nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Powitać, pytanie jak w temacie , czy jest sens zmiany 6600 na 7600 ? Cala operacja wyniosłaby 500zl . Czy może sobie darować i poczekać na następną generacje lub szukać coś innego ?. Karta musi mieć max 25cm długości i max 1 wtyk zasilania 8 pin. Oczywiście karta do FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Jakie fundusze na kartę ? Używana ? nowa ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Ja bym pewnie czekał. U czerwonych jak u zielonych, zamiana kart co generację zwykle jest bezsensowna bo różnice to ca 10-15% czasem mniej, a różnica w kasie duża 😕 albo idziesz w modele XT lub wyższe x700, albo czekasz. Wtedy dopiero odczujesz różnicę na odpowiednim poziomie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Karta raczej nowa 1200zl max (licząc razem ze sprzedażą RX6600), jak używka to z długą gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 36 minut temu, nalewator napisał: czy jest sens zmiany 6600 na 7600 ? Cala operacja wyniosłaby 500zl . Ależ oczywiście ... że NIE! 😉 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Mam kupca na moją kartę za 750zl więc chodzi mi po głowie wymiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) To sprzedaj, dołóż odpowiednią kase i bierze 7700 lub modele XT, wtedy faktycznie będzie boost. Wyniki wyszukiwania - x-kom -> dokładasz 1,5k i masz karciochę na kolejne 2-3 lata bez problemu. to tylko passmark ale nawet tutaj jest 30% więc realnie pewnie z 50% na odpowiednim CPU Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez Qrdello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) Karta musi mieć max 25cm długości i max 1 wtyk zasilania 8 pin W każdym bądź razie dopłata niemal 500 jest raczej niezbyt wskazana , chociaż jeżeli zadowoli Cię +20% do fps to może warto .... Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez Gerg7 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) @Qrdello No właśnie chcę jak najmniej dołożyć , (prawie już nie gram , a jak gram to w boomer shootery) . Nie musi to być koniecznie RX7600 ale kata musi być cicha brać jak najmniej prądu (max 1 wtyk 8pin) i mieć max 25cm długości. Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez nalewator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 No to autentycznie się nie opłaca zmieniać cokolwiek 😄 zostałbym przy swoim i zmieniał dopiero w momencie kiedy nowa generacja będzie oferować dobre przyrost w tych samych parametrach TDP. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Na kartę mam jeszcze ponad rok gwarancji więc chyba przy niej jeszcze zostanę i poczekam na kolejną generacje kart x60 od nVidi czy AMD a może i od Intela i wtedy się zobaczy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Jak masz ciśnienie, a masz skoro pytasz :P to można się sprężyć i kupić nowego Asusa 4060: https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-4060-dual-oc-evo-8gb-dlss-3-15286982494 lub używanego Palita z gwarancją: https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-palit-rtx-4060-CID99-IDZvRfx.html#908584597 A tutaj testy, żeby mieć jakieś porównanie: https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-4060-vs-amd-radeon-rx-7600-test-kart-graficznych-do-1500-zlotych Seria 4xxx jest bardzo energooszczędna, więc obecny zasilacz pewnie wystarczy, jednak warto, żebyś podał jaki masz obecnie w komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 @leven Mam to co sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davinci Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 ja wymienilem niedawno rx580 na rx6700xt sapphire pulse z media expert mieli kilka ost sztuk za 1599 wiec nie bylo co wybrzydzac , skok jakosciowy mocowy jest ogromny , tez myslalem nad 6600 bez xt a potem 7600 , stwierdzilem ze nie bylo najmniejszego sensu , wchodzic w tzw LOW END , lepiej doplacic i kupic porzadna karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 (edytowane) nalewator zasilacz mocny, bez problemów pociągnie trzy takie karty :) Zalinkowane karty są wydajniejsze od obecnej Twojej, nie większe niż 25cm, jedno gniazdo 8pin i używka na gwarancji do obgadania z dostawą, bo gość chce z ręki do ręki. Poza tym w serii 4xxx dochodzi FG, a to daje kopa bez utraty jakości obrazu. Edytowane 6 Kwietnia 2024 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Czy ja wiem? Wyłączenie vsync idące w parze z FG jednak wprowadza spory tearing na ekranie, szczególnie jeżeli komp nie wyrabia 60 klatek bez fg 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Tak przemyślałem i dam sobie spokój , nie mam ciśnienia .Zapytałem bo mam kupca na moja kartę i nie musiałbym jej nigdzie wystawiać czy nawet wysyłać ( z ręki do ręki transakcja) .Gość był u mnie bo mu lapka naprawiałem i zobaczył kartę że jest cicha i cewki nie piszczą dlatego jest zainteresowany. Wydajność obecnej mi w zupełności wystarcza. Poczekam na następna generacje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrdello Opublikowano 6 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2024 No i git. Ja od kilku lat ciupię na 2060s i jeszcze nie znalazłem pozycji, która by mnie zmusiła do zmiany karciochy. Leci to jak szalone, jak wcześniej gtx 1070. I jak patrzę na przyrosty przy kupnie np 3060ti czy 4060ti to mnie żenada rozbiera. Na 2060s w 1440p z dlssq mam np 70fps, w 4060ti do którego muszę grubo tysiaka dołożyć - uwaga - 90 fps 😕 upiększacie i skalery niestety zabijają surową wydajność kolejnych generacji więc obecnie nawet nie co drugą a co trzecią pasuje kupować. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...