Skocz do zawartości
RS

Konkurs z NAGRODĄ :)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, wiec tak, mały konkursik.

dzisiaj jechalem na rowerze przez miasto i złapały mnie pały :D, dostałem mandat oto on:

Dołączona grafika

Pytanie konkursowe: wymien 2 z 3 wykroczen. Odpowiadac mozna Tylko raz, osoby z mojej sieci lokalnej niemoga glosowac :P

Nagrodą jest Piwo Tyskie 0.66 ufundowane przezemnie :D na zjezdzie Tweak.pl.

Kto pierwszy ten wygrywa :)

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Art. 97.

Kto wykracza przeciwko innym przepisom o bezpieczeństwie lub o porządku ruchu na drogach publicznych, podlega karze grzywny do 3000 złotych albo karze nagany.

Art. 86.

§ 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, podlega karze grzywny.

§ 2.2) Kto dopuszcza się wykroczenia określonego w § 1, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 3.2)31) W razie popełnienia wykroczenia określonego w § 1 przez osobę prowadzącą pojazd można orzec zakaz prowadzenia pojazdów.

Nie wiem co to za ten pierwszy, ale i tak masz 500 w plecy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem 500zł za jazde po miescie 110km/h i przejechałem czerwone światło na przejściu dla pieszych .A ty za jazde na rowerku(550) to ty chyba przejechałes tego goscia co ci dał mandat.Ja dostałem 500zł za jazde po miescie 110km/h i przejechałem czerwone światło na przejściu dla pieszych .A ty za jazde na rowerku(500) to ty chyba przejechałes tego goscia co ci dał mandat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie trafione tylko jedno :), szeroki niejeste, poprostu wykorzystuje cała szerokosc ejzdni na zakrentach szybkich :D

2 wykroczenia kto trafi ma browca,

Tylkoe niewklejajcie całego kodeksu :D

tak po 3 odp max :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS Jak ty to zrobiłeś że dałeś się złapać!! ?????????????????? Ja jak wsiądę na rower to wprowadzam zamęt na całej drodze tnę w mieście środkiem jezdni zajeżdżam drogę samochodom 2 razy mnie pały goniły <radiowozem> ale nie ma szans by złapali Cię na rowerze pakujesz się w jakiś park albo małe uliczki i koniec pościgu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS Jak ty to zrobiłeś że dałeś się złapać!! ?????????????????? Ja jak wsiądę na rower to wprowadzam zamęt na całej drodze tnę w mieście środkiem jezdni zajeżdżam drogę samochodom 2 razy mnie pały goniły <radiowozem> ale nie ma szans by złapali Cię na rowerze pakujesz się w jakiś park albo małe uliczki i koniec pościgu!

Juz z 4 razy prubowali mnie lapac, ale tym razem wzieli mnie z zaskozcenia, jechali zamną kolo 300 metrow, troche samochodow bylo, niezauwazylem ich jakos, wzieli mnie z zaskoczenia :D, zajechali mi droge tak ze praawie nanich wpadlem, i odrazu jeden wyskoczył, niemiał bym szans gwarantuje.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wyjezdzales na przeciwny pas przy wyprzedzani stojacych w korku samochodow.

Jakby te "przewinienia" niebyły takie lolowe :D jak to sie mowi :D, to bym o ym niepisal, to niejest taki banał stylu jechania obok stojących samochodw, czy przejezdzanie o pasach zamiast przeproadzanie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pijanemu neiwsiąde do zadnego pojazdu ktorym moglbym zrobic komus krzywde.... jestem świrem, ale nie idiotą :D

Juz myslalem, ze tacy ludzie jak my wygineli... Znam laske, ktora siada za kolko po 1 browarze, bo twierzdzi, ze jest bezpiecznie. Wazy moze polowe tego co ja, tj. ok 45kg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekroczyles dozwolona predkosc, jechales podpity, stanowiles zagrozenie

Dobra koniec quizu :D

Wiec tak: smaic mi sie che, bo te wszystkei rpzewinienia zrobilem przez okolo 2 minuty......

Najpierw przejazd na czerwonym swietle, najpierw na przejsciu dla pieszych, potem na jezdni, ( nic niejechalo wtedy....) na tejsamej krzyzowce..., nastepnie zagrozenie dla ruchu ?!?!, nastepnie wyprzedzanie po ciągłej lini na 4, samochody jechały w rządku, bo tam jest ograniczenie do 40, a ja jechalem 60 :)..... no i te przekroczenie predkosci, ale tego neidopisali, bo na radarze niebylo mierzone...

Chcialbyms sie nieco usprawiedliwic, mianowicie, zaden pojazd niemusial przezemnie hamowac, ani robic zadnego uniku, przechodniow omijalem z daleka... 500 zeta mandatu tu gruba przesada, niebylem nigdy wczesniej notowany czy karany.... zadnego punktu karnego, prawko mam 3 lata, anwet kusfa zadnego mandatu za zle parkowanie.... Z tym mandatem to jeszcze neiwiem co zrobie, pokonsultuje sie z paroma osobami...

Ludzie, uwazajcie jak sie zachowujecie na drodze, bo chwila zabawy moze duzo kosztowac, albo czyjes zdrowie, albo kase.......

ps

Jonathan bedziesz na zjezdzie ??

Pozdrowienia dla Bikerow i Tweakowcow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary wspolczuje ci ale pohamuj nerwy z tymi skrotami byl juz taki topic

trafiles na jakichs przyglupasow i tyle co moge ci radzic zle ze przyjales mandat trzeba bylo prosic o skierowanie sprawy do kolegium mysle ze bys na tym lepiej wyszedl

cos pomysle i popytam dam ci dzisaj intrukcje co masz robic oki ?? postaram sie w kazdym razie pomoc a ty za to zmienisz skrota na cos bardziej cenzuralnego i nie uderzajacego w cala policje okej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary wspolczuje ci ale pohamuj nerwy z tymi skrotami byl juz taki topic 

trafiles na jakichs przyglupasow i tyle co moge ci radzic zle ze przyjales mandat trzeba bylo prosic o skierowanie sprawy do kolegium mysle ze bys na tym lepiej wyszedl

cos pomysle i popytam dam ci dzisaj intrukcje co masz robic oki ?? postaram sie w kazdym razie pomoc a ty za to zmienisz skrota na cos bardziej cenzuralnego i nie uderzajacego w cala policje okej ?

Dj wielkie dzieki za zainteresowanie, zrobilem jak mowisz... , narazie mam tylko jeden pomysl, odwolac sie jak najszybciej... bede sie calyczas odwolywal.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnialo mi sie cos.

Jak oblewalismy mature, to poszedlem z kumplami na gorki w okolicach naszej szkoly (kumpel postawil krate :D ). Jak schodzilismy to piesek sie przyczepil, ze jestesmy glosno i pijemy w m publicznym (bylismy w lesie - to nie joke). Teraz sezon ogorkowy i na miescie mozna spotkac ludzi ciagnacych brony z puszek i nawet nie probojacych sie z tym kryc :!:

Nasza kochana Policja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS ja wiem dlaczego podales odpowiedz tak szybko: zeby nikt tego browaru nie wygral i zebys sam go sobie mogl wypic. przejrzalem Cie buahaha :P

a tak na powaznie to wspolczuje mandatu za takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly. chociaz jazda na czerwonym swietle to mnie zawsze denerwuje (inna sprawa cze czasem jako pieszy sam przechodze na czerwonym :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspolczucia. sam jakis czas temu dostalem 100 za wejscie na pasy na zielonym migajacym swietle a zejscie na czerwonym.

w Twojej sprawie juz sie nie da nic zrobic bo skoro przyjeles mandat zgodnie z punktem 2 pouczenia, ktore jest na drugiej stronie mandatu, kredytowka jest prawomocna i musisz zabulic. wiem, ze to przykre bo sam sie dowiadywalem u znajomego co z tym fantem zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi