Kamil>>> Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Problem jest następujący i dotyczy tylko tych podanych partycji: e: ok 30GB i(NTFS) and 1GB (NTFS) Chciałem je połączyć za pomocą Partition Magic 8 (dyskietki do dosa robione w WIN2000). Niedało się bo wyskakiwał bląd o nie takim samym rozmiarze klastra, ustawiłem na jednej i drugiej na 512 i łącze a tu po jakimś czasie błąd i koniec, wyłączyłem i spoko system włącza się ale te dwie partycje system widzi jako "bez formatu , 0bitów) Konsola- komenda chkdsk /p i spoko pliki są ale wszystkie uszkodzone np. rar-y nie działają, exe również i co najważniejsze mp3- przy włączaniu zapuszcza mi się inny kawałek piosenki z dysku... Chodzi mi o jakiś soft do naprawy tego albo jakies koncepcje co z tym zrobić. PROSZE RATUJCIE, BO TO MOJA PARTYCJA ZE WSZYSTKIM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zapomniąłem napisać że sprawdzałem jeszcze Nortonem Disk Doktor i EasyRecovery Professional Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 toz nikt ci nie zapewnial ze PM8 wszystko fajnie zmontuje :/ moj kolega mial to samo jak zmienialem mu wielkosc partycji :( :( :( niestety mysle, ze bedzie cie czekal przykry format :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 toz nikt ci nie zapewnial ze PM8 wszystko fajnie zmontuje :/ moj kolega mial to samo jak zmienialem mu wielkosc partycji :( :( :( niestety mysle, ze bedzie cie czekal przykry format :/ ale ja tu się nie będe wypowidał na temat PM8 bo po co.... Chodzi mi o jakiś soft który by może mógł naprawić te pliki bo tak naprawde to one są tylko <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie działają... :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Mysle ze moze tu pomóc dowolny soft do odzyskiwania danych np. Easy Recoery Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mysle ze moze tu pomóc dowolny soft do odzyskiwania danych np. Easy Recoery Pro. Tak na pisałem wyżej puściłem Easy Recovery Proffessional i nic. Może zaczniecie czytać dokładniej topc a nie tylko podstawowe narzedzia jaie znacie wymieniacie, nie jestem taki głupi i wiem co mogło pomóc. To co znałem nie pomogło więc myślałem że może wy coś więcej o tym wiecie. niestety się pomyliłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mysle ze moze tu pomóc dowolny soft do odzyskiwania danych np. Easy Recoery Pro. Tak na pisałem wyżej puściłem Easy Recovery Proffessional i nic. Może zaczniecie czytać dokładniej topc a nie tylko podstawowe narzedzia jaie znacie wymieniacie, nie jestem taki głupi i wiem co mogło pomóc. To co znałem nie pomogło więc myślałem że może wy coś więcej o tym wiecie. niestety się pomyliłem Tylko spokoj moze cie uratowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 mialem kiedys prawie to samo. no i formacik, a co tam ;) tak to juz jest ze jak bardzo potrzebujesz pomocy to forum jest ostatnim miejscem do jej szukania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Szkoda mi słów ale jak pisałem swoją odpowiedz było późno i nie zauwazyłem wszystkiego. Pozatym nie wiem czemu te partycje miały inne rozmiary klastra i po co autor tego topicu zmienił go na 512 gdy partycje NTFS są zawsze domyślnie formatowane z 4 KB klastrem. Jeśli Easy Recovery Pro był użyty prawidłowo i nic nie pomógł to moze pomóc jeszcze Get Data Back. Do autora topicu>> Na przyszłość jak nie wiesz co robisz to tego nie rób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ja wiem co pomoże bardzo prosta rzecz tu zaistaniała :wink: ,jest tylko jedno jedyne wyjście które pomoże napewno a jest to mianowicie format c:/q :wink: POMOŻE!!!! NAPEWNO!!! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 tak to jest napewno odpowiedz jakiej oczekiwal.....nie umiesz pomoc - nie pisz ....nie wiem czemu wszyscy chca za wszelka cene nabic posta piszac takie glupoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 tak to jest napewno odpowiedz jakiej oczekiwal.....nie umiesz pomoc - nie pisz ....nie wiem czemu wszyscy chca za wszelka cene nabic posta piszac takie glupoty Daj spokuj nic niechce nabijać nawet admin moze mi zmniejszyć liczbe postów o te 500,wcale mi na tym nie zależy, ale gostek próbował już wszystkich rzeczy i nic nie pomaga, a tak poza tytm to sam sobie takiego bigosu narobił zmieniająć rozmiar klastra niewiadomo po co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Generalnie sa problemy z kartycjami gdy się zmieni rozmiar klastra wtedy winada może źle odczytywać partycje i co za tym idzie również pliki na niej. Ja bym jeszcze spróbował skoczyć z dyskiem do kogoś kto ma linuxa może tam będzie się dało przegrać pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja po raz n-ty polece Get Data Back do odzyskiwania danych. Mi pomogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>>2 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Wiedziałe dobrze co robię, to PM <span style="color:red;">[ciach!]</span>ł jakiś błąd w trakcjie jednej z operacji... Rozmiar klastra z mieniłem w załamaniu nerwowym, przed tym też nic nie działało. Poza tym czytałem gdzieś w necie że 512 to najlepszy klaster na NTFS(nie wiem czy to prawda) nic nie maiła do starcenia więc próbowałem wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ostatno miałem przejscia jak mi partycje padły http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=42212&highlight= Dimek mnie podał linka do GET DATA BACK (Michal1):) http://www.runtime.org/ odzyskałem duuuzo rzeczy.. i duzo zawdzieczam temu softowi POLECAM aaa on sie przypomni o zarejestrowanie pod sam koniec ...niezarejestrowanym nic nie zdziałasz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...