Balsen Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Cześć mam obecnie dysk systemowy SSD 128GB, i to jest za mało, muszę zrobić transfer z MBR na GPT, ale chyba wolę kupić dysk 500GB bo już kończy się miejsce na C pomimo "oszczędzania". Moja konfiguracja: System: Windows 10 AMD Ryzen 5 5500 (6 rdzeni / 12 wątków, 3.6 GHz) ASRock B450M Pro4 R2.0 RAM: 48 GB DDR4, Dual Channel (2×64-bit) ASUS Radeon RX 9060 XT Dual 8GB GDDR6 Karta dźwiękowa: ASUS Xonar SE Przyglądam się: Goodram CX400 512GB 2,5" Sata3 - co o tym sądzicie? PS Wiem, że jest już jakiś nowy standard, chyba M2.1 czy coś takiego, ale mi na razie wystarcza SSD i w czasie szalejacych cen pamięci chyba nie ma sensu inwestowac w jakiś większy. Poza tym, ni ejestem pewien czy te nowe standardy wpisan sie w SATA czy na płytę, jeśli na płytę to już nie mam slotów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Witam pod względem ekonomicznym , obecnie nic lepszego raczej nie kupisz płyta główna posiada dwa gniazda M.2 , jedno pod procesorem zgodne z standardem M.2 (PCIe Gen3x4) oraz drugie które znajduje sie poniżej w standardzie M.2 SATA III ceny dysków dramat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...