Barmin93 Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września (edytowane) Cześć, chciałem prosić o analizę PC-ta pod gierki, którego ostatnio sobie skompletowałem. Chciałem bardziej sześcienną obudowę z racji miejsca, gdzie by całość stała + biały styl całości, żeby to jakoś wyglądało. Nie jestem jakimś wytrawnym graczem - chciałbym po prostu móc grac w gry w stylu W3, w przyszłości W4, Cyberpunk 2077, Hogwart etc. na padzie na TV w sposób płynny z mocnymi vfx-ami (ale bez przesady, żeby wydawać dodatkowe 5k, żeby RT mieć 30% lepszy - nie o to chodzi) . Rozważałem RADEONa względem RTX-a właśnie dlatego, że po lekkim studiowaniu recenzji i opisów - jeśli bardzo nie zależy na maksowaniu RT lub PT, to w tej cenie jest to lepsza alternatywa. Chciałbym się zamknąć w 8-8.5k brutto. Komputer ma być stricte pod gaming - do pracy mam osobne setupy. - CPU: AMD Ryzen 5 9600X - Chłodzenie CPU: Thermalright Assassin Spirit 120 Vision ARGB White - Płyta: ASRock B850M Pro-A - RAM: Lexar Ares RGB 32 GB (2×16 GB) DDR5-6000 CL32 EXPO - SSD: GOODRAM PX700 2 TB PCIe 4.0 NVMe - GPU: Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC ICE 16G - Zasilacz: XPG Core Reactor II 850W 80+ Gold ATX 3.0 White - Obudowa: Lian Li DAN Cases A3-mATX Wood Edition White - Wentylatory: 6× Thermalright 120 mm White ARGB Z góry dzięki Edytowane 12 Września przez Barmin93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września Jak nie chcesz RT/PT + DLSS5, to 9070XT jak najbardziej tak. p.s ale ten tufik korci 😛 https://allegro.pl/produkt/plyta-glowna-asus-tuf-gaming-b850m-plus-wifi-am5-micro-atx-49861f9b-56f0-4b25-87a1-1782af0471eb?offerId=18821094110 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września 8500 za zestaw wyżej. gdzie takie promocje? Zamiast 9600X brałbym Ryzena 7700 + Freezer 36 ARGB White Co do tego Asusa wyżej stówkę taniej jest B850M Aorus Elite Ice Zasilacz Phanteks AMP GH White 850W, cichszy z bardziej estetycznym i elastycznym okablowaniem. W cenie PX700 są szybsze dyski PCIE 5.0 lub PCIE 4.0 z DRAM 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września (edytowane) Mam słabość do Asusów 😛 dla tego mam MSI 🙂 Akurat był w niezłej cenie i jest pancerny. Będzie z kilogram 😛 Dikson ? ten mobas jest biały 😛 EDIT: no przecież autor chce białe 😛 sory. Edytowane 12 Września przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barmin93 Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września 1 hour ago, Dikson said: 8500 za zestaw wyżej. gdzie takie promocje? Zamiast 9600X brałbym Ryzena 7700 + Freezer 36 ARGB White Co do tego Asusa wyżej stówkę taniej jest B850M Aorus Elite Ice Zasilacz Phanteks AMP GH White 850W, cichszy z bardziej estetycznym i elastycznym okablowaniem. W cenie PX700 są szybsze dyski PCIE 5.0 lub PCIE 4.0 z DRAM W sumie to na neonet jest obecnie promocja na tego RXa za 3150. Poza tym, to poznajdywana reszta na morele i x-kom (gdzie taniej konkretny element). Wyszło lekko poniżej 8.5k. Zerknę na podesłane elementy, dzięki za sugestie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września (edytowane) Na dzien dzisiejszy chyba nic lepszego nie złożysz. Ewentualnie możesz wybiórczo kupowac z różnych sklepow, czesto maja darmową wysyłke tak czy siak wiec nie wyjdzie wiecej. Jedyne co to wziąłbym jednak pamieci z allegro https://allegro.pl/oferta/pamiec-g-skill-dimm-ddr5-32-gb-5200mhz-1-2v-36-cl-dual-15264071261 Raz, że są 170zł tansze, a 2 że sa lepsze kosci 1.2V przy 5200 cl36 to mozliwe ze to Hynix A i spokojnie na 1.3V puscisz 6000 z cl30. Te radiatory g.skilla są sporo masywniejsze od tych lexara, bedziesz mial nizsze temperatury Edytowane 12 Września przez maxmaster027 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września Tutaj przeczytasz, jakie memki są zamontowane: https://github.com/remittor/pyhwinfo Żeby się nie męczyć z szukaniem pobierania, tutaj mój link do apki: https://drive.google.com/drive/folders/1iRLSRRLan5bB3Y2WETYQhOXUcxh_Cz0j?usp=sharing https://postimg.cc/jW1rJbjq 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 12 Września Zgłoś Opublikowano 12 Września Wystarczy ustawic 120ms na ramie, Hynix A ogarnia. Hynix M raczej 160-180ms, Samsungi 220-240ms, A microny powyzej 300ms. Ale ogolnie mozna tak zrobic jak napisales. Aczkolwiek po ustawieniu timingow bedziesz wiedzial jakie masz kosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...