Skocz do zawartości
jackkpl

KTO DA WIECEJ??? ti200 3dmark2k1

Rekomendowane odpowiedzi

napewno za to odpowiedzialny jest proc. Jak chcesz to ja moge underclockowac swojego procka do 1.7 ghz , ustawie pamieci na jakies 220 mhz ddr i zobaczysz jaki bede mial kaszaniasty wynik. Plyta jest napewno spoko, mialem na sis 645 gigabyte i byla naprawde niezla. Pobaw sie timingami pamieci, podkrec troche procka. Cas latency g_o_w_n_o daje, a ludzie ciagle sie tym podniecaja. najwazniejsze sa Ras to Cas delay i Ras precharge, najlepiej jak darade obydwa te timingi ustawic na 2. Wtedy pareset pkt w 3dmarku bedziesz mial :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie co nie ?

Rcube !!! Pamietaj ze ty masz Athlon Thunderbird (dobrze mowie ??). A ja P4. Generalnie rzecz boirac to roznica jest duza. Co ze fsb 100 skoro jest quad pumped (400MHz)? I na dodatek instrukcje sse2, a thunderbird chyba tylko 3dnow bez + o lie sie nie myle. No i moja czesttliwosc nominalna to 1.7. Nie wiem czemu ale intuicja mi podpowiada ze bardziej za ta lipe odpowiedzialny jest zasrany ECS (do piachu z nimi). Przeciez nie moze byc ze to tylko wina willyego. Mozliwe ze to problem xp ? Bo on strasznie zamula a i tak go wykastrowalem ze bardziej sie nie dalo. Cala konfiguracja jest wogole groteskowa (poza karta bo ja zmienilem z gf4mx440se), ale zanim poznalem zrodlo wiedzy jakim jest tweak i jego userzy (bogu dzieki za takich ludzi), sprzet zostal zlozony. I dopiero powoli odkrywalem ze dostalem bubla. Takze w najblizszym czasie mam zamiar zmienic proca na northwooda 1.8. Pozniej zapodam sobie abita is7-e (moze gwiazdor sie do mnie usmiechnie ? :roll: ) i doloze druga kosc DDR taka sama (infineon rulez ale tylko czasami :P) i puszcze w dual channel. Potem bedzie volcano 7+ Albo spark i jazzzzzzzzda.

Aha Rcube dzieki za podtrzymywanie mnie na duchu  :wink:

To tylko i wyłacznie wina kiepskiego proca to samo ma znajomy na tym, procu i gef4 mx 4000pkt w marku 2001 ,to jak durak 1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moze faktycznie, ale roznica miedzy willim a northwoodem to tylko cache i ew fsb (reszta technologii jest przcierz taka sama sse,sse2,netburst itd). W sumie to moze nie tylko, ale nie wydaje mi sie zeby po zmianie na 1.8 A nie wiadomo ile wynik mi skoczy. Poprostu bede mial wieksze mozliwosci oc, ktorych i tak nie wykorzystam na mobo :lol: :lol: :lol: (chipset sis645dx moze jest wporzo, ale na pewno nie jezeli zaadaptowany przez ECS MAM ZERO OPCJI OC !!!!) U mnie nieam ustawiania timingu tak jak w firmowych plytach. Jest tylko CL i Timing setting (moze byc byspd,normal,fast,turbo,ultra) tylko jak wybiore fast albo szybsze to ram nie trzyma obrazu i co chwile mi przeskakuje monitor jakby chcial zmieniac rozdzielczosc albo pojawiaja sie fajne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh ... wwstydzcie sie ... ja mam 10k.  

I po co komu gf4 4200 ;)))

zes wysskoczyl. to jest temat o gf3ti200 a ni o radku

Eh ... a ja bym sobie głowe dal uciąc ze facio co zaczoł topic ma jak byk w podpisie 4200 ;) wiekszosc odpowiadających też <rotfl>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja was zaskocze wydusilem 12100marków na NF-7 AXP 2250MHz Ti200 @ 270/590 ale dzis albo jutro wloze 1800 do NF-7 i @ go 2.5GHz i wtedy licze na 12.5k [pamieci 7.3.3.3 wiec na jakis lepszych wiecej by bylo ]

Jest ktos kto mnie przebije na Ti200 ?

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6992553

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc 12*200 i grafa 220/490 i wynik 

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7009984

taki sam byl na 12.5*166, wiec cos mi tu nie gra :/ czyzby koniec karty, a moze to przez omegi??

dawaj niemiec dawaj ja już mam 11600 i to nie koniec niedługo ujże 12k :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja was zaskocze wydusilem 12100marków na NF-7 AXP 2250MHz Ti200 @ 270/590 ale dzis albo jutro wloze 1800 do NF-7 i @ go 2.5GHz i wtedy licze na 12.5k [pamieci 7.3.3.3 wiec na jakis lepszych wiecej by bylo ]

Jest ktos kto mnie przebije na Ti200 ?

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6992553

ja sie po malu przygotowuje do nowego rekordu ale tym razem to już bedzie ponad 12k

strzeż sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapodam jakies HyperX i wtedy sporbuje z 1800@ 2.4Ghz narazie nie ma sensu za cieplo i grafa mi juz niewytrzymuje przy 268 a co dopiero przekroczyc 270 poczekam do zimy wtedy sie pobawie.

POWER BY AMD zapodaj mi swoim numerem GG bo kcialbym powymianiac spostrzeznia na temat naszych trojek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc 12*200 i grafa 220/490 i wynik  

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7009984

taki sam byl na 12.5*166, wiec cos mi tu nie gra :/ czyzby koniec karty, a moze to przez omegi??

dawaj niemiec dawaj ja już mam 11600 i to nie koniec niedługo ujże 12k :D

peklo 9k, ale to juz jest koniec bo kary wiecej nie podciagne do gory, a przetaktowanie proca z 2083 na 2400 nie daje praktycznie zadnego przyrostu.

na jakich sterach ciagacie te wyniki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robie testy na sterach 40.72 . Najwiekszy przyrost mocy daje włsnie podkrecanie GPU [mowa o Ti200 ] pamieci [przynajmneij w moim przypadku daja bardzo niewiele. Gdybys na GPU doszedl do czestotliwosci okolo 250 to sadze ze 10k by peklo bezproblemu. Co do procka: Przy normalnym taktowaniu karte [175/400] na MSI KT4V AXP 1800+ mam okolo 7k przy podkreceniu procka 178x12.5 ~ 2.2k wynik wzrasta do 8.3k czyli jakies 20% natomiast przy podkreceniu grafy do 270/590 bez krecenia proca wynik siega ~ 9k z groszami w tym momencie procek wykrecony na ~2.2k daje okolo 30% roznicy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tylko 107003dmarków na 2250Mhz a na 1800 maiłm10300 wiec proc juz mi zawiele nie da, taktowanie jak w podpisie,

Wczoraj jak odkurzałem karte i odewłem radiator zauważyłem ze trpche pasta wyschła jutro przesmaruje świerza i moze najpierw zeszlifuje GPU- jak pewnie zauwazyliscie płytka metalowa na gpu jest minimalnie niżej niż plasik dookoła niej, mysle aby go troche zetrzec na równa powierzchnie,

oraz chyna odkreje firmowe radiatorki gainwarda bo mają jakis dziwny bardzo gruby plaster i przykleje je chyba jakimś klejem ( co dziwne radiatorki zawsze sa zimne a spód pcb cieplęjszt tak wiec ta tasma sporo izoluje). No i przydał o by sie cos na gpu na plkecach karty tylko jak tam zamontować radziator _ nierówna powierzchnia, może dorwać coś ala alfagel (tylko czym to zastapic) i na to rakiś radiator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tyz sie rozgladam za jakims chlodzeniem na GPU. Myslalem zeby jakis alu radiator zapodac albo WC.. Giant2 odpada z powodu zbyt słabego chldzenia na pamieci. Narazie bez zadnego dodatkowego chlodzenia karte chodzi stabilnie przy 262MHz bez zadnych artefaktow bez zadnego chlodzenia nic a nic . Pamici ida z artefaktami do 590 a bez smieci na obrazi chodza przy 560MHz ale pamiecie nie krece bo i taq nic nie daje krecenia pamieci [mi dało okolo 3-5% przy wykreceniu z 400 na 590] wiec narazie kombinuje cos na chipset

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja jest chlodona woda i nie moge przekroczyc 220 dla GPU bo sie sypac zaczyna, czyli z ta karta wyzej nie podskocze

To lipe masz moja na wc to chyba z 300 by poszła problem to chłodzenia jak zaczna z nia jeżdzić na extrema to zapakuje na nia pelta i takie wc ze te 300 na gpu wyciągne tylko na razie musze te pamięcia jakos zreanimować bo na serwisie to raczej mi jej nie przyjmą z 3 cm radiatorkami na pamieciach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty wiesz o czym ty mowisz ? WC dalo by CI moze 5-7MHz wiecej pozniej juz sie kłania V-MOD i wiecej niz 290 nie wyciagniesz za nic na Ti200 Ty myslisz ze dasz WC i 300MHz to w/g Ciebie pewnie z V-MODEM moze by poszla 350 a na cieklym azocie 400MHz? HEahaae

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu istnieje jedna nie przekraczalna bariera ktorej nie da sie rozbić zadnymi V-MODAMi da sie ją natomiast w pewien stopniu nagiąć. Tą barierą jest tzw WYTRZYMAŁOSC MATERIAŁU z ktoreg ozostal zrobiony chipset czyli taq jak w przypadku kolegi Niemcajego chipset osiagnał juz max co sie z niego dalo pomimo tego ze sie nei grzeje nie pociagnie wiecej bo temp jest tylko jednym z czynikow od ktorego zalezy krecenie. Gdyby wszystko zalezalo od temp to chlodzili by azotem i wiecej by sie nei dalo. Wydaje mi sie ze granica najlepszych Ti200 kształtuje sie w granicach 270MHz na GPU powyzej juz trzeba kombinowac z V-MODami i extremalnym chlodzeniem itd a po co ? Dla tych 5MHz wiecej nie warto skracac zywotnosci karty Vmodami :D wiec szanujmy nasze Ti200 ktore w/g mnie byly i sa nadal najlepszymi kartami w historii graf i najelepiej krecocymi sie grafami [naturalnie chodzi mi o % przyrost mocy i przetaktowywanie zegarów]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7078956

jeszcze troche i na pewno sie uda :) stery to dalej 43.45 od omegi. wynik wzrosl po puszczeniu pamieci synchro z prockiem. bedzie weicej, ale musze miec stabilne 2500, bo teraz sa zwisy (wylacza sie zasilka z przeciazenia a i chlodzenie tez zamienilo sie w ogrzewanie pokoju), a poza tym pamiec jest jakas lewa bo jakakolwiek zmiana timingow powoduje zwisy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GPU 220 i 500 MEM. jak juz wczesniej pisalem mimo wody na gpu nie dalo to nawet mhz w porownaniu do stock coolingu

a ja już mam 11912k ha ha i jeszcze możę troszke podciągne 12500jest w zasięgu reki

Strzeżcie sie posiadacze gf4 ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...