Kamann Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia (edytowane) Witam. Chciałbym odświeżyć zestaw o nową kartę graficzną MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio OC 16GB GDDR7 DLSS4. Nie jestem pewien czy jest sens i czy nie będzie coś ze sobą kolidować, bądź ograniczać możliwości karty. Najbardziej obawiam sie o zasilacz bo ma swoje lata, a widziałem że zalecane są z ATX3.1. Prosze o poradę Mój zestaw: Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 Procesor Intel Core i9-10850K, 3.6 GHz, 20 MB, BOX Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer II 240 Płyta główna Gigabyte Z490 VISION G Obudowa SilentiumPC Armis AR7X EVO TG ARGB Karta Gigabyte RTX 3070 Ti AORUS MASTER LCD Zasilacz Seasonic FOCUS Plus Gold 850 (SSR-850FX) 80Plus Gold 850W Edytowane 15 Kwietnia przez Kamann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 17 minut temu, Kamann napisał(a): Nie jestem pewien czy jest sens i czy nie będzie coś ze sobą kolidować, bądź ograniczać możliwości karty. w bardzo niewielkim stopniu w pojedynczych grach,jesli to w 1440P 19 minut temu, Kamann napisał(a): Najbardziej obawiam sie o zasilacz bo ma swoje lata, a widziałem że zalecane są z ATX3.1. Prosze o poradę jeśli chodzi na tym pseudo 8nm to i będzie na 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Im wyższa rozdzielczość gry, tym większy sens 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Witam he he wiesz że już jesteś trochę na granicy , bo płyta główna Z490 i CPU 10gen. Intel posiada wsparcie tylko dla PCIe 3.0 , na razie nie ma to znaczącego wpływu na wydajność ale czy będzie za każdym razem nowa karta graficzna poprawnie wykrywana przez płytę główna , wyjdzie w praniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion83 Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) On 4/16/2026 at 12:00 AM, Kamann said: Witam. Chciałbym odświeżyć zestaw o nową kartę graficzną MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio OC 16GB GDDR7 DLSS4. Nie jestem pewien czy jest sens i czy nie będzie coś ze sobą kolidować, bądź ograniczać możliwości karty. Najbardziej obawiam sie o zasilacz bo ma swoje lata, a widziałem że zalecane są z ATX3.1. Prosze o poradę Mój zestaw: Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 Procesor Intel Core i9-10850K, 3.6 GHz, 20 MB, BOX Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer II 240 Płyta główna Gigabyte Z490 VISION G Obudowa SilentiumPC Armis AR7X EVO TG ARGB Karta Gigabyte RTX 3070 Ti AORUS MASTER LCD Zasilacz Seasonic FOCUS Plus Gold 850 (SSR-850FX) 80Plus Gold 850W w czesci gier jak darktide z rt, space marine 2 proc bedzie bardzo mocno ograniczal karte, to samo w wielu grach na ue5 jak stalker 2, zapomnij o stalych 60+ fps minalnego fps. W wiekszosci gier mozna to na szczescie w duzym stopni obejsc, odpalasz swietnie na nvidzia dzialajace FG i jesli masz szybki moniotor z VRR to bedzie ok. Zasilacz nie powinien byc problemem. Pamietaj, ze do tego typu karty monitor 1440p o wysokim odswiezaniu to minimum, a najlepiej 4k z wysokim odswiezaniem i dobrym HDR wiec oled albo miniLED, rtx 50 ma bardzo mocne rdzenie tensor wiec dlss robi swietny i plynny obraz w 4k. Edytowane 19 Kwietnia przez Tyrion83 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...