HUBABO2137 Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Mam aktualnie I5-10400F z gtx 1660 super oraz 16gb ramu ddr4 w single channel. Chciałbym zrobić upgrade karty ale nie wiem na jaką aby nie było zbyt dużego bottlenecku. Zastanawiałem się nad rtx 4060 lub na 3060. Mam budżet około 1000zł i raczej celuje w używane karty. Zasilacz mam 650w msi z certyfikatem 80+ bronze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 3060 12gb , rtx 4060, rx 7600 poluj na coś z tej trójki , nic mocniejszego nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca Wszystko zależy w jakiej rozdzielczości grasz i w którą konkretnie grę. Może być tak, że GPU w postaci RTX 4060 będzie za słabe do tego i5 10400, a w innym przypadku będzie się nudziło. Generalnie kup najszybsze GPU jakie możesz, bo nigdy nie wiesz, co będzie wąskim gardłem. No i przydało by się dołożyć druga kostkę 16GB (po to by mieć sensowną ilość RAM i dual - CPU przyśpieszy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUBABO2137 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) 8 godzin temu, Kyle napisał(a): Wszystko zależy w jakiej rozdzielczości grasz i w którą konkretnie grę. Może być tak, że GPU w postaci RTX 4060 będzie za słabe do tego i5 10400, a w innym przypadku będzie się nudziło. Generalnie kup najszybsze GPU jakie możesz, bo nigdy nie wiesz, co będzie wąskim gardłem. No i przydało by się dołożyć druga kostkę 16GB (po to by mieć sensowną ilość RAM i dual - CPU przyśpieszy). Gram w 1080p, w różne gry, zarówno symulatory takie jak fs22 czy ets2 czy strzelanki jak call of duty. Co do drugiej kości ramu to zamówiłem niedawno pojedynczą o pojemności 8GB. Patrzyłem też na nowe karty takie jak RX 9060 XT oraz RTX 5060 ale wydaje mi się że będą to jednak za mocne karty do mojego cpu. Edytowane 8 Czerwca przez HUBABO2137 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...