roger1985 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Witam jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc za pytanie i wątek w złym miejscu jak cos Kupilem plyte glowna MSI B550-A-PRO ryzen 5 5600 oraz rx 6750xt , czy potrzebuje aktualizacji biosu w nowo zakupionej płycie aby mój procesor działał poprawnie i stabilnie , czy jest to zabieg zbędny i kosmetyczny , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 powinien pójść od razu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger1985 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 4 minuty temu, axsin302 napisał(a): powinien pójść od razu tzn nierozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Nie jest potrzebny jeśli nie niepokoi cie praca komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Witam jeśli kompiuter działa poprawnie to nie trzeba sie spieszyć , ale warto poczytać co wprowadza nowsza wersja biosu , często są to poprawki wykrytych problemów występujących na różnych konfiguracjach , aktualizacje zabezpieczeń , czy obsługa nowych procesorów. posiadana przez ciebie płyta główna jest z 2020r. i przez te 4 lata kilka już poprawek wyszło https://pl.msi.com/Motherboard/B550-A-PRO/support Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger1985 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Dobrze poczekam i zobaczę jak sie sprzęt sprawuje , a co do samej aktualizacji , czy sam ja spokojnie mogę wykonać , nigdy tego nie robiłem , jestem laikiem jesli chodzi o takie cos , czy jest łatwa i bezpieczna w przeprowadzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger1985 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/kable-do-komputera/adaptery-i-przejsciowki/adapter-hdmi-vga-savio-0-2-m Przepraszam czy ten adapter bedzie ok , aby podłączyć mój stary monitor z wejściem vga na plyte glowna msi b550 a pro ? razem z rx 6750xt jak ma to znaczenie , pytam czy pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 9 godzin temu, roger1985 napisał(a): czy sam ja spokojnie mogę wykonać , nigdy tego nie robiłem , jestem laikiem jesli chodzi o takie cos , czy jest łatwa i bezpieczna w przeprowadzeniu tak myślę ze dasz rade , plik pobierasz na dysk , rozpakowujesz , kopiujesz na pendrajwa , w biosie odszukujesz M- Flash i odczytujesz plik z pendrajwa , zobacz nawet na stronie z MSI jest filmik instruktarzowy https://www.youtube.com/watch?v=LRyFMf0D9Lc 8 godzin temu, roger1985 napisał(a): rzepraszam czy ten adapter bedzie ok , aby podłączyć mój stary monitor z wejściem vga na plyte glowna msi b550 a pro ? razem z rx 6750xt jak ma to znaczenie , pytam czy pasuje wow, eeee a to jak stary posiadasz monitor ze jest tylko wejście VGA, monitor CRT ? , nie wiem czy taki adapter dobrze sprawdza sie w praktyce , kiedyś był z tym problem, ja z kolei kupowałem dla testów odwrotnie D-sub na HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger1985 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 ok 10 lat no normalnie ostatnio mój znajomy podłączyłem właśnie taki stary pod nowy zestaw i wszystko hula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger1985 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Takie pytanie poboczne miał ktoś przyjemność lub nieprzyjemność robić zakupy w x kom , kupowałem pc u nich ok 10 lat temu , i do tej pory działa , , teraz przeglądam opinie i duzo osob pisze o nich zle , głównie o sprzęcie reklamowanym ze sa problemy , ogólnie jest tak sprzęt zamówiłem na w wtorek podzespoły , mają być na jutro a nawet nie wyszły z magazynu , a jest to an utro an prezent , czy w sytuacji jesli nie dotrzymuja terminow jest możliwość z nimi negocjowania ceny obniżenia czy nie ma szans , po 2 powiedziano mi iz sprzęt jak cos bedzie nie tak mogę oddać w najbliższym salonie stacjonarnym czy jest to prawda i nie robia problemow , prawo mówi jasno sprzęt zakupiony an odległość można oddać bez podania przyczyny 14 dni ,teraz przychodzą mi czesci skladam okazuje sie ze jedna czesc nie dziala albo po prostu działa nie tak , jade oddaje im caly komp i oddaja kas od razu , skoro oddaje sie bez podania przyczyny wystarczy rozmontowac wlozyc w opakowania i tyle , oni nawet nie maja mozliwosci czy czesc byla uszkodzona , czy uszkodziła się gdzieś podczas transportu czy mi sie sie odwidzialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Masz na forum wątek z x-komem, tam możesz zapytać: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger1985 Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2024 witam mam takie pytanie moze glupie przyszedl moj sprzet , czy odnośnie procesora ryzen 5 5600 jego chłodzenie boxowe podpinam razem z nowym co zakupiłem czy te nowe jest zamiast tego , wybaczcie za pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2024 wszystko razem i jedno na drugie, a co tam, niech nie ma. czyli hmmm ? , pierwszy raz będziesz składał PC ? to nasuwa mi sie tylko jedna odpowiedz , co pójdzie nie tak podczas montażu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2024 https://m.youtube.com/watch?v=5ItUJ3PbzCM&t=23s&pp=ygUYQmxhY2sgc2tsYWRhbmlyIGtvbXV0ZXJh Roger, nie może bo fizycznie ciężko, chyba że jesteś spawaczem to co inego https://ibb.co/9vSF8Lj Chyba że chcesz budować mini reaktor 😄 bo pytanie na miarę Blondynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...