Dj. Gargamel Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 na we miare dobrym rowerze nie jest to wielki problem tzreba tylko szybko pedalowac no i jakas gorka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 jestem ponownie a wiec tak po przyjeciu mandatu jest tylko jedno wyjscie nie placic go, musisz czekac - czeka cie w tym wypadku sprawa w sadzie gdzie przeprowadzone zostanie postepowanie mozesz sie wtedy jakos bronic wg tego co sie dowiedzialem masz szanse na zmniejszenie kary ale jest tez pewne ryzyko sad moze tez ukarac cie za niezaplacenie mandatu wiec od razu musialbys tlumaczyc sie w jakich okolicznosciach to sie stalo i dalczego nie placiles, no coz niepotrzebnie go przyjales Ignorantia iuris nocet - nieznajomosc prawa szkodzi pozdrawiam jakbys mial jakies jescze pytania albo watpliwosci to wal chetnie pomoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie hehe, po prostej jak niema silnego wiatru to utrzymuje 33km/h na dluzszym dystanie, na pedalach SPD jak sie jest wytrenowanym to nie problem ( na rowerze gorskim z grubymi oponami ), ta ulica jest z gorki calyczas, samochody jechaly kolo 40 bo jest tam ogranicznie, a jak je. wyrpzedzalem to mialem ponad 50 na liczniku. Co do mandatu, to dalem ciala przyznaje, ale nigdy wczesniej niebylem karany, ani nikt z rodziny, czy najblizszych przyacol, jestem zielony w tych sprawach. narazie bede sie odwolywal, 500 zeta to jest zaduza kara w poruwaniu do tego co zrobilem. Tak to jest z nasza palantownią, pod blokiem pod okami na lawkach do 2 w nocy siedzą ludzie chleją tluka butelki dra sie czesto i nigdy niezajada radiowozem, a ja przejechalem na czerwonym, bo ulica byla pusta, wyprzedzilem kilka samochodow z gorki, z przeciwka nic nie jechało kompletnie i skurczybyki 500 zeta chcą...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie hehe, po prostej jak niema silnego wiatru to utrzymuje 33km/h na dluzszym dystanie, na pedalach SPD jak sie jest wytrenowanym to nie problem ( na rowerze gorskim z grubymi oponami ), ta ulica jest z gorki calyczas, samochody jechaly kolo 40 bo jest tam ogranicznie, a jak je. wyrpzedzalem to mialem ponad 50 na liczniku. Co do mandatu, to dalem ciala przyznaje, ale nigdy wczesniej niebylem karany, ani nikt z rodziny, czy najblizszych przyacol, jestem zielony w tych sprawach. narazie bede sie odwolywal, 500 zeta to jest zaduza kara w poruwaniu do tego co zrobilem. Tak to jest z nasza palantownią, pod blokiem pod okami na lawkach do 2 w nocy siedzą ludzie chleją tluka butelki dra sie czesto i nigdy niezajada radiowozem, a ja przejechalem na czerwonym, bo ulica byla pusta, wyprzedzilem kilka samochodow z gorki, z przeciwka nic nie jechało kompletnie i skurczybyki 500 zeta chcą...... popelniles wykroczenie i musisz placic. poszukaj w taryfikatorze czy tak duzo dostales. ja za zajscie z pasow na czerwonym przy pustej ulicy dostalem 100 i jakos zyje, uborzszy o stowke, ale zyje. teraz sie trzy razy rozgladam i dwa razy mysle zanim wejde na pasy przy migajacym zielonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 RS ja wiem dlaczego podales odpowiedz tak szybko: zeby nikt tego browaru nie wygral i zebys sam go sobie mogl wypic. przejrzalem Cie buahaha :P a tak na powaznie to wspolczuje mandatu za takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. chociaz jazda na czerwonym swietle to mnie zawsze denerwuje (inna sprawa cze czasem jako pieszy sam przechodze na czerwonym :P) Jonathan przeceiz wygral ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Po pijanemu neiwsiąde do zadnego pojazdu ktorym moglbym zrobic komus krzywde.... jestem świrem, ale nie idiotą :D to dwa bliskoznaczne okreslenia;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Po pijanemu neiwsiąde do zadnego pojazdu ktorym moglbym zrobic komus krzywde.... jestem świrem, ale nie idiotą :D to dwa bliskoznaczne okreslenia;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszeciewystarczy szybko pedalowac.... :P (...)popelniles wykroczenie i musisz placic. poszukaj w taryfikatorze czy tak duzo dostales. ja za zajscie z pasow na czerwonym przy pustej ulicy dostalem 100 i jakos zyje, uborzszy o stowke, ale zyje. teraz sie trzy razy rozgladam i dwa razy mysle zanim wejde na pasy przy migajacym zielonym. moj znajomy kiedys w wisle dostal 50zl od strazy miejskiej bo sikal obok kibla (wc bym w tym czasie zajety) wniosek jest taki ze teraz kazdy powinien uwazac gdzie leje... (paranoja) :lol: powiem ci iz ja na u siebie na skrzyzowaniu bardzo czesto przechodze na czerwonym choc jakies pare lat temu moja malo rozgarnieta kolezanka oberwala samochodem bo weszla w zlym momencie na pasy (tzn zielone mialy wtedy jeszce auta przecinajace swoim torem jazdy pasy a nie te jadace rownolegle do pasow) takze swiadom jestem niebezpieczenstwa i niemysle ze jak "jest czerwone to idziemy bo jestesmy niezniszczalni i nic nas nie potraci" fakt tez jest taki ze jeszcze ani mnie ani zadnego mojego znajomego paly niezlapaly a trzeba nam przyznac iz w damych czasach zdazalo nam sie np. przechodzic w nieoznaczonym miejscu dwujezdniowej drogi na druga strone itp..... takze z takiej perspektywy kolega RS mial poprostu pecha a i palarze byli debilami ze rowerzyscie dali taki mandat (nawet najwieksi piraci drogowi dostaja mniejsze sumy) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie wystarczy szybko pedalowac.... :P (...)popelniles wykroczenie i musisz placic. poszukaj w taryfikatorze czy tak duzo dostales. takze z takiej perspektywy kolega RS mial poprostu pecha a i palarze byli debilami ze rowerzyscie dali taki mandat (nawet najwieksi piraci drogowi dostaja mniejsze sumy) :? Moze i Policjanci mieli coś z garem, moze juz im kiedys ucieklem i mnie zapamietali, mam to juz gdzies, jak narazie tylko Niemiec nieuwaza ze mandat jak na rower jest zawysoki, reszta znajomych puka sie w czoło :). Dobra jak narazie to na drugi dzien po zdarzeniu napisalem odwolanie do Komendanta posterunku z ktorego byli ci blacharze, zobaczymy jak sie sprawa potoczy. o wszytkim Wam powiem. ps. mama jak sie dowiedziala o tym mandacie to myslalem ze mnie zabije............ śmiechem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Ostatnio kumpla zlapali jak sobie jechal po 10 bez swiatla . Chcieli mu walnac za to 400 PLN 8O 8O Ale skonczylo sie na ostrzezeniu :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Niemiec uwaza, ze mandat jest wysoki, ale zasluzony. Fakt, ze piraci nei dostaja takich mandatow. Miales poprostu pecha, bo tafiles na jakiegos idiote. Mi za przejscie tez dowalili z grubej rury, bo wiecej niz 100 mi nie mogli dac, pozniej sprawdzalem i jakbym przebiegl przez te pasy a nie przeszedl to bym mogl dostac max. 50zl. Poprostu paranoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 staryyy z pal to sa lole na maxa moich kumpli zlapali a zlapali ich dlatego bio nie mieli swiatel przy rowerach a gdy im pokiwali ze maja stanac :P staneli noi troszke sie chwiali heheh wiec buch alkomacik i 1.7 promila :D a i rowerki do poldka w bagaznik i ciach do szpitala krew zbadac :P hihhi a pozniej na komende sie mieli wstawic i sie okazalo ze maja mandat po 300zl i sprawe w sadzie :/ i do szkoly przyslo zawiadomienie o wykroczeniu :/ eh a i jeszcze ich torgoli aby krtoteke zalozyc :/ i maja odciski pobrane zdjecie takie zajebiste a co najgorsze to 3 lata w zawiechach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 nie wiem co w tym takiego smiesznego kobus to sie nazywa jazda po pijanemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 RS Jak ty to zrobiłeś że dałeś się złapać!! ?????????????????? Ja jak wsiądę na rower to wprowadzam zamęt na całej drodze tnę w mieście środkiem jezdni zajeżdżam drogę samochodom 2 razy mnie pały goniły <radiowozem> ale nie ma szans by złapali Cię na rowerze pakujesz się w jakiś park albo małe uliczki i koniec pościgu! Nie no super - naprawdę jest się czym chwalić. Gratuluję. :evil: staryyy z pal to sa lole na maxa moich kumpli zlapali a zlapali ich dlatego bio nie mieli swiatel przy rowerach a gdy im pokiwali ze maja stanac staneli noi troszke sie chwiali heheh wiec buch alkomacik i 1.7 promila a i rowerki do poldka w bagaznik i ciach do szpitala krew zbadac hihhi a pozniej na komende sie mieli wstawic i sie okazalo ze maja mandat po 300zl i sprawe w sadzie :/ i do szkoly przyslo zawiadomienie o wykroczeniu :/ eh a i jeszcze ich torgoli aby krtoteke zalozyc :/ i maja odciski pobrane zdjecie takie zajebiste a co najgorsze to 3 lata w zawiechach Oj Kobus, faktycznie "z pal to sa lole na maxa" - zdecydowanie za niski mandat. 1,7 promilla??? to naprawdę spora ilość. Jeśli ktoś taki napruty jeździ na rowerze to potem na 99% będzie jeździł napruty samochodem... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 najlepiej niech taki napruty koles na rowerze wjedzie pod kola takie naprutego kolesia za kierownica BUHHHAHHA bardzo smieszne nie ludzie zastanwocie sie takie bycie cool zaczyna mnie denerwowac co jest przyjemnego : w utracie prawa jazdy, sprawie karnej, wpisie do ewidencji skazanych, zaplacie wysokiej grzywnej nie takiej 500 tylko razy 10 dalej to jest takie smieszne tak btw mowilem o jezdzie po pijanemu na rowerze bo o jezdzie samochodem szkoda mi nawet slow tak btw 1.7 promila to NA PEWNO nie jest wykroczenie poczytaj sobie przepisy nawet na rowerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 RS ja wiem dlaczego podales odpowiedz tak szybko: zeby nikt tego browaru nie wygral i zebys sam go sobie mogl wypic. przejrzalem Cie buahaha :P a tak na powaznie to wspolczuje mandatu za takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. chociaz jazda na czerwonym swietle to mnie zawsze denerwuje (inna sprawa cze czasem jako pieszy sam przechodze na czerwonym :P) Jonathan przeceiz wygral ..... O w morde ale jestem zajebisty :wink: Szkoda ze nie jade na zlot za duzo roboty (zreszta to juz jego dzien) :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie Ja na swojej dziurawej drodze (bez asfaltu) wyciagam na lajcie 40... wiec na asfalcie to nie problem (jak ma sie rower - bo na jakims rowerze z hipermarketu na 150PLN to bym sie bal 50 przekroczyc) Ja naszczescie problemow z policjia ( zwiazanych z jazda na rowerze nie mialem) A korki czesto wyprzedzam (niedaleko jest przejazd kolejowy, czyli korki czasem 3km),a jadacych aut nie wyprzedam....chyba ze lewom strona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 postanowilem odgrzac temat i podeslac Wam kolejne informacje z "placu boju" :) dzis dostalem kolejne pismo z sadu... przypomne, ze wczesniej wyslalem 2 listy najpierw odwołanie na odwołanie odpisali mi dlugie pismo w ktorym byly fragmety noty policyjnej, i na koncu ze wedlug tej noty jestem winien zarzucanych mi czynow i koniec ( i jak oni mi odpisali to w tym dniu minol termin zaskarzenia mandatu) przeczytalem te fragmety noty policyjnej a tam [ciach!]o , wiekrzosc faktow poprzekrecanych nawet ulice ktorymi jechalem jakies inne wiec napisalem do nich ze nota policyjna z miejsca zdarzenia zawiera fakty ktore nie mialy miejsca i prosze o przywrocenie terminu do zaskarzenia mandatu i oto zebym mogl w dalszym postepowaniu uczestniczyc jako strona w sądzie (zebym mogl sie bronic) a te łoski mi teraz przystali zapytanie o przywrocenie jekiego terminu chodzi :) Zaczynam ich uwielbiac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 ehh ja kiedys dostalem mandat za jazde na rowerze pod prad :P Wszystko jest o tyle smieszne ze przejezdzalem przez przejscie dla pieszych na jednokierunkowej i je troche scialem - ale w granicy pasow - na moje nieszczescie scialem w kierunku przeciwnym do kierunku jazdy i odrazu stajacy na ulicy policjanci mnie zlapali :/ - A ze wlasnie brali udzial w jakiejs akcji ktorej celem bylo powstrzymanie piratow rowerowych to mi wlepili mandat ... Zaczelo sie od 300 zl skonczylo na 20 zl - najnizsza stawka wtedy :) Co do vmax na rowerze to na goralu z szerokimi dosyc oponkami jak sa napompowane na kamien nie jest problemem wyciagnac okolo 50km/h po prostej. Z gorki dosyc stromej max predkosc jaka osiagnalem na goralu to okolo 65km/h - niestety wiekszej nie bylem w stanie osiagnac - odezwal sie brak odpowiedniego przelozenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 RS o mandacie moze zapomna ale ja o swoja nagrode sie jeszcze upomne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie Nie no lol :lol: Ja po utwardzanej drodze z lekkiej górki 70 jechałem, i to na dość kiepskim sprzęcie (2 kafle mnie kosztował). Szosówką po asfalcie spokojnie możesz utrzymywac przez dłuższy czas ponad 45 km/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie Tyle da się osiągnąć na rowerze górskim z oponami 2.1 (Michelin). Przełorzenie 42x11. Kilka razy mialem 76-79. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 [...] 500 zeta to jest zaduza kara w poruwaniu do tego co zrobilem. no niestety nasza polska policja nic ale to nic nie umie zrobic dobrze... taka jest smutna prawda.. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Tom.O duza byla gorka ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Tom.O duza byla gorka ?? :wink: Górka była na max duża - Kubalonka, albo Salmopol w Wisle to nic przy tym. Jezeli interesuje Cie lokalizacja to jest ona w okolicach Karpacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 jak można na rowerze osiągnąć prędkość więksozm niż 40 wy tam o 60 piszecie Tyle da się osiągnąć na rowerze górskim z oponami 2.1 (Michelin). Przełorzenie 42x11. Kilka razy mialem 76-79. Dawca nerek :DDDD Mi sie tylko na moim goralku udalo 65km/h z takiej malej gorki ale dosyc stromej :) dobrze ze moj rower sie nie rozsypal hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Dawca nerek :DDDD :wink: Jakos tak sie złożyło ze chciałem miec przekroczone 80km/h i wtedy nie myslalem specjalnie o niebezpieczeństwie. Teraz to nie probuje tego przebic bo nawet nie mam pojecia gdzie jest taka górka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muusk Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 zbieram skany mandatów jak macie zaslijcie na muusk69@o2.pl www.gmol.prv.pl lub http://www.gmol.republika.pl/mandat.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...