axsin302 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Tak jak ci wyżej pisałem :/ postaraj się przycisnąć ram bo te 4000 jest jak siedzieć okrakiem na plocie :p albo 3600 gear1 albo dowalić 4400 albo i wyżej ale przy 1.45 napięciu 12600k można jeszcze podrasować do 5.3 5.4 i różnica znacząco się zatrze 14700k arctika musisz sobie kupić :p 360 lub 420 4 minuty temu, SammyPol napisał(a): zakupiłem Intel Core i7-14700K Nie było warto.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SammyPol Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu dzieki za tipa z ramem, jak ogarne flaki kompa to przyjdzie czas na podkrecanie. Zmiana proca może faktycznie coś poprawi, zobaczymy. Syn dostanie w spadku obecną i5, tylko jakś płyte musze mu odarnąć. Nie bede juz zamawiać 3 chłodzenia 🙂 Z tego co się orientowałem to oba te chłodzenia są rewelacyjne, tylko które dać synowi, a które dla mnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Chodzenia są dość porównywalne, Noctua wypada jednak trochę ciszej. AK620 stosunek ceny do wydajności ma bardzo dobry. Jeśli masz NH-D15, a AK620 możesz oddać, to tak bym postąpił, na Twoim miejscu. Wydajność podobna, a grosz w kieszeni zostaje, po oddaniu chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Jeśli tylko w grach to i powietrze starczy na intela Edytowane 18 godzin temu przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SammyPol Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu 6 minut temu, pitol321 napisał(a): Chodzenia są dość porównywalne, Noctua wypada jednak trochę ciszej. AK620 stosunek ceny do wydajności ma bardzo dobry. Właśnie dlatego je zamówiłem, plus ma wyświetlacz który pokazuje temp, rpm i coś tam jeszcze. Zostawie sobie tą noctue, faktycznie lepiej mieć cisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu SammyPol mozesz zrobić test 720p ultra bez FG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...