Skocz do zawartości
basket4rap

EPSON EcoTank L14150 - problem z finalizacją instalacji nowej drukarki (z tuszami coś na rzeczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Ostatnio podłączałem znajomemu nowy ww. zakup.

Po zainstalowaniu sterowników z płyty i postępowaniu zgodnie z instrukcjami (m.in. właśnie napełnianie oryginalnych tuszów) ostatecznie (drukarka jest wykrywana przez WiFi i w Windowsie) nie da się z nią pracować, gdyż wyskakują poniższe komunikaty na drukarce i systemie...

20250619_204214.jpg

20250620_103815.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po napełnieniu kliknąłeś przyciskami drukarki, że tusze są pełne? (Brother którego mam w pracy wyświetla odpowiedni komunikat na wyświetlaczu)

Sterowniki natomiast, lepiej zainstaluj najnowsze ze strony producenta.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Kyle napisał(a):

Po napełnieniu kliknąłeś przyciskami drukarki, że tusze są pełne? (Brother którego mam w pracy wyświetla odpowiedni komunikat na wyświetlaczu)

Sterowniki natomiast, lepiej zainstaluj najnowsze ze strony producenta.

Nie kojarzę tam takiej opcji, aby kliknąć, że tusze są pełne.

Natomiast co do sterowników, to będę u znajomego w przyszłym tygodniu, to postaram się pobawić z tymi sterownikami.
Sugerowano mi jeszcze, aby sprawdzić opcję "Zaawansowane wypłukiwanie tuszu", której chyba też będę "musiał" poszukać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie udało się zmienić czegokolwiek po aktualizacji firmware'u drukarki, a kolei sama drukarka nie reagowała na cokolwiek z systemu (np. czyszczenie głowicy itp.) mimo, iż przez Windowsa jest wykrywana. Także chyba poleci na gwarancję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi