Skocz do zawartości
ParanoiK

Asus A7V, mnożnik.

Rekomendowane odpowiedzi

A więc tak kochani. Mam sobie Asusa A7V i TB 1,4(266). Oczywiście płyta jest na chipsecie kt133 więc nie ma mowy o fsb wyższym niż 100MHz. I teraz pytanie: jak uzyskać mnożnik większy niż 13? Wiem, że jest możliwy jakiś mod. Macie pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak kochani. Mam sobie Asusa A7V i TB 1,4(266). Oczywiście płyta jest na chipsecie kt133 więc nie ma mowy o fsb wyższym niż 100MHz. I teraz pytanie: jak uzyskać mnożnik większy niż 13? Wiem, że jest możliwy jakiś mod. Macie pomysły?

Skoro masz tb 1.4 266, to musisz mieć KT 133A, bo o ile dobrze pamiętam to nie było thunderbirdów na fsb100MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz tb 1.4 266, to musisz mieć KT 133A, bo o ile dobrze pamiętam to nie było thunderbirdów na fsb100MHz...

Pytanie za 8D4 punktów: to z czego ja mam breloczek? :>

ParanoiK ma t-birda 1.4 266 chodzącego na szynie 200, bo taką obsługuje płyta, i chciałby mnożnikiem dociągnąć do nominalnego zegara procesora albo i wyżej, kapiszi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie za 8D4 punktów: to z czego ja mam breloczek? :>

ParanoiK ma t-birda 1.4 266 chodzącego na szynie 200, bo taką obsługuje płyta, i chciałby mnożnikiem dociągnąć do nominalnego zegara procesora albo i wyżej, kapiszi?

Kapiszi...

Kiedys w chipie była tabelka ze schematami lączenia moostków, ale niepamiętam czy są możliwe wyższe mnożniki niż 13...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...