Mutos Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Dzisiaj Mars będzie najbliżej Ziemi od iluśtam tysięcy lat. Nie wiem jak Wy, ale ja spróbuje sobie obejrzeć. Ide lornetki szukać. Ciekawe tylko, czy chmury się rozejdą i czy bloki nie będą zasłaniać :/ No i może najem się fasoli i problem załogowego lotu na Marsa będzie rozwiązany ;) Czekam na Wasze spostrzeżenia z ewentualnych obserwacji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Hmmmm ... a nie było to przypadkiem przedwczoraj ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Nieeee, dziś w tv i gazetach trąbią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Od bodajże 6o tys. lat Mars był najblizej ale ok 11 (przed poludniem) dzisiaj Co do obserwacji to hmm Jasny, żółto-pomarańczowy obiekt przypominający jasą gwiazdę. Imho widziałem ładniejsze zjawiska, ale to w koncu jakas okazja. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Dziś o 11 rano było najbliżej i będzie tak blisko chyba przez miesiąc. Ale są chmury :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ja tylko zmarzlem na molo w sopocie i nic nie widzialem, bo chmurki i padalo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 z ktorej strony nieba?? bo jak na poludna to w czoraj gapilem sie z 2h w takie jasene pomaranczowe a dzis przez chmury jest ledwo widoczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ludzie.....Mars swieci juz tak jasno od paru tyg. a wy dzis zescie sie obudzili :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Taaa, to Mars był . A ja telewizji nie oglądam i pojęcia nie miałem co to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 jak chcialby ktos popatrzec na czasem bardzo jasne swiatelka na niebie to polecam www.heavens-above.com dokladne dane odnoscie Satelit Iridium(i nie tylko) za niecala godzinke bedzie widac taka jedna:) jasnosc - 8m duuuuuzo jasniejsze od Marsa:)[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Nieeee, dziś w tv i gazetach trąbią...Sorry wczoraj miałem zły dzień i coś mi się pokręciło :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Czy mi się wydaje, czy niektórzy z was chcieli go o 11 rano zobaczyć??? 8O :lol: Poza tym przecież Mars nie piłka i nie odskoczy sobie z dnia na dzień tylko będzie w takiej bliskości przed dłuższy czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Może wreszcie doczekamy się końca świata ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 a Szwaby myslaly ze to UFO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Chmury... Może dzisiaj cuś zobacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Mutos co ty masz pod nosem ??? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Czy mi się wydaje, czy niektórzy z was chcieli go o 11 rano zobaczyć??? 8O :lol: Poza tym przecież Mars nie piłka i nie odskoczy sobie z dnia na dzień tylko będzie w takiej bliskości przed dłuższy czas :) Wydaje cie sie :!: :lol: Poprostu o 11 Mars byl najblizej Ziemi i o to chodzilo. PS Mutos właśnie co to jest :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 kurna a ja nic nie widziałem bo chmury :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Wczoraj soebie na to patrzalem bo akurat bezchmurne niebo bylo No i wiecie - nic specjalnego, chociaz swiadomosc ze to inna planeta jest kreci sie po glowie. Probowalem zdjecie zrobic ale watpiwe zeby wyszlo hehe Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 a Szwaby myslaly ze to UFO ta, hehe. tak btw. to ciezko bylo o tym nieuslyszec pepperoni, nawet jesli sie telewizji nieoglada;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Wiecie...poza Marsem widac jeszcze kilka innych planet, ktore moga wygladac ciekawiej :wink: jeszcze troche i z ranca bedzie bardzo ladnie widac Wenus(sporo jasniejsza od Marsika) i Jowisza obok niej a jak sie dobrze przyjrzycie zobaczycie jego Ksiezyce :D oczywiscie przez lornetke..aaa i jak jest jeszcze ciemno to na lewo w gore od Oriona(taki gwiazdozbior) widac Saturna To tyle moje dzieci..nastepne wiesci z mlecznej krainy niedlugo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Mutos co ty masz pod nosem ??? :lol: Konkurs AUDIO-TELE!! Czy Mutos ma pod nosem: A) Smarki B) Żygi C) Słomkę D) Kokardkę E) Nic z powyższych. Esemes z odpowiedzią prosze kierować na nr. 505798956. Najszybszy dostanie moje gratulacje + kapsel po piwie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 nie chce mi sesemesowac ale mysle ze kokardke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Nic z powyższych. P.S To wygląda jak kurczak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A mi to wygląda na tort :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Jak ktos ma dobry teleskopik to moze zobaczyc dwie kometki ktore obecnie widac na niebie... www.heavens-above.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Kurde!! Znowu chmury!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Kurde!! Znowu chmury!!Wczoraj był u mnie fajnie widoczny, to lornetke gdzieś posiałem. Dzisiaj lornetke znalazłem, to się za chmury schował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 http://shop.store.yahoo.com/peepersoptics/tfs2503.html Co powiecie na taki teleskopik? :D 8) I można zamówć na stronie! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 A bylbym zapomnial...Calkiem niedaleko Jowisza i Wenus mozecie zobaczyc jeszcze Merkurego :P a jutro juz bedzie widac ISS(Miedzynarodowa Stacje Kosmiczna) Pa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...