Astec Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Spotkał się ktoś ze znikającym dyskiem z systemu? Raz jest widoczny w biosie i systemie, a raz nie widać go w biosie i systemie. Przełączyłem na inny port i dalej to samo. Odłączył się nawet w czasie gry w grę zainstalowaną na tym dysku. Co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Przewód, skoro zmiana portu nie daje rezultatu... Kiedyś miałem podobnie i pomogła wymiana przewodu sata. Oczywiście jest jeszcze możliwość, że system wyłącza niepotrzebnie zasilanie na tym dysku... Ale to raczej mało prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Witam ciekawy temat , czy można poprosić o zdjęcie z programu CrystalDiskInfo ? https://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_dyskowe/CrystalDiskInfo.html z przestawiona funkcja na górnej belce programu Funkcje-Funkcje zawansowane- Wartość Raw-10[DEC], bo domyślnie jest 16 [HEX] a z kalkulatorem nie będę siedział ... czy posiadany dysk jest nowego typu SSD czy starego typu tzw. talerzowy magnetyczny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 12 godzin temu, Mr.T... napisał: Witam ciekawy temat , czy można poprosić o zdjęcie z programu CrystalDiskInfo ? https://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_dyskowe/CrystalDiskInfo.html z przestawiona funkcja na górnej belce programu Funkcje-Funkcje zawansowane- Wartość Raw-10[DEC], bo domyślnie jest 16 [HEX] a z kalkulatorem nie będę siedział ... czy posiadany dysk jest nowego typu SSD czy starego typu tzw. talerzowy magnetyczny ? B450 Gaming Plus Max, a dysk to Adata SU900. Zmieniłem nawet kabel Sata, ale zadziałało to tylko doraźnie. Screena nie mogę zrobić, bo narazie znikł i się do tej pory nie pojawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonderdummy Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 Za mało detali, by ustalić przypuszczalną przyczynę. Są inne dyski w systemie? Jeśli są, jaki i jak są podłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 19.10.2021 o 07:59, Astec napisał: B450 Gaming Plus Max, a dysk to Adata SU900. Zmieniłem nawet kabel Sata, ale zadziałało to tylko doraźnie. Screena nie mogę zrobić, bo narazie znikł i się do tej pory nie pojawił. Wywnioskowałem że to nie jest główny dysk systemowy, popraw mnie jeśli się mylę. Padł kontroler dysków albo elektronika w dysku. Podłączył bym go do innego kompa i sprawdził czy pochodzi, jak będzie taki sam objaw to obawiam się że dysk jest do wyrzucenia. (co generalnie jest lepsze od alternatywnej opcji). Edytowane 22 Listopada 2021 przez KvaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...