_pawel_ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Podkręcił, ale nie w dobra stronę :( Domyślnie mój komputer ma 650MHz, ale od pewnego czasu zaczął mi odczytywać tylko 433MHz (dokładnie wyświetla 433E 66x6.5). Słyszałem, że procesory mają stały mnożnik, chyba 100x a ja mam 66 hmm dziwne i powinno być u mnie 100X6.5, tak było na początku. W BIOSie ustawiałem już wszystkie możliwości, zerowałem nawet. Nad tym problemem siedziało juz kilku informatyków i nic z tego. Może wy macie jakieś pomysły. :cry: Mój procesor: Pentium III 650MHz, płyta główna Intel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 pomylile mnoznik z magistrala noznik to 6.5 przetaw fbs na 100 i zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Słyszałem, że procesory mają stały mnożnik, chyba 100x a ja mam 66 hmm dziwneChodzi ci o fsb a nie o mnoznik mnoznik to w twoim przypadku 6.5 a wyjmowales baterie z plyty glownej aby tak zresetowac ustawienia biosu.O wlasnie tak jak wyzej FSB na 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_pawel_ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 FSB można zmenić w BIOSie? Czy na płycie przekładając amperki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 jezeli dobra plyta to masz to w biosie lub spojrzyj w dokumentacje plyty i tam bedzie jakie jumpy odpowiadaja za zamiane FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_pawel_ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 jezeli dobra plyta to masz to w biosie lub spojrzyj w dokumentacje plyty i tam bedzie jakie jumpy odpowiadaja za zamiane FSB. Nie mogę nic znaleźć o FSB (od czego to jest skrót?). Wyjmowałem baterie i nic nie zmieniło :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 jezeli dobra plyta to masz to w biosie lub spojrzyj w dokumentacje plyty i tam bedzie jakie jumpy odpowiadaja za zamiane FSB. Nie mogę nic znaleźć o FSB (od czego to jest skrót?). Wyjmowałem baterie i nic nie zmieniło :cry: Front Side Bus A na drugi raz czytaj na takie teamaty FAQ Możnik 100 :lol: fsb 6,5 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Wchodzisz w bios i szuasz czegos takiego np. CPU SOFT MENU roznie sie moze nazywac i szukasz takiej opcji =>>CPU FSB Clock (MHz) i ustawiasz na 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_pawel_ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Pod jaką nazwą inną może być ten przełącznik? Jak Wy macie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29395 Punkt 3 Mnożnik i FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 ja mam system bus czy jakos tak niepamietam dawno tam nie zgladalem czytaj instrukcje a jak nie to zamaluj styk b21 wymusi fbs100mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 ja mam system bus czy jakos tak niepamietam dawno tam nie zgladalem czytaj instrukcje a jak nie to zamaluj styk b21 wymusi fbs100mhzDrugi raz napisałeś fbs zamiast FSB, więc sie zastanawiam czy ty wiesz w wogóle o czym piszesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Nad tym problemem siedziało juz kilku informatyków i nic z tego. Może wy macie jakieś pomysłyP.S ciekawi informatycy jak ci od kucyka :wink: .Jak przestawisz daj znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Podkręcił, ale nie w dobra stronę :( Domyślnie mój komputer ma 650MHz, ale od pewnego czasu zaczął mi odczytywać tylko 433MHz (dokładnie wyświetla 433E 66x6.5). Słyszałem, że procesory mają stały mnożnik, chyba 100x a ja mam 66 hmm dziwne i powinno być u mnie 100X6.5, tak było na początku. W BIOSie ustawiałem już wszystkie możliwości, zerowałem nawet. Nad tym problemem siedziało juz kilku informatyków i nic z tego. Może wy macie jakieś pomysły. :cry: Coś Ty tam ustawiał, jak nie wiesz, gdzie co masz i co jest co? Zacznij od przeczytania manuala płyty i info w FAQ. FSB można zmenić w BIOSie? Czy na płycie przekładając amperki?:lol: Koniecznie poczytaj. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_pawel_ Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Nad tym problemem siedziało juz kilku informatyków i nic z tego. Może wy macie jakieś pomysłyP.S ciekawi informatycy jak ci od kucyka :wink: .Jak przestawisz daj znac. Dziękuje ZROBIŁEM! :) , ale ze mnie osioł, wiem dlaczego tak wyświetlało. Kilka miesięcy temu dokupiłem ramy i koleś z serwisu "komputronik" przestawił mi amperki bo myślał, że to są te od ramów. Jeszcze mi wmawiał (Ramy na początku nie pasowały) , że te amperki sa napewno od ramów i trzeba je przestawić . A jak tłumaczył mi z angielskiego na polski 8O śmiech. Ale cuż myślałem, że w tych serwisach siedzą specjaliści, źle myślałem :? . Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam - jedne z lepszych forum :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Nad tym problemem siedziało juz kilku informatyków i nic z tego. Może wy macie jakieś pomysłyP.S ciekawi informatycy jak ci od kucyka :wink: .Jak przestawisz daj znac. Dziękuje ZROBIŁEM! :) , ale ze mnie osioł, wiem dlaczego tak wyświetlało. Kilka miesięcy temu dokupiłem ramy i koleś z serwisu "komputronik" przestawił mi amperki bo myślał, że to są te od ramów. Jeszcze mi wmawiał (Ramy na początku nie pasowały) , że te amperki sa napewno od ramów i trzeba je przestawić . A jak tłumaczył mi z angielskiego na polski 8O śmiech. Ale cuż myślałem, że w tych serwisach siedzą specjaliści, źle myślałem :? . Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam - jedne z lepszych forum :wink: Nie wytrzymam jednak: nie AMPERKI, tylko DŻAMPERKI (jumper=zworka) Ciekawe z jakiego Ty na polski tłumaczyłeś ;] :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_pawel_ Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Nad tym problemem siedziało juz kilku informatyków i nic z tego. Może wy macie jakieś pomysłyP.S ciekawi informatycy jak ci od kucyka :wink: .Jak przestawisz daj znac. Dziękuje ZROBIŁEM! :) , ale ze mnie osioł, wiem dlaczego tak wyświetlało. Kilka miesięcy temu dokupiłem ramy i koleś z serwisu "komputronik" przestawił mi amperki bo myślał, że to są te od ramów. Jeszcze mi wmawiał (Ramy na początku nie pasowały) , że te amperki sa napewno od ramów i trzeba je przestawić . A jak tłumaczył mi z angielskiego na polski 8O śmiech. Ale cuż myślałem, że w tych serwisach siedzą specjaliści, źle myślałem :? . Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam - jedne z lepszych forum :wink: Nie wytrzymam jednak: nie AMPERKI, tylko DŻAMPERKI (jumper=zworka) Ciekawe z jakiego Ty na polski tłumaczyłeś ;] :lol: :lol: :lol: Dzięki, będę pamiętać ;) Ja nie zajmuje się komputerami od strony sprzętowej, więc stąd ta mała wiedza na temat.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 pomylka wiem o czym pisze ppisze o magistrali masz racje fsb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...