Skocz do zawartości
PoGo

Pamiec fizyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Czy normalnym jest ze mój łysy winXP, razem z gg i firewall zżera 70mb pamięci ? Bo za bardzo nie wiem ile powinien :>

Tylko 70? No to jesteś szczęśliwym człowiekiem. Na moim ,,domowym'' celeronie zezarł 100 na dzień dobry (wersja Home).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg moich obserwacji: im wiecej pamieci ma komp, tym wiecej system zzera na starci i podczas pracy... Bill i spolka dzialaja w ten sposob: dasz im dlon, a wezma cala reke ;)

...wynika to z tego , że jeśli system może wykorzystac RAM to po prostu to robi unikając korzystania z pagefile.sys czyli pliku wymiany czyli "swap"

to tak IMHO...

uruchomiłem XP na : Pentium90 , 90MB RAM , SCSI hdd i takie tam zabytki - zajmował niecałe 40MB RAM , tylko w trakcie robienia czegokolwiek kontrolka pracy hdd prawie sie kopciła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja instalowalem na c633 i 64 ram, ladowal sie tylko na 30mb.... i chodzil.... no do [gluteus maximus], ale sie dalo z nim zyc... I nie ma sie czym martwic ile zrzera windows ram - to wplywa tylko na kamfort pracy windzie.... a gier przez to i tak nie zwalnia.... chyba, ale z mojich obserwacji wynika...:

Windowas po starcie: ok 100mb wolnego (ramu oczywiscia)

Wlaczam gre..... wylaczam iiiii wolago jest 170mb, wiec windows jak nie potrzebuje to zwalne innych aplikacja. Gdzies jest wybor czy ma wiecej dac aplikacja to na nich robimy cos, czy tym dzialajacym w tle...wiec mimo iz z pozoru zajmuje dozo ramu to potrwfi je dobrze wykorzystac - takie jest moje odczucie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moj XP'ek zjada sobie po starcie kompa 204 MB a jak juz cos zaczne robic to okolo 260 MB!!

Heh, ale troche jest tu wladowane... :]

uruchom sobie msconfig i wyczyść autostart z niepotrzebnych rzeczy - będzie lżej chodził i mniej zajmował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moj XP'ek zjada sobie po starcie kompa 204 MB a jak juz cos zaczne robic to okolo 260 MB!!

Heh, ale troche jest tu wladowane... :]

uruchom sobie msconfig i wyczyść autostart z niepotrzebnych rzeczy - będzie lżej chodził i mniej zajmował...

Dołączona grafika

Prawie pusto :)

Ale nie narzekam ze mi system wolno chodzi, bo wrecz przeciwnie chodzi w miare szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O  8O  8O 

faktycznie - autostart extra.... to mnogość oprogramowania w twoim kompie widzę...

Zajebista mnogość!!

Troche tego jest :] folder Windows'a prawie 2 GB, folder program files 2.8 GB :]

Ale wszystko potrzebne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...