damiante Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Witajcie, jak w temacie, którą 5070Ti wybrać? Gigabyte Aorus Master czy Asus TUF? Uznałem, że dopłacę do bardziej dopracowanej 5070tki Ti, którą i tak się podkręci w okolice wyników stockowej 5080. Ciekaw jestem Waszego zdania. Holduje do połowy czerwca i biorę którąś z nich. Tylko którą? TUF chyba cichszy, Aorus chyba stockowo wyższe zegary? Będę napewno sie bawił w UV i znalezienie złotego środka w taktowaniu boost do napięcia na rdzeniu. Krzywą wentylatorów nie chce mi się bawić, lecz może poświęcę na to też czas. Wygląd i rgb mnie nie interesuje, to ma obraz wyświetlać :d. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Na portalu Newegg Tuf ma bardzo dobre opinie. Aorus Master to tez taka topka od gigabyte jezleli chodzi o poszczegolne modele. Rozważ takze model MSI Gaming Trio. Ma bardzo dobre opinie. Ogolnie rzecz biorąc wsystkie tę karty trzymaja taki rowny poziom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio1809 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja 7 godzin temu, Buszek90 napisał(a): Witajcie, jak w temacie, którą 5070Ti wybrać? Gigabyte Aorus Master czy Asus TUF? Uznałem, że dopłacę do bardziej dopracowanej 5070tki Ti, którą i tak się podkręci w okolice wyników stockowej 5080. Ciekaw jestem Waszego zdania. Holduje do połowy czerwca i biorę którąś z nich. Tylko którą? TUF chyba cichszy, Aorus chyba stockowo wyższe zegary? Będę napewno sie bawił w UV i znalezienie złotego środka w taktowaniu boost do napięcia na rdzeniu. Krzywą wentylatorów nie chce mi się bawić, lecz może poświęcę na to też czas. Wygląd i rgb mnie nie interesuje, to ma obraz wyświetlać :d. Pozdrawiam Czytałem opinie o TUF 5070 TI i słychać cewki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja Aorus ma bycze chłodzenie i jest chłodniejszy jak TUF. Nie ma co przepłacać, za 4250 masz Gaming OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiante Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja (edytowane) Ciekaw jestem jak cenowo to będzie wyglądać za miesiąc, za Aorusem przemawia jednak to bycze chłodzenie i możliwość przedłużenia gwarancji do 4 lat po rejestracji karty. Przepłacić nie chcę, lecz minimalną tolerancję mogę mieć, aby dorzucić. Wg mnie lepiej chłodzone 5070Ti niż podstawowe, najtańsze wyjce 5080. (do grania w 1440p) Poza tym nie wykluczam późniejszej odsprzedaży karty gdyby za te kilka miesięcy wersje super dały jakiś przyrost mocy. Będzie zabawa i w OC i w UV (dwa osobne profile wedle zapotrzebowania na wydajność) Z tego co czytam to te karty bardzo często idą do 3.2 ghz na rdzeniu i + 3000 mhz na pamięciach. Zainwestowałem w Corsair rm1000x wersję z 2024 żeby mieć głowę spokojną :p. Całość w Phanteksie Eclipse P500A, która jest dość spora. Mam uraz do słabych chłodzeń odkąd nabyłem kiedyś 3080Ti Zotac Trinity, nie szło tego wyregulować krzywą, aby było jakoś w miarę znośnie. Już długo jestem bez GPU i w końcu trzeba się zdecydować (tylko z głową) Były początkowo pomysły nad najzwyklejszym Windforce za 3700/3800 i pewnie gdybym nie nabił sobie głowy szczegółami, to bym kupił, ale mi dalej w las tym większe oczekiwania i cena wzrasta 😜 Może taki Gaming OC by się okazał złotym środkiem.. poczytam. Edit 2: Gigabyte gaming oc też jest spora, i wygląda to nieźle.. Edytowane 12 Maja przez Buszek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja 4 godziny temu, Buszek90 napisał(a): Wg mnie lepiej chłodzone 5070Ti niż podstawowe, najtańsze wyjce 5080. (do grania w 1440p) Moim zdaniem też (i nie ma znaczenia, czy do 3440x1440, czy innych rozdzielczości). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiante Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja Ten Gigabyte 5070 Ti Gaming OC to taki Aorus model niżej. Termoglut nie powinien wyciekać, bo zamontowałbym normalnie :P. 4 lata gwarancji po rejestracji, zobaczy się jak cenowo będzie za miesiąc i może dam jej szanse. Chłodzenie minimalnie mniejsze niż w Aorus Master, ale i tak masywne. Bardziej stonowany design bez pierdół typu wyświetlacz. Chwalą Asusa Prime 5070Ti, dla mnie za chuda 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja 28 minut temu, Buszek90 napisał(a): Ten Gigabyte 5070 Ti Gaming OC to taki Aorus model niżej. Termoglut nie powinien wyciekać, bo zamontowałbym normalnie :P. 4 lata gwarancji po rejestracji, zobaczy się jak cenowo będzie za miesiąc i może dam jej szanse. Chłodzenie minimalnie mniejsze niż w Aorus Master, ale i tak masywne. Bardziej stonowany design bez pierdół typu wyświetlacz. Chwalą Asusa Prime 5070Ti, dla mnie za chuda 😛 tak zgadza sie to model nizej ale na tyle dobry ze nie trzeba doplacac do aours. Szczerze mowiąc to nawet eagle jest dobrym modelem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiante Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja (edytowane) Kupiłem dziś 5070 Ti Gaming OC od Gigabyte. Dzięki Panowie za odpowiedzi. Już mi się nie chciało czekać dłużej. Edytowane 13 Maja przez damiante Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...