w opcji tufa lub nitro ale ostatecznie wyszła Taichi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubikolos Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 5 godzin temu, vlad_8011 napisał(a): Tylko z odbiorem osobistym - jeśli go nie ma to nie bierz. Odbiór osobisty + sprawdzenie karty na miejscu. EDIT: I nawet jeśli, postaraj się o przeniesienie transakcji na allegro, będziesz miał jakąkolwiek ochronę kupujących. Jak karta padnie po tygodniu RMA odrzucą, bo było gmerane w środku, będziesz mieć podstawkę. No to było wystawione na Allegro. Ale po godzinie sprzedał bo mi sam napisał, że już sprzedana. @Han44 Ja biorę z hurtowni. Nie biorę z moreli czy x-komu już. Nitro+ o której pisałem poszła po dwóch godzinach od dodania ogłoszenia. Edytowane 30 Kwietnia przez kubikolos 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Tu trza pograć z 1h a nie pichcić na time spy xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2 godziny temu, kubikolos napisał(a): Ja biorę z hurtowni Jakiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 1 minutę temu, karro napisał(a): Tu trza pograć z 1h a nie pichcić na time spy xD Pichciłem w gry i bench przeczytaj mój post ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Och ja za duzo rozumiem xD Ta minuta testu przerywanego nie wytworzy gazow w obudowie chyba ze masz otwarta to bez różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia Sam fakt, że temperatura GPU i HS jest bardzo przyzwoita w przypadku AMD ( 20stC różnicy ) jest jak najbardziej na plus dla całej konstrukcji. Znaczy to, że całość jest dobrze dobrana i złożona, ALE jak wspominano nie raz, czas ( wystarczy parę miesięcy ) pokaże, co się dzieje z pastą pod chłodzeniem. Jak znowu temperatury wskoczą na +100stC na HS, to producenci topowych kart AMD powinni się mocno zastanowić nad swoim poziomem jakości. Tak czy siak na chwilę obecną są to bardzo dobre odczyty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja (edytowane) W dniu 30.04.2024 o 19:10, Han44 napisał: Pichciłem w gry i bench przeczytaj mój post ze zrozumieniem. Jakie Gry odpaliłeś? Edit: Tak wyglądaja temparatury po grze w Cyberpunku20770 RTX 0n , AMD fluid motion frames , rozdzielczość 4k, gra przez ok 4-5h z przerwami, Średnio 46 klatek. @Han44 Próbowales grac w cyberpunka2077 z takimi ustawieniami? Edytowane 1 Maja przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2 godziny temu, mieciop napisał(a): Jakie Gry odpaliłeś? World of Warships, Manor Lords ,CoH3 (tu miałem na byłej 3080 10Gb za mało ramu do maksa w ustawieniach terenu.)i wspomniany bench , wszystko w 4k na tv 23 godziny temu, leven napisał(a): ALE jak wspominano nie raz, czas ( wystarczy parę miesięcy ) pokaże, co się dzieje z pastą pod chłodzeniem Oczywiście czas pokaże ,jeśli tempy sie zmienią będzie wymiana termopadów pod vram i wstawię termopada na chipa..Service i tak nie wstawi termopada więc zrobię to sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja Nie gram w cyber,wszystkie gry w które gram mam na maxa, z tego co wyczytałem na TPU to taichi ma trochę lepsze chłodzenie od phantoma, ale tu nie oto chodzi tylko chciałem pokazać jakie są temp. zaraz po wyciągnięciu z pudła , teraz jakbym zrobił UV to pewnie tempy dużo by nie spadły ale chłodzenie byłoby na niższych obrotach.Grałem teraz 2 godz w WoWs-a wszystko max , temp max hot spot 79 a na gpu 62,5 miałem tylko odpalony hwmonitor.Nie chcę tu nic udowadniać to tylko moje spostrzeżenia, nie można porównywać kart w ten sposób każdy ma inne bebechy mi nigdy nie brzęczały cewki zawsze dobre zasilacze itd. inne chłodzenia i wentyle w budzie to wszystko wpływa na wynik całościowy. Moja karta siedzi pionowo może to też ma wpływ na cyrkulację powietrza, aio (stare ale się sprawdza)nie klocek 2 kg który blokuje przepływ powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja (edytowane) @Han44też mam Wows i gram w niego i mam na nim dużo nizsze temperatury, chcialem ci tylko pokazac że nie każda gra obciąza tak samo i fajnie ze masz takie temperatuy ja po prostu chcialem wiedzieć porownanie , ile byś miał przy Cyberpunku2077 który przy rtx- on i innych parametrach u mnie wyciska większe temperatury. Też mam podobno obudowe tylko PHANTEKS ENTHOO PRO 2 BLACK ARGB , CHlodzenie wodne na górze, tylko 3 wentylatory dmuchajace do środka w przodu, a wyciagające powietrze z góry. EDIT : w WOWs mam 83 stC. Edytowane 1 Maja przez mieciop 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja 31 minut temu, mieciop napisał(a): też mam sprawdz teraz time spy z otwartą budą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 1 Maja Zgłoś Opublikowano 1 Maja Time spy poniżej ,ale nie chce mi się otwierać Budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja 11 godzin temu, Han44 napisał: Nie gram w cyber,wszystkie gry w które gram mam na maxa, z tego co wyczytałem na TPU to taichi ma trochę lepsze chłodzenie od phantoma, ale tu nie oto chodzi tylko chciałem pokazać jakie są temp. zaraz po wyciągnięciu z pudła , teraz jakbym zrobił UV to pewnie tempy dużo by nie spadły ale chłodzenie byłoby na niższych obrotach.Grałem teraz 2 godz w WoWs-a wszystko max , temp max hot spot 79 a na gpu 62,5 miałem tylko odpalony hwmonitor.Nie chcę tu nic udowadniać to tylko moje spostrzeżenia, nie można porównywać kart w ten sposób każdy ma inne bebechy mi nigdy nie brzęczały cewki zawsze dobre zasilacze itd. inne chłodzenia i wentyle w budzie to wszystko wpływa na wynik całościowy. Moja karta siedzi pionowo może to też ma wpływ na cyrkulację powietrza, aio (stare ale się sprawdza)nie klocek 2 kg który blokuje przepływ powietrza. Jaki masz PCI express Riser włozony do slotu PCI express ? Na taśmie? Wersja 3.0 czy 4.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja (edytowane) 3 godziny temu, mieciop napisał(a): Jaki masz PCI express Riser włozony do slotu PCI express ? Na taśmie? Wersja 3.0 czy 4.0? Dokładnie taki https://cablemod.com/product/cablemod-vertical-pci-e-bracket-2-x-hdmi-black/ ale jak wróce za 2,5 miecha wymieniam na taki https://cablemod.com/product/cablemod-vertical-pci-e-bracket-pci-e-4-0-edition-black-2-x-displayport/ i chyba wymiana wentyli na phanteks t30 , chcę bez led no i te mają już swój przebieg. Edytowane 2 Maja przez Han44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja (edytowane) W dniu 2.05.2024 o 12:53, Han44 napisał: Dokładnie taki https://cablemod.com/product/cablemod-vertical-pci-e-bracket-2-x-hdmi-black/ ale jak wróce za 2,5 miecha wymieniam na taki https://cablemod.com/product/cablemod-vertical-pci-e-bracket-pci-e-4-0-edition-black-2-x-displayport/ i chyba wymiana wentyli na phanteks t30 , chcę bez led no i te mają już swój przebieg. dzięki na info , to dobry pomysł przestawienie karty, zastanowie się nad tym. Edit : Temperatury i częstotliwośc przy normalnym graniu a może byc jeszcze lepiej . Po łączeniu RT- ON 7 StC wiecej . Edytowane 4 Maja przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja No i stało się. XFX wydaje jako pierwsze 7900XTX z termopadem PTM 7950 zamiast pasty, ale tylko na Azję. https://videocardz.com/newz/xfx-teases-radeon-rx-7900-xtx-phoenix-nirvana-graphics-card Mam nadzieję, że nie będą zarazem ostatnimi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja W dniu 2.05.2024 o 23:13, vlad_8011 napisał: No i stało się. XFX wydaje jako pierwsze 7900XTX z termopadem PTM 7950 zamiast pasty, ale tylko na Azję. https://videocardz.com/newz/xfx-teases-radeon-rx-7900-xtx-phoenix-nirvana-graphics-card Mam nadzieję, że nie będą zarazem ostatnimi. Termopady to chyba jedyny plus bo cena nie zachęca , tylko czemu tak późno? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Opublikowano 7 Maja W dniu 30.04.2024 o 21:07, leven napisał(a): W dniu 4.05.2024 o 07:54, mieciop napisał(a): Termopady to chyba jedyny plus bo cena nie zachęca , tylko czemu tak późno? Jeszcze jeden termopad od Thermalright-a https://www.thermalright.com/product/heilos-amd-40x40x0-2mm/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...