lesiu155 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia Jestem zaszczycony zakładając ten temat 😄 Albo zagotowałem skrzynię trochę (w co wątpię) alboi wysprzęglik kończy żywot bo mi w sobotę na trasie kilka razy pedał sprzęgła został w podłodze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia Ostatnio po mocnych mrozach u mnie samochód ma problem z utrzymywaniem obrotów po uruchomieniu silnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) 9 godzin temu, lesiu155 napisał(a): Albo zagotowałem skrzynię trochę (w co wątpię) Jakiego typu to skrzynia? Czy intensywniej skrzynia pracowała, bo coś: holowałeś? jeździłeś dużo w korku/na pół-sprzęgle? ... jakaś bardzo agresywna jazda a'la torowa? 8 godzin temu, Krystian03 napisał(a): Ostatnio po mocnych mrozach u mnie samochód ma problem z utrzymywaniem obrotów po uruchomieniu silnika. Czy to diesel? Edytowane 20 Kwietnia przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu155 Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Akurat wtedy co mi zaczął pedał wpadać to trasa, 150-160 przez jakąś godzinę, półtorej więc niby nic specjalnego stąd moje wątpliwości, hamowań ostrych też nie miałem żeby płyn zagotować. Ale wczoraj ta sama trasa 130/h i spokój, kręcenie wkoło komina też nic się nie dzieje. Jeździć, obserowować, jak zacznie wpadać permanentnie to się zrobi swapa skrzyni bo już sprzęgło i dwumasa do 100k km dobijają. A sam wysprzęglik ma 3 albo 4 lata bo padł w międzyczasie więc jak najbardziej może być na niego pora, komplet robiłem 7 lat temu. Edytowane 21 Kwietnia przez lesiu155 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...