Skocz do zawartości
eMo-BoH

Jaka grafa ?

Rekomendowane odpowiedzi

taz bym wzioł pierwsza wersje bo za pół roku albo za rok i tak zmienisz procka i grafe .taz bym wzioł pierwsza wersje bo za pół roku albo za rok i tak zmienisz procka i grafe i płyte na Nforca 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda...

wlasnie dlatego zdecydowalem sie na GF FX 5900

POLECAM!! Warte tej kasy, (dalem 1400)

Pełny LeadtekWinfast FX5900 128 DDr, TV, itd... dziala super

Ja bym nie kupil GF FX 5900 poniewaz:

1. za te same pieniadze mozna kupic R9800Pro ktory jest szybszy

2. ATI nadal goruje nad Nvidia w jakosci obrazu.

3. Technologicznie mysle ze ATI nadal gorouje. ATI R9800Pro ma malutki heatsink, jest cicha i karta jest mala. Nie mozna tego powiedziec o Nvidia

4. Nvidia stracila wogole jaki kolwiek szacunek w moich oczach po tym jak probowala oszukiwac przez optymizowanie swoich sterownikow.

Takze jak masz kupowac jakiekolwiek karty czy to jest high-end, czy mainstream raczej popatrz sie na ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD PKT.3 TAK APROPO TO TECHNOLOGICZNIE NVIDIA PRZEWYŻSZA ATI O GŁOWE, to nvidia pierwsza wprowadziła technologie nFiniteFX<>DX.8.0x jak i dx. 9.x to ona króluje.

Z NVIDIA niema żadnych problemów,karta bedzie chodzić na każdym kompie czy ma on 2,3 czy 5lat.

A ATI, he, niebęde sie brzydo wyrażał, poprostu chłam,cały czas trzeba jakieś łatki instalować,poprawki itp,ja biore pierwsze lepsze dentki pierwsze obsługujące moja grafe i gra hula jak dziki osioł, a na ATI już nie raz sie spotkałem sie z tym że z byle powodu karta potrafi sie wieszać na wielu płytach głównych i poprostu niebędzie na nich działać poprawnie,90% problemów opisanych na forum jest z kartami ATI!!!!

Wiec niemów mi tu że ATI jest lepsze bo to g...... pr.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem gdzie ty to przeczytales. Ja mam Radeona i 2 moich kolegow ma Radeony. Ja mam 9800pro a oni 9700Pro i 9700 non-pro. Jeden ma Intela a drugi AMD. Obaj byli zagorzalymi zwolennikami Nvidia. Obaj maja swoje karty okolo 6-8 miesiecy. Jak do tej pory nie uslyszalem jednego zlego slowa o ATI. Wrecz sa zdziwieni tym jak dobra firma jest ATI. Jak mieli Nvidia to tylko bluzgali na ATI. (moje ATI to jest juz moja 4 ATI karta 1. Mach64, Radeon 256 VIVO, 8500, 9800Pro :D ). Ale obaj teraz mowia ze ATI ma BARDZO dobre produkty. Nvidia ma dobre produkty i dobre sterowniki. ATI miala klopoty z tego co slyszalem (bo sie wlasciwie tylko raz spotalem z problemem nie kompatybilnosci ATI w grze Aliens Vs. Predator 2).

Co do technologi to ATI nie potrzebuje miec opcji w sterownikach do pracy w 2d i 3d tak jak Nvidia. ATI sie tak nie grzeja jak Nvidia. ATI nie oszukuje jak Nvidia. ATI nie wypuszcza odkurzaczy takich jak Nvidia (re:5800).

Mialem 2 Nvidia tak swoja droga (TNT :D i GF4Ti4600 :D ) takze mam porownanie. GF4 byla ok i z pewnoscia gorowala nad ATI w tamtym okresie).

Ale sie to zmienilo :D i ATI jest gora!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiescie tez zawsze miałem NVIDIE zaczynajac od pierwszego firmowego GEFORCE 1 teraz mam GF3ti200 ale niedługo chce sobie kupic nowa karte i raczej na pewno nie kupie GF FX bo cała ta seria to chłam. Model 5600 bardzo słaba wydajnosc za ta cene, dopiero 5600 ULTRA II pobiła chyba minimalnie RADONA 9600 pro - z tym ze RADEON 9600 pro kosztuje 850-900 zł a GF FX ULTRA II ok 1250zł !!!!! Lecimy dalej FX 5800 to odkurzacz i to bardzo drogi, a u mnie wazny jest komfort, FX 5900 - no to bym moze kupił ale za ta cene to wole sobie kupic najnowszego Radka ktory i tak jest wydajniejszy i jeszcze mi reszta zostanie :)

od serii GF FX Nvidia dla mnie odpadła. Jest po prostu za droga porónwnując jakosc do ceny a do tego te przekrety ze sterownikami do 3Dmarku. Dla mnie teraz przyszedł czas na RADEONA i chyba kupie sobie 9800 bez pro kosztuje 1400 z groszem...

No chyba ze uda mi sie po dobrej cenie kupic 9700 pro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AD PKT.3 TAK APROPO TO TECHNOLOGICZNIE NVIDIA PRZEWYŻSZA ATI O GŁOWE, to nvidia pierwsza wprowadziła technologie nFiniteFX<>DX.8.0x jak i dx. 9.x to ona króluje.

Zgadza się NVIDIA pierwsza wypuściła karte zgodną z DX 8, ale jakąż to kartę obsługującą DX 9 wypuściła NVIDIA przed pojawieniem się Radeona 9700pro :?:, czyżbym coś przegapił, zawsze myślałem, że NVIDIA pierwszą karte zgodną z DX9 wprowadziła do sprzedaży jakieś 8 miesięcy po ATI :? (to mniejsza różnica niż pomiędzy kartami DX8 czyli GF3 i Radeonem 8500, radeon 8500 miał sporo funkji, których nie obsługiwał GF3, a Gforce FX za dużo tych dodatkowych funkcji nie ma, może poza nieprawidłowo działającymi pixel shaderami ;) )

Co do dalszej części twojego posta to się nie wypowiadam, bo mi się nie chce - serio :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. DX 8.x -pierwsza opracowała NVIDIA i pierwsza wypuściła to na rynek

2. DX 9.x-NVIDIA piersza opracowała,później wypuściła na rynek niż ATI

3.Niby co miał takiego wspaniałego czego niemiał GEF3 ?? Tak apropo to mój GEF3 TI 200 kręcony chidzł dużo lepiej od najszybszej wersji Radka 8500 !!!

4.Niby jakie problemy sa z pixel shaderami w FX-ach??

5.FX poniżej 5600 II Ultra to chłam-zgadzam się,ale to miałbyć chłam,dla userów PC z mniejszym zapasem gotówki, tak samo moge powiedzieć że chłam i złom to Radek 9000-ale tak mialo przecierz być, to jest sprzęt low-end,to sa grafy typu MX

6.Jeżeli chodzi o oszustwa co do optymalizacji to chyba jesteście mało zorientowani bo tak samo robiło ATI, również w 3DMARK-u, a co ze słynnym Quakiem ?? Jak stery podrzucały tekstury o niższej rozdzielczości, to co było dobrze ?? WSZYSCY OSZUKUJĄ !!!!!!!!!!!!!!! INTEL I AMD TEŻ!!!!!

Pozdro. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dx-a opracowal microsoft a nvidia co najwyzej mogla stwozyc karty zgodne z tym standardem :-)

to ze ktos pierwszy wynalazl kolo to nie znaczy ze robi najlepsze samochody ( choc chwala mu za to).

najlepsza jak na razie karta do 600 zl to GF4200 ( w wersji 64mb od pixelview jest nawet za 430!!!) i nie ma dyskusji. Sam mam radka 9100 ale jak go kupowalem to ti4200 kosztowalo najmniej 700 a moj radek 400.

jesli chodzi o wyzsze karty to w granicy 1500 zl kroluje ATI i to nie tylko marketingowo - - po prostu bardziej sie oplaca. w cenie >=2000 to juz jeden pies co sie kupi :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dx-a opracowal microsoft a nvidia co najwyzej mogla stwozyc karty zgodne z tym standardem :-)

to ze ktos pierwszy wynalazl kolo to nie znaczy ze robi najlepsze samochody ( choc chwala mu za to).

najlepsza jak na razie karta do 600 zl to GF4200 ( w wersji 64mb od pixelview jest nawet za 430!!!) i nie ma dyskusji. Sam mam radka 9100 ale jak go kupowalem to ti4200 kosztowalo najmniej 700 a moj radek 400.

jesli chodzi o wyzsze karty to w granicy 1500 zl kroluje ATI i to nie  tylko marketingowo - - po prostu bardziej sie oplaca. w cenie >=2000 to juz jeden pies co sie kupi :-))

ZGADZAM SIE Z TOBĄ W 155% :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem jush karte :D (Zamawiałem w Sklepie WGK) :P I muszę wam powiedzieć że się spisuje znakomicie, niedługo was poinformuję o wynikach O/C :D

Też kupowałem tam grafe kilka dni temu, zawaliscie szybko wszystko tam załatwiaja, jednego dnia zamówiłem karte ,drugiego rano wysłali paczke i popołudniu miałem już grafe :D Wyniki O/C mojej widać w podpisie :D

Pozdro. Czekam na wyniki O/C twojej grafy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem jush karte :D (Zamawiałem w Sklepie WGK) :P I muszę wam powiedzieć że się spisuje znakomicie, niedługo was poinformuję o wynikach O/C :D

Też kupowałem tam grafe kilka dni temu, zawaliscie szybko wszystko tam załatwiaja, jednego dnia zamówiłem karte ,drugiego rano wysłali paczke i popołudniu miałem już grafe :D Wyniki O/C mojej widać w podpisie :D

cieniutko - wymontuj ten maly badziewny wiatraczek i przyklej glutem 80x80 albo 100x100 na 7V i wtedy core pojdzie ci na jakied 330 - a na ramy to trzeba dobre duze radiatory najlepiej miedziane zeby poszly na >650

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. DX 8.x -pierwsza opracowała NVIDIA i pierwsza wypuściła to na rynek

2. DX 9.x-NVIDIA piersza opracowała,później wypuściła na rynek niż ATI

3.Niby co miał takiego wspaniałego czego niemiał GEF3 ?? Tak apropo to mój GEF3 TI 200 kręcony chidzł dużo lepiej od najszybszej wersji Radka 8500 !!!

4.Niby jakie problemy sa z pixel shaderami w FX-ach??

5.FX poniżej 5600 II Ultra to chłam-zgadzam się,ale to miałbyć chłam,dla userów PC z mniejszym zapasem gotówki, tak samo moge powiedzieć że chłam i złom to Radek 9000-ale tak mialo przecierz być, to jest sprzęt low-end,to sa grafy typu MX

6.Jeżeli chodzi o oszustwa co do optymalizacji to chyba jesteście mało zorientowani bo tak samo robiło ATI, również w 3DMARK-u, a co ze słynnym Quakiem ?? Jak stery podrzucały tekstury o niższej rozdzielczości, to co było dobrze ?? WSZYSCY OSZUKUJĄ !!!!!!!!!!!!!!! INTEL I AMD TEŻ!!!!!

Pozdro. 8)

he he nie twierdze ze NVIDIA do niczego sie nie nadaje. Chociaz seria FX jest wyjatko nieudana ( słaba wydajanosc, wysoka cena i kiepski komfort pracy - wprawdzie odkurzacz 5800 jest juz wycofywany i zastepowany modelem 5900 ale to chyba w jakis sposob swiadczy o firmie ze wypusciła cos tak takiego )

Chodzi mi o to ze NVIDIA jest droga i RADEON oferuje wiecej za mniej i w tym jest problem.

Tez mam GF 3 ti200 podkreconego programowo ale teraz chce miec RADKA bo wychodzi znacznie korzystniej jakosc do ceny - mowa tu oczywiscie o tych wyzszych modelach no chyba zeby 5900 jakos staniał ale wątpie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cieniutko - wymontuj ten maly badziewny wiatraczek i przyklej glutem 80x80 albo 100x100 na 7V i wtedy core pojdzie ci na jakied 330 - a na ramy to trzeba dobre duze radiatory najlepiej miedziane zeby poszly na >650

Ten mały badziewny wiatraczek niejest wcale taki zły obroty ma niczego sobie, orginalne radiatory które sa na pamieciach styknął mi narazie,jak bedzie trzba kilka fps to sie zmieni :D Z orginalnego zestawu chłodzącego zmieniłem tylko spręzynki dociskowe z tych plastikowych kołeczków na takie z długopisa bo tamte zbyt słabo dociskały radiatory do pamieci,dzieki temu zyskałem 11Mhz na pamiątkach,jak narazie styknie mio taka wydajność.A co do zmiany wentyla to wątpie żebym po zmianie na duży zyskał prawie 30Mhz na GPU,mało prawdopodobne,ten wieje zawaliscie obroty ma na poziomie 6000rpm jak dam duzsy to spadną obroty i wyjdzie na tosamo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dx-a opracowal microsoft a nvidia co najwyzej mogla stwozyc karty zgodne z tym standardem

jesli chodzi o wyzsze karty to w granicy 1500 zl kroluje ATI i to nie tylko marketingowo - - po prostu bardziej sie oplaca. w cenie >=2000 to juz jeden pies co sie kupi )

ZGADZAM SIE Z TOBĄ W 155%

Ja również zgadzam się w 100% i zgodnie z tym musisz przyznać, że pierwszą karte obsługującą DX9 wypuściła ATI :twisted: w dodatku zgodzisz się chyba, że FX5800 nie był udaną kartą, 5900 i 5600 II ultra są już niczego sobie, ale odstraszają ceną, a problemy z pixel shaderami i tak mają wszystkie FX-y, o czym możesz się przekonać czytając TO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mały badziewny wiatraczek niejest wcale taki zły obroty ma niczego sobie, orginalne radiatory które sa na pamieciach styknął mi narazie,jak bedzie trzba kilka fps to sie zmieni :D Z orginalnego zestawu chłodzącego zmieniłem tylko spręzynki dociskowe z tych plastikowych kołeczków na takie z długopisa bo tamte zbyt słabo dociskały radiatory do pamieci,dzieki temu zyskałem 11Mhz na pamiątkach,jak narazie styknie mio taka wydajność.A co do zmiany wentyla to wątpie żebym po zmianie na duży zyskał prawie 30Mhz na GPU,mało prawdopodobne,ten wieje zawaliscie obroty ma na poziomie 6000rpm jak dam duzsy to spadną obroty i wyjdzie na tosamo.
ja ci gwarantuje ze po zmianie na duzy wentyl zyskasz jeszcze z 20x30mhz na core - wiem bo mam:)

update:

wlasnie przeprowadzilem testy w q3 (opengl) i core poszlo na standardowym coolerku na 337 - przy 340 tez sie dalo grac ale co jakas minute gra haltowala sie i pozniej dalej plynnie chodzila

pamiatki kiepsko przy 620 juz artefakty lekkie

szczerze mowiac to zdziwilem sie bo przedtem core mi na tyle nie chodzilo na lepszym chlodzeniu - moze sie wygrzalo troche bo ostatnio prawie w ogole pasty tam nie bylo - pisalem juz o tym kiedys - az sie boje co bedzie jak WC zaloze - moze z 360 bedzie z core i >650 z pamieci:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurce...czytam i mnie glowa boli sa u was dwa argumenty albo moje, albo mojesze..

Ja zmieniam karte z kilku powodó, a zaden to wydajnosc.:

1. Wsparcle dla kart Nvidii nadal jest wieksze, i mam kilka programow specjalistycznych do 3d w ktorych ATI po prostu nie dziala.

2. We wspomnianych wyzej grach, wystepuje efekt znikajacych tekstur, zupelnie niezauwazalny na Nvidii.

3. ATI 8500 mialo problemy na chipsecie KT 333, i to chyba wiekszosc kart.

4. W linuxie trzeba miec do ATI specjalne stery do kazdej karty, a GF nie. WszystkieGF maja te same stery.

5. Za 1400pln, nie kupie nigdzie Radeon 9800Pro...Czy wyscie na łby poupadali. Wszyscy pisza ze za ta kase wola radka 9800pro, ale ja wyraznie napisalem ze kupuje GF za 1400!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z NVIDIA niema żadnych problemów,karta bedzie chodzić na każdym kompie czy ma on 2,3 czy 5lat. 

A ATI, he, niebęde sie brzydo wyrażał, poprostu chłam,cały czas trzeba jakieś łatki instalować,poprawki itp,ja biore pierwsze lepsze dentki pierwsze obsługujące moja grafe i gra hula jak dziki osioł, a na ATI już nie raz sie spotkałem sie z tym że z byle powodu karta potrafi sie wieszać na wielu płytach głównych i poprostu niebędzie na nich działać poprawnie,90% problemów opisanych na forum jest z kartami ATI!!!!

wystarczy popatrzec na "rewelacyjna" wydajnosc shaderow na FX 5900 a takze o problemach z PS 2.0 na FX 5900 by wiedziec ze Nvidia gowno kroloje technologicznie.

A co do problemow sorry ale wiecej problemow ludzie maja z FX 5900 z flickeringiem a ATI i stery to historia dotyczylo to 9100(8500) i teraz kurna takie lamy jak ty pisza ze z ATI sa problemy. Wejdz sobie na pierwsze lepsze zagraniczne forum takie gdzie 3/4 posiada wyzsze modele a nie 9100 by zobaczyc ze Nvidia ma wiecej problemow. Wogole to sram na to co myslisz i tak ATI 9800pro kopie tylek FX 5900 nawet Ultra wszystkie testy sa optymalizowane a i tak ATI wygrywa. No i beznadziejna jakos AA na FX mowi sama za siebie. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

5. Za 1400pln, nie kupie nigdzie Radeon 9800Pro...Czy wyscie na łby poupadali. Wszyscy pisza ze za ta kase wola radka 9800pro, ale ja wyraznie napisalem ze kupuje GF za 1400!!!!

Czytaj moze uwaznie... gdzie jest napisane ze pro ??? wyraznie pisze "bez pro"

tu masz link http://sklep.benchmark.pl/katalog_1869.html RADEON 9800 Gigabyte 1449 zł zreszta to nie jest jedyny sklep. :D

Wersje 9800 pro widziałem gdzies za 1800 z groszem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy popatrzec na "rewelacyjna" wydajnosc shaderow na FX 5900 a takze o problemach z PS 2.0 na FX 5900 by wiedziec ze Nvidia gowno kroloje technologicznie.

A co do problemow sorry ale wiecej problemow ludzie maja z FX 5900 z flickeringiem a ATI i stery to historia dotyczylo to 9100(8500) i teraz kurna takie lamy jak ty pisza ze z ATI sa problemy. Wejdz sobie na pierwsze lepsze zagraniczne forum takie gdzie 3/4 posiada wyzsze modele a nie 9100 by zobaczyc ze Nvidia ma wiecej problemow. Wogole to sram na to co myslisz i tak ATI 9800pro kopie tylek FX 5900 nawet Ultra wszystkie testy sa optymalizowane a i tak ATI wygrywa. No i beznadziejna jakos AA na FX mowi sama za siebie. :evil:

Z problemami spotkałem sie na ATI:

8500

9000

9100

9500

problemy typu : gra sie nie uruchamia,tekstury sie kaszanią,wcale gry sie nie uruchamiają-odrazu zwis-niec nie pomagało,zmiana BIOSA na grafie,płycie,inne stery,inne systemu,poprostu na niektórych konfiguracjach tak sie działo.

Z NVIDIA niemialem zadnych problemów.

Nie patrzy sie na najlepsze, tzn najdroższe karty tylko na karty -jakośc/cena trzeba umiec kupić z głową!!!Popatrz na taniutkiego GEF 3 TI 200 po podkręceniu kopie d.u.p.e 8500,9100 , albo na GEF4 4200 po podkręceniu karta bije na głowe Radka 9500PRO a popatrz jaka różnica w cenie - 400zł!!! trzeba umiec kupić z głową a nie patrzeć naliczby, wow :wink: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8500

9000

9100

9500

problemy typu : gra sie nie uruchamia,tekstury sie kaszanią,wcale gry sie nie uruchamiają-odrazu zwis-niec nie pomagało,zmiana BIOSA na grafie,płycie,inne stery,inne systemu,poprostu na niektórych konfiguracjach tak sie działo.

Nie patrzy sie na najlepsze, tzn najdroższe karty tylko na karty -jakośc/cena trzeba umiec kupić z głową!!!Popatrz na taniutkiego GEF 3 TI 200 po podkręceniu kopie d.u.p.e 8500,9100 , albo na GEF4 4200 po podkręceniu karta bije na głowe Radka 9500PRO a popatrz jaka różnica w cenie - 400zł!!! trzeba umiec kupić z głową a nie patrzeć naliczby, wow :wink: 8)

tak po podkreceniu gf3 kopie dupe 9100. Ale po podkreceniu 9100 kopie dupe gf3 podkreconemu. 4200 po podkreceniu bije 9500pro bez AA i Aniso a bez tych ustawien to mozna se i na GF2 lub 3 spokojnie zagrac wiec co to za zysk. Ledwo wlaczy sie AA lub AF i juz wydajnosc spada tak ze nie da sie grac. O DX9 nie wspomne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co ?? walczysz w slusznej sprawie obrony ATI przed najezdzami ??

Ja nie mam uprzedzen tak jak Ty. Nie interesuje mnie walka dobra ze zlem, i Ati z Nvidia. Wybieram to z czym mam mniej problemow. Podoba mi sie ATI, i podoba mi sie Nvidia. Ale nie mam zamiaru nikomu z tego powodu łba rozbijac. Chlopie wyluzuj troche bo cie niedlugo zezra wrzody.

ps. A mnie interesuje co myslisz Hajmon, chocby dlatego ze nie mieszkam na pustyni i musze sie liczyc ze zdaniem innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4. Nvidia stracila wogole jaki kolwiek szacunek w moich oczach po tym jak probowala oszukiwac przez optymizowanie swoich sterownikow.

o optymalizacjach był już temat i wasze ukochane ati też je robiło tylko mając mniejszą wiedzę o sterownikach gorzej to zrobili i uzyskali słąbsze efekty. nie pochwalam optymalizacji sterów pod benchmarki ale ati też tak gra więc pie...rzysz głupoty.

oczywiście seria FX nVidii się nie udałaale FX5900 ultra kopie tyłem każdemu ati. inne FX'y np 5800 ultra też wyprzedza Radeona 9700 ale jest droższe.

ja kupię to, co będzie się bardziej opłacało w tej cenie którą sobie ustalę max i nie staję po stronie żadnej z firm ale gadanie "bo nV optymalizuje ...." to chrzanienie smutów niepopartych faktami bo fakty mówią że wszyscy (sis, nV, ati, trident) robiąoptymalizacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8500

9000

9100

9500

tak po podkreceniu gf3 kopie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> 9100. Ale po podkreceniu 9100 kopie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> gf3 podkreconemu. 4200 po podkreceniu bije 9500pro bez AA i Aniso a bez tych ustawien to mozna se i na GF2 lub 3 spokojnie zagrac wiec co to za zysk. Ledwo wlaczy sie AA lub AF i juz wydajnosc spada tak ze nie da sie grac. O DX9 nie wspomne.

ale my tu o dx9 nie mowimy - a to ze kazda grafe da sie podkrecic to fakt

ale radek 9500pro kosztuje z 850zl a ti4200 500zl (leadtek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podsumuje krotko Twoja wypowiedz:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: -boshe skad sie tacy biora...a lukasrz to jaki nick ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...