Mr.T... Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego No ja tez coś tam mam, pochowane po kotach i nawet sprawne, nie wim może jak ktoś by chciał coś na XP podziałać to mógł bym przekazać nawet nie odpłatnie , a porównując do filmu z roku 1983 , Ja być poziom Adaś Niezgódka , Ty być poziom Ambroży Kleks https://www.purepc.pl/dfi-i-foxconn-pojedynek-na-szczycie a jak gra dołączona karta muzyczna ? bo patrząc na Twoja płytę główna to zachowuje sie jak łasuch w cukierni , albo Reksio który widzi szynkę. ps. zaraz nam napiszą ze mamy sobie iść do działu retro i zabytki , xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca (edytowane) W dniu 30.01.2025 o 17:06, pitol321 napisał(a): Ja wyszarpałem Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 16g, ale to w Niemczech za 1225€ Nvidia FE niby tutaj dała, ale nic nie wskórałem... znaczek Best Seller dali i poszli 😅 Miałem tutaj też dwa Asus TUF dla brata w Polsce, najpierw za 1660€ z Caseking, a potem za 1500€ z Cyberport. Syn i żona pomagali zamawiać 🙃 Jednak szwagier ustrzeli mu w Polsce Ginwarda za 5200plnów, to oba TUFy anulowałem od razu, nie bawię się w skalpera. Mojego Palita RTX 5080 GamingPro niestety musiałem oddać... Hałas cewek pod obciążeniem, w cichej obudowie, był o wiele za duży. Pozostało mi albo poczekać na innego Palita, albo brać kasę i szukać szczęścia gdzie indziej. Postanowiłem "nie wchodzić do tej samej rzeki" i ustrzeliłem PNY GeForce RTX™ 5080 16GB ARGB OC EPIC-X, z dostawą Prime, najpóźniej do 05.04.2025, ponieważ wszystko w normalnej cenie, co miałoby dostawę za parę dni lub pod koniec marca, momentalnie znikało z Amazona. Amazon, jak to Amazon... ktoś zrezygnował lub nie odebrał i karta ma być jutro do 21:00 dostarczona. Mam nadzieję, że porządna konstrukcja będzie miała "spokojniejsze cewki". Amazon się spisał. Karta cudem zamówiona 25.02.2025, gwarantowana dostawa Prime 05.04.2025, a już dzisiaj 04.03.2025 paczka dostarczona. Edytowane 4 Marca przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca (edytowane) No, to @pitol321 ...: To daj znać, jak tam ilość ROP, temp. wtyczki, i ... temp HotSpot 😜 Edytowane 4 Marca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Test karty graficznej NVIDIA GeForce RTX 5070 - Miała przegonić GeForce RTX 4090, ale okazała się GeForce RTX 4070 Super V2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Jak się produkt rozpatruje szczątkowo to tak ,5000 ma MFG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca 6 godzin temu, karro napisał(a): Jak się produkt rozpatruje szczątkowo to tak ,5000 ma MFG Co z tego że ma MFG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca To ze jest 2x szybciej,na radeonie tego nie masz bo to oszukany zamiennik sprawdzajcy sie w wolnych grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Ja czekam na MFG x60, z jednej klatki płynny obraz XD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca (edytowane) 46 minut temu, Pzgr. 39 napisał(a): Ja czekam na MFG x60, z jednej klatki płynny obraz XD. Nie licz na to bo 7000 by nie było Edytowane 5 Marca przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca (edytowane) W dniu 4.03.2025 o 14:51, Kyle napisał(a): No, to @pitol321 ... ... To daj znać, jak tam ilość ROP, temp. wtyczki, i ... temp HotSpot 😜 ROPy w porządku: Nie wiem dlaczego, ale myślałem, że 5080 jest sporo większa od 3080, mimo iż wiele razy czytałem dane i wymiary. PNY RTX 5080 ARGB OC vs MSI RTX 3080 Gaming X Trio: Mimo małej obudowy, nie wygląda to źle. Tutaj też bałem się jak wcisnę tego klocka: Karta jest chłodna i dobrze się kręci. Kabel 12V-2x6 używam oryginalny od zasilacza NTZX C1000, kabel ani wtyczka nie grzeją się, podczas długiego obciążania karty. OC wszyło +400MHz rdzeń, ponad fabryczne OC PNY, karta potrafi z takim ustawieniem, boostować ponad 3330MHz, np. w zwykłym Fire Strike. Pamięć też bardzo długo testowałem i różnice są niezbyt znaczące w wydajności, nie zauważyłem objawów korekcji błędów więc OC pamięci zostało na +2000MHz (max z Afterburner). BTW Karta działa także przy +3000MHz używając EVGA precision X1, ale pamięć potrafi w tedy zrobić już "fikołka" pod obciążeniem, do tego przyrost wydajności powyżej granicy +2000MHz z Afterburner, był już marginalny bądź żaden. Na fabrycznym Fan Curve, pod OC i długim pełnym obciążeniu, karta nie przebija 66-67 stopni i jest bardzo cicha. Fan Curve w Afterburner: do 40 stopni zero fan, przy 60 stopniach 55% i od 80 stopni 100%, karta nie przebija już 62-63 stopni, ale jest już dość głośnia. Dlatego odpuściłem Custom Fan Curve, a przy 3080 był w ciągłym użytku. Co do HotSpot... nVidia usunęła te dane lub wręcz sam sensor z Serii 50X0: hwinfo i videocardz No i cewki... pierwszy i jedyny raz usłyszałem je podczas testów w zwykłym Fire Strike, przy pond 500FPS. Mega różnica in plus względem Palit RTX 5080 GamingPro. Edytowane 5 Marca przez pitol321 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Test karty graficznej MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Duże te karty się zrobiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Jest byk a radeoniarze jak wyja żeby nie dopłacać do czegoś lepszego np astrala 🤣🤭 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca (edytowane) 2 hours ago, karro said: Jest byk a radeoniarze jak wyja żeby nie dopłacać do czegoś lepszego np astrala 🤣🤭 W sumie jest całkiem nieźle. Przy powerlimicie 90 można kartę jeszcze podkręcić. Po około 1.5 grania zużywa koło 350 wat i do tego GPU osiąga 3ghz. Edytowane 12 Marca przez KOFEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Przydał by się tweker biosu ale NVIDIA nie lubi jak się tam zagląda,jeszcze by ktoś za dużo znalazł 😜 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca (edytowane) W dniu 12.03.2025 o 23:13, KOFEK napisał(a): W sumie jest całkiem nieźle. Przy powerlimicie 90 można kartę jeszcze podkręcić. Po około 1.5 grania zużywa koło 350 wat i do tego GPU osiąga 3ghz. moja jak zje więcej jak 300W to święto lasu nawet po OC do 3.1Ghz edit. jakieś owszczędne te karty anyway Edytowane 14 Marca przez Raider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Witam Spędziłem sporo czasu na odnalezieniu kompromisu między max wydajnością tej karty a ciszą. Gdy już byłem mega ukontentowany to MSI Afterburner zaczął płatać mi figle. Mianowicie przestaje on poprawnie aplikować krzywą dla rdzenia GPU. Zamiast podawać to co mu zadaję to nieważne co ustawię rdzeń boostuje max do 2750mhz. Jedyne co pomaga to reinstalacja driverów z użyciem DDU. Używam najnowszego Aftera w wersji 4.6.6 Beta 5 Build 16555 oraz najnowszych driverów Nvidia game studio 572.70 To co udało mi się ustabilizować przed buntem Afterburnera to 3000mhz na rdzeniu +2000mhz na RAM temperatury nie przekraczały 68C. Ktoś się spotkał z takimi zachowaniami 5080 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Ja siedzę na v4.6.516370 Taką wersję miałem przy MSI RTX 3080 Gaming X Trio, tak też zacząłem przygodę z PNY GeForce RTX™ 5080 16GB ARGB OC EPIC-X. Gdy zaktualizowałem Afterburnera, do najnowszej wersji beta, trochę się zdziwiłem dziwnymi kwiatkami i niespodziankami. Dlatego wróciłem do starszej wersji i tak sobie stabilnie działa nadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca 20 minutes ago, pitol321 said: Ja siedzę na v4.6.516370 Taką wersję miałem przy MSI RTX 3080 Gaming X Trio, tak też zacząłem przygodę z PNY GeForce RTX™ 5080 16GB ARGB OC EPIC-X. Gdy zaktualizowałem Afterburnera, do najnowszej wersji beta, trochę się zdziwiłem dziwnymi kwiatkami i niespodziankami. Dlatego wróciłem do starszej wersji i tak sobie stabilnie działa nadal. Ok spróbuję jak to co teraz zmieniłem nic nie da, w sensie usunąłem wszystko, drivery i Aftera wraz z Riva Tunerem, zainstalowałem stery w wersji Studio 572.16 i ponownie Aftera i Rivę, na razie działa,zobaczymy jak długo. Swoją drogą jakie tam u Ciebie temperatury po OC ? Nie próbowałeś jakiegoś UV ? Z tego co widzę po Twojej stopce to w sumie chyba chodzi o top performance bez względu na watty 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca NVIDIA GeForce RTX 5000 (Blackwell) - Temat zbiorczy W temacie ogólnym opisałem swoje spostrzeżenia, względem posiadanej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 18 Marca Zgłoś Opublikowano 18 Marca 18 hours ago, pitol321 said: NVIDIA GeForce RTX 5000 (Blackwell) - Temat zbiorczy W temacie ogólnym opisałem swoje spostrzeżenia, względem posiadanej karty. ok, dzięki, obczaiłem 🙂 Po zmianie na drivery studio na razie działa stabilnie, wygląda na to że była to kwestia sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Cześć, z racji tego że ceny tych kart robią się coraz bardziej akceptowalne przymierzam się do kupna tylko zastanawiam się czym się kierować przy wyborze. Na pewno stawiam na trzy wentylatory bo chciałym żeby miała dobrą kulturę pracy. Nie zagłębiając się w drobne różnice w parametrach jak taktowanie itd głównie patrzę na producenta i jego renomę. Czy są wersje kart na które lepiej uważać albo takie do których warto dopłacić nawet kilka stówek? Poniżej 3k są karty dwóch producentów i nad nimi najpoważniej się zastanawiam. https://www.x-kom.pl/p/1322992-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5070-python-iii-12gb-gddr7-dlss4.html https://www.x-kom.pl/p/1323291-karta-graficzna-nvidia-zotac-geforce-rtx-5070-solid-12gb-gddr7-dlss4.html Reszta kart poniżej 3,5k https://www.x-kom.pl/p/1309804-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-5070-prime-oc-12gb-gddr7-dlss4.html https://www.x-kom.pl/p/1309162-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5070-phoenix-12gb-gddr7-dlss4.html https://www.x-kom.pl/p/1318531-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-5070-eagle-oc-ice-12gb-gddr7-dlss4.html https://www.x-kom.pl/p/1318507-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-5070-inspire-3x-oc-12gb-gddr7-dlss4.html https://www.x-kom.pl/p/1311243-karta-graficzna-nvidia-palit-geforce-rtx-5070-gamingpro-12gb-gddr7-dlss4.html Którą z tych kart byście polecili? A może są jeszcze jakieś inne na które warto poczekać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca 38 minut temu, Demirion napisał(a): zastanawiam się czym się kierować przy wyborze V-ramem 12 Gb to mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Racja, poczekam na 5060Ti z 16Gb vramu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca 10 godzin temu, Demirion napisał(a): Racja, poczekam na 5060Ti z 16Gb vramu... A co da 16 GB Vram z szyną 128 bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca a co ma piernik do wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Wiem że pewnie dla ciebie kontrowersyjne ale 5070 jest w ogóle nie opłacalną kartą. 5070ti, 4070ti super albo 9070/xt ewentualnie 7900xt/x z tych bym wybierał w podobnych pieniądzach. Tak wiem AMD więcej papu ale miałem 4070 i te 12gb dusi tą kartę niemiłosiernie... szczególnie z DLSS i FG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 23 Marca Zgłoś Opublikowano 23 Marca Z DLSS potrzebuje mniej vramu wiec kolejny mit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...