Rasowy TheDruid OMG REPORT Opublikowano wczoraj o 10:05 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:05 Witam kolega potrzebuje wziąć PCta po świetach do Szwecji i prosił żeby mu coś fajnego złożyć. Myśle ze w tych czasach kupowanie pod fhd juz nie ma sensu wiec docelowo pójdziemy w 2k. Preferowany jest procesor ze stajni czerwonych by wraz z upływem czasu mozna bylo zrobić bezproblemowo update a karta od zielonych Fajnie by skrzynka sie jakoś prezentowała dlatego prosiłbym cos z podświetleniem. Z góry dziekuje za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano wczoraj o 10:58 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:58 (edytowane) W dzisiejszych czasach, kiedy jest DLSS, FSR, XeSS, to już nie ma sensu kupować monitora 2560x1440 (np. 27"). To jest jak dla mnie wieczne mydło (w grach z jakimś AA). Przy 27" 3840x2160 DLSS Balanced obraz będzie zdecydowanie ostrzejszy niż przy 27" 2560x1440 DLAA/TAA. Nie mniej jednak zawsze lepsze 27" 2560x1440 od 27" 1920x1080 😉 Edytowane wczoraj o 11:29 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Witam na zakupie monitora nie warto oszczędzać a wręcz przeciwnie warto dołożyć bo oszukać można tylko samego siebie , monitory 2K i 27 cali swoje kosztują i pochłoną znaczna cześć zakładanego budżetu, ale fakt obraz będzie żyleta. co do upgrade to moim zdaniem, z posiadanego doświadczenia , zadam pytanie , ile osób po 2-3 latach zmienia CPU ?, np. jak działają procesory z serii 5000 na AM4 z B350 /X370, pamięci bez kombinowania czyli tygodnia testów i ustawień będą działać stabilnie szybciej niż 2933/300MHz ? , na B450 też występują mniejsze lub większe problemy , i z AM5 będzie tak samo po 5-6 latach zmieniając procesor, będzie bardziej opłacać się lepiej zakupić nową płytę główna posiadający nowszy chipset niż siedzieć i kombinować żeby starte poprawnie działało z nowym. a w większości przypadków nowy zestaw PC otrzymuje osoba nastoletnia, nie posiadająca własnych dochodów, gdzie CPU jest najrzadziej wymieniana częścią w PC , i procesor jest dopiero wymieniany lub nie, jak PC trafia do nowego właściciela, wiec warto było by zakupić procesor który będzie posiadał w chwili zakupu dobry stosunek cena/wydajność. obudowa z podświetleniem, bajer na 5 minut, potem nikt nie zwraca na to uwagi. chcąc kupić PC to Sam musisz wiedzieć orientacyjnie co tam ma być w środku, czyli trzeba sie trochę wczytać wgryźć w temat, bo jak masz potem zweryfikować, czy zaproponowane podzespoły to optymalny wybór dla Ciebie ?, bo co ? ktoś napisze kup to i to , a potem co ? , będziesz sie tłumaczył że to na tym portalu mi tak zasugerowali to kupiłem w ciemno ... i pretensje mniej do tych co mi podali linki a nie do mnie . xD sam będziesz składał, czy jakiś zaproponowany sklep jako dodatkowa płatna usługa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasowy TheDruid OMG REPORT Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Lepiej jak sklep poskłada. Ogólnie myslałem nad Ryzen 7 7700 + 4080 Super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Rasowy TheDruid OMG REPORT napisał(a): Ogólnie myslałem nad Ryzen 7 7700 + 4080 Super he he, wisz PC nie składa sie ino z procesora i karty graficznej także nie wiele zostaje na resztę podzespołów , np. zestaw taki kombinowany, bardziej komunijny xD Procesor AMD Ryzen 7 7700, 3.8 GHz, 32 MB, OEM (100-000000592) Płyta główna ASRock B650M-HDV/M.2 Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (IR-6000D564L30S/32GDC) Chłodzenie CPU Arctic Freezer 36 CO (ACFRE00122A) Dysk SSD ADATA Legend 900 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (SLEG-900-1TCS) Obudowa Genesis Irid 505F (NPC-1997) Zasilacz Deepcool PN850M 850W (R-PN850M-FC0B-EU) Karta graficzna Gigabyte GeForce RTX 4080 SUPER Windforce V2 16GB GDDR6X (GV-N408SWF3V2-16GD) Montaż komputera około 250pl. i tu nie chodzi o wybrane podzespoły bo przykładowo płyta główna szału nierobi i zawsze można wybrać coś innego lub szukać coś tańszego w promocjach itd. ale już mamy 8500PLN. i kupując np. zasilacz o 100pln tańszy ogólnie to nic nie zmieni a gdzie zakup systemu np. win11 , oraz monitora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Pod 1440p nie potrzeba 4080S, za 8600 masz komplet z 4070 TI Super, z monitorem 1440p 180Hz IPS i systemem https://proline.pl/koszyk/b6b94da7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu 2 minuty temu, Dikson napisał(a): Pod 1440p nie potrzeba 4080S, za 8600 masz komplet z 4070 TI Super, z monitorem 1440p 180Hz IPS i systemem https://proline.pl/koszyk/b6b94da7 mistrzu już przekroczyłeś budżet , a gdzie koszt usługi składania komputera czy wyłożysz z własnego portfela ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Montaż to koszt 100 zł z kodem PRO24. To co sam złożyłeś się kupy nie trzyma, Rozumiem że Ty mu dołożysz za to na monitor i system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu nic nie złożyłem tylko przedstawiłem ogólny zarys co w tej cenie można zakupić , skoro ma być Ryzen 7 7700 + RTX 4080S, że trzeba obniżyć oczekiwania co w takim budżecie można zakupić , i szkoda ze nie czytasz co autor wątku chciał by aby zawierał zestaw tylko z Automatu wstawiasz Ryzen 5 7500f , a może autor wątku chciał by aby procesor posiadał igpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasowy TheDruid OMG REPORT Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Dikson Monitor Który poleciłeś jest w porządku oraz pytanie czy proline sklada dobrze a przynajmniej tak jak na morele? kiedys to wlasnie od nich kupowalem sobie kompa no i chodzi do dzisiaj. @Mr.T... Przepraszam że dokładnie nie napisałem ale wiesz świeta i tak na szybko starałem sie czytać i odpowaidać. Zestaw kolegi wyżej wydaje sie jak najbardziej w porządku pokaże go znajomemu i jak nikt nie ma zastrzeżen to zamawiamy ale gryzie mnie tylko że w nowym roku są premiery nowych kart graficznych i tak lipa troche teraz kupować no ale teraz ma on transport samochodem do szwecji a jak bedziemy czekać to jednak zostaje tylko samolot a tutaj robi sie juz dosyć niebezpiecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasowy TheDruid OMG REPORT Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @DiksonBrak już tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...