Skocz do zawartości
Vault

Gainward FX pro 660GS Kilka pytan...

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc !

mam karte gainward fx pro 660(Golden sample) ze 128 mega ramu (GFX5200) i kilka pytan

1 Podkrecilem ja ze standardowych czestotliwosci 250/300 na 400/600

w 3dmarku 2001 wyciaga mi tylko 8900 punktow ... co oprocz podkrecenia zegarow moznazrobic zeby ja jeszcze przyspieszyc?

2. Mam na niej malutki radiatorek i wentylator, czy jesli zaloze nowe chlodzenie to czy karte bende mogl krecic jeszcze bardziej czy nie wystarczy napiecia ?

3. Jesli styknie to jakie chlodzenie tak do 50 zeta mozna by do niej zakupic ?

4. Jakim programem sprawdzic czas dostepu pamieci ?

5. Jak myslicie HL2 bedzie mi chodzilo tak w miare jakos na tej karcie z tymi ustawieniami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad 1. wymuienic na cos lepszego ;)

czas dostepu odczytujesz bezposrednio z kosci lub ze strony prducenta. Na kosci jest to zazwyczaj ostatnia liczba.

ja na swojej karcie max co mialem to 7500 :)

co do chlodzenia to moze ten maly zalman z heatpipe ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ty masz tyle pts na omedze ja nastandardowych sterach dolaczonych na plytce ... ciekawe ile pts bedziesz mial na 3dmark 2003 ... a zreszta niewazne bo wszystkie benchmarki klamia !!!

Liczy sie wydajnosc w grach, a w sumie nie zmienie karty bo dzisaj ja kupilem ! i co z tym HL2 ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ty masz tyle pts na omedze ja nastandardowych sterach dolaczonych na plytce ... ciekawe ile pts bedziesz mial na 3dmark 2003 ... a zreszta niewazne bo wszystkie benchmarki klamia !!!

Liczy sie wydajnosc w grach, a w sumie nie zmienie karty bo dzisaj ja kupilem ! i co z tym HL2 ????

zapomnialem dodac, ze temte 7500 to bylo na kt333 a te z compare na kt400. na obecnej plycie nie bawilem sie 3d markiem. w 2003 mialem 1002 punkty tez na kt333. Z hL2 nie mam pojecia bo jeszcze nie wyszla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lookać w podpis :twisted: ja mam tyle 8) i to stary wynik bo teraz mam proca o 100Mhz więcej i na wyższym FSB więc można dodać ok 120 marków do wyniku :P Ty wykręciłeś rdzeń do 400 ???????? mi max 300 :cry: jak u większośći 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...