tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 No właśnie zoaczymy kto się zna :wink: Czy jakieś serie duronów miały odblokowany mnożnik a jak tak to które? Na jakich napięciach chodzą duroniki 600-800, jeśli przy jakimś możliwe są różne to podać wszystkie... No więc DO DZIEŁA!!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 taaa.... miałem durona 800, napięcie 1.6V (czyli identyko jak mój athlon). D600 miał 1.5 lub 1.6V, niejestem pewien dokładnie. a co do serii z odblokowanym mnożnikiem ... po co? ołówka nie masz :D :?: akurat w duronach nie był to problem ale serii nie znam :oops: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 taaa.... miałem durona 800, napięcie 1.6V (czyli identyko jak mój athlon). D600 miał 1.5 lub 1.6V, niejestem pewien dokładnie. a co do serii z odblokowanym mnożnikiem ... po co? ołówka nie masz :D :?: akurat w duronach nie był to problem ale serii nie znam :oops: . CHyba oczywiste że lepiej mieć procka z odblokowanym mnożnikiem fabrycznie prawda? To napisz czy są takowe czy też nie... A jak są to jakie procki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 nie no, nie wymagaj ode mnie takiej wiedzy. miałem duraka 800 i tyle, moja wiedza kończy się na jego napięciu, FSB i na ile mi poszedł, no i jak odblokować mnożnik. udało mi się FSB 200 :) więcej też się da ale muszę mnożnik obniżyć (bo starsi się burzą jak jest komp podkręcony dlatego mam równo 1700MHz, o 1 MHz wyżej jest już 2100+). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 duron 1000 morgan napiecie 1.75V. co do odblokowanych mnoznikow tro byly takie?? po za tym co za problem postawic 4 czy w przypadku morgana 5 kresek olowkiem?? 30 sekund roboty i po bolu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 D600 LAZILY NA 1,5 - 1,6V POWYZEJ DO 900 1,6V MORGANY OD 1000 W GORE 1,75V co do mnoznikow nic nie pamientam... jesli chcesz miec wersjesuper odblokowana ;-) wez jakiegos grawera lub innego wariata z lupa w okui za kilka plns go zhakuje :lol: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Bodajże Duron 600 miał odblokowany mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 kurna chyba 600 mhz miała odblokowany mnożnik :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 kurna chyba 600 mhz miała odblokowany mnożnik :? napięcia już podali a mnozników z tego co pamietam fabrycznie odbolkowanych nie było :) choć to nie problem z ołówkiem to samo z Vcore |||| i mam 1,85 :D sorki jak sie pomyliłem ale chciałem sprawdzić czy pamietam :) wiec z pamieci nie z SZUKAJ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Napiecia,prady itd: http://users.erols.com/chare/elec.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 kurna chyba 600 mhz miała odblokowany mnożnik :? napięcia już podali a mnozników z tego co pamietam fabrycznie odbolkowanych nie było :) choć to nie problem z ołówkiem to samo z Vcore |||| i mam 1,85 :D sorki jak sie pomyliłem ale chciałem sprawdzić czy pamietam :) wiec z pamieci nie z SZUKAJ :D Czyli nikt nie odpowiedział poprawnie w sprawie mnożników. Odblokowane były niektóre modele 600. Ale o dziwo mam w rękach też d650 fabrycznie odblokowanego. Napięcie 1,5V, seria AKAA. Na maxa go nie katowałem bo sprzęt kolegi ale na 1,85V powinien biegać na ~900, czyli nie najgorzej. Na 1,6V chodzi na ~750. A w tym, opisie: http://users.erols.com/chare/elec.htm Jest błąd. Durony morgany zaczynały się od 1,0ghz a nie od 0,9 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Hmmmm.... :) Tomasir - gdzieś czytałem że morgany zaczynały się właśnie od modelu 900 - lub (i) 950 tylko że były albo niedostępne w Polsce albo AMD w ogóle nie wypuściło ich na rynek masowy. Aha, ja miałem 600 na 1.5v z zablokowanym mnożnikiem - be podnoszenia napiecia biegał na 6x133 na K7S5A :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 wg mnie morgany zaczynały się od 1 GHz, nawet na stronie tweak.pl (znajoma strona ?) jest gdzieśporównanie durona spitfire, morgan i athlona 1 GHz i tam napisali że od 1GHz są morgany. a miałem w łapskach D 950 i nie był to morgan, na 100% spitfire. koleżanka ma D900 i też nie morgan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 wg mnie morgany zaczynały się od 1 GHz, nawet na stronie tweak.pl (znajoma strona ?) jest gdzieśporównanie durona spitfire, morgan i athlona 1 GHz i tam napisali że od 1GHz są morgany. a miałem w łapskach D 950 i nie był to morgan, na 100% spitfire. koleżanka ma D900 i też nie morgan. Skoro wszystko wiesz najlepiej :lol: to nie będę się z Tobą spierał. A dla zainteresowanych link: http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b...lay=fromoutside A swoją drogą to tak, Spitfajery były produkowane do 950 MHz włącznie. Update: zaraz spróbuję przerobić ten link zeby wiadomo było o co chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Niestety, żeby wejść trzeba zacząć nową sesję :( http://www.google.pl/search?q=duron+950+mo...UTF-8&hl=pl&lr= i siódmy link od góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...