Nafurany Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 Witam, Chciałbym wymienić CPU,Mobo,RAM. Proszę o poradę co kupić, zależy mi aby płyta główna miała wejście do podłączenia ledów ,wsparcie pcie 4.0 i dobrą sekcję zasilania aby w przyszłości wrzucić jakieś i5 czy i7 lub odpowiednik AMD zależnie od socketu Komputer używam tylko do gier w full HD. Konfiguracja mojego PC: -obudowa CoolerMaster MasterBox MB311L TG -zasilacz Corsair rm650x 650W -ram DDR3 2x8gb 1600Mhz -płyta główna msi h81I mini ITX -procesor Intel i5 4570 -chłodzenie silentiumpc spartan 3pro -grafika aktualnie RX550 4GB w tym roku zakup nowej za max 1000zł pewnie RX6500xt -dysk SSD Crucial MX500 512GB -dysk HDD jakiś WD 1TB Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 Może da rady kupić i3 10 gen + płytę + 16 GB RAM, ale to taka trochę średnia przesiadka (z 16GB RAM, na 16 GB RAM, procesor ciężko określić o ile będzie szybszy ... 1,5x?). To może lepiej zacznij od wymiany GPU, bo ten RX550 to straszny kasztan (ale akurat nie RX6500XT, bo na obecnym sprzęcie zwolni obrzydliwie, z powodu PCI-E x4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 (edytowane) Witam "lubię" takich osoby , które robią sobie jakieś założenie powiedzmy z du...py wzięte, i nie śmieszy mnie cena, tylko jakie są oczekiwania, albo inaczej, ile za dana sumę można kupić i to jeszcze pod przyszła modernizacje , takie osoby z siła wodospadu trzeba ściągać brutalnie na ziemie bo bujają w obłokach ... wystarczy wejść na olx czy alldrogo i zobaczyć zestawy płyta cpu ram, co można kupić za 1100pln. nowe/używane. Edytowane 12 Lipca 2022 przez Mr.T... nowe przemyślenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...