szary_wolf Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Witam Posiadam komp stacjonarny z Core i5 12400F, 32 gb ramu, grafiką Radeon RX7600 i jakimś samsungiem m.2. Tak czytam i jeszcze z 2-3 lata temu wszyscy kupowali sprzęt pod procesor od niebieskich a teraz wszystko się odwróciło i tylko czerwoni. Ja tego intela co mam teraz używam korzystam do prostych rzeczy, coś popisze, jakieś przeglądanie stronek i maili, czasami jakaś gierka, jakiś film. No nic wygórowanego. Nie jestem bogaty ale czy jest sens unowocześniać sprzęt przyszłościowo w kierunku procka od AMD? (tylko jakiego?) Tak przyszłościowo, czy może biorąc pod uwage moje niewygórowane wymagania to dać sobie narazie spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Witam po upgrade ile % zyskasz w grach ? raczej "zysku tyle co w pysku" xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Tak tylko że ja nie nastawiam się na gry i dlatego napisałem "jakaś gra" ,jakaś o niewygórowanych wymaganiach. Mnie chodzi o przyszłość. Czy komp przyśpieszy jakbym zrobił upgrade do jakiegoś szybkiego ryzena? Czy może narazie zysk nie będzie duży i lepiej dać sobie spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu To zależy od wielu czynników monitor 1440p narzut obciążenia jest przesuwany z CPU na GPU , obecnie po wymianie np. platformy na AM5 ten RX 7600 to raczej skrzydeł nie dostanie a jeśli chodzi o ogólna responsy wnosić systemu to jeśli system stoi już na dysku M.2 to wymiana platformy, nic nie przyspieszy np. włączanie sie przeglądarki a moze inne pytanie w jakich programach i grach ten obecny PC zaczyna dostawać zadyszki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Włóż jakiś szybki CPU (i7-i9 14 gen), jako ostateczny upgrade tej płyty, zanim zostaną wycofane z rynku. Jak zabraknie wydajności GPU., to go wymień na szybszy, ale tutaj już nie musisz się śpieszyć. 2 godziny temu, szary_wolf napisał(a): Tak czytam i jeszcze z 2-3 lata temu wszyscy kupowali sprzęt pod procesor od niebieskich a teraz wszystko się odwróciło i tylko czerwoni. Bo jak kupujesz PC od podstaw, to AM5 będzie dostawało jeszcze jakiś czas nowe generacje CPU. W Twoim przypadku sytuacja jest inna, bo możesz zmodernizować to co masz samą wymianą CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...