lukasrz Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Karta Leadtek Geforce 4 TI 4200 agp x8 64MB , uzyłemNVIIDA bios editora-zmieniłem nim paramerty taktowań na 290/600 - na tych graf chodziła stabilnie,ale zdziwiło mnie to że nviida bios editor pokazywął dziwne taktowania w odczytanym biosie z pamieci jakies 15Mhz nize 20Mhz, GPU 500 !! wiec zmieniłęm 290/600.Odpaliłęm winfoxa wczytałem biosa zmienionego juz biore flash-ok przeszło,restart kompa i gózik pisk-ciągły pisk ,co radzicie jak wgrać starego biosa-kopie mam na hdd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 DODAM ŻE mam już program dosgw do flashowania spod dosa tylko że na mojej mobo nie da rady bo odrazy płyta piszczy jak kompa właczam a floop nawet niechodzi, nieiwem czy dajac grafe na pci-narazie niemam takiej -czy to pujdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Mam pliczki dos4gw i nvflash czy ktos tym sie bawił i wie czy tym da rade?? z grafa na pci ?? A instrukcaj jest taka: Dumpa BIOS Ladda ner NVFlash och DOS4GW. Lägg filerna i en katalog, exempelvis C:BIOS. Starta om datorn i felsäkert MS-DOS läge (Använd en 98/ME diskett om du kör 2000/XP). G? in i katalogen där du packade upp filerna, i det här fallet C:BIOS. Skriv: NVFlash -bBIOS.rom (byt ut BIOS.rom till det namnet du vill ge din dump). Flasha BIOS Ladda ner NVFlash, DOS4GW och matchande BIOS. Lägg filerna i en katalog, exempelvis C:BIOS. Starta om datorn i felsäkert MS-DOS läge (Använd en 98/ME diskett om du kör 2000/XP). G? in i katalogen där du packade upp filerna, i det här fallet C:BIOS. Skriv sedan "nvflash -r" och tryck Enter. Skriv: NVFlash -fBIOS.rom (byt ut BIOS.rom till namnet p? din BIOS-fil. Exempel: nvflash -fnv5bt.rom). Din monitor kommer att g? i standby läge (upp till 1 minut). Starta inte om datorn, den har inte hängt sig. När du kommit tillbaka till DOS är det bara att stänga av datorn. Starta datorn och installera om Detonator-drivrutinerna. trochew jej nieczaje w tym jezyku ale chodzi chyba o to zeby odpalic z dosa komnedy: dos4gw bBIOSA.rom i późńiej NVFLash fBIOS.rom Czy ktos sie troche orientuje czy to wypali???? A moze jakies inne sposoby>> Thx for all. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Nie wiem czy zadziała, ale włóż jakąś grafikę na PCI, w jeśli wystartuje w SETUPie wybierz VGA Boot From: PCI. Wyłącz komputer, włóż GF do AGP. Jeśli wystartuje, to spod DOS'a być będziesz miał szansę na ponowny flash. Może serwis producenta będzie Ci w stanie pomóc. Naściemniasz, że nagle Ci padła i już itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Z tego co wiem to Leadteki mają dwa BIOSY, a wlasciwie dwa w jednym. Leadtek ZBIOS Technology: Used for protecting graphics BIOS on the WinFast graphics card series. This is a single BIOS that consists of two parts, a "Primary" and "Backup" BIOS. If the "Primary" BIOS fails, the "Backup" BIOS will automatically take over on the next system boot up. Whether the problem is a virus or a reflash failure of the "Primay" BIOS, ZBIOS will back you up, automatically ponadto masz LEDy Diagnostic LEDs: 3 LEDs are embedded on board to help users identify the hardware status. przeczytaj ich znaczenie w instrukcji Wiec BIOS powinien przywrocic sie sam automatycznie. Mozliwe ze karta jest juz kaput, niewykluczone. Mnie tylko jedno intryguje, ledwie kupiles karte a robisz upgrade BIOSa Zyskales cos przez to? A jesli dobrze pamietam to masz dopiero 2-3 tygodnie te karte... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 A ja dodam, że jesteś już zaawansowanym userem forum a pytasz o rzeczy na które na tweaku znajdziesz odpowiedzi, bo temat "co jest, po upgrade BIOSa k. graf. komp nie wstaje" było już parenaście... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Dobra chłopaki dzięki za pomoc poszło tak jak myślałem ale dałem temat bo na początku troche spanikowałem :wink: Nie podejrzewałem że cos moze pujść źle ale to wina podejrzewan NVIDIA BIOS EDITORA bo w taktoewanich pokazywał mi bzdury np taktowanie GPU 15Mhz !! a pamięci 1100Mhz!! a niżej 500/200 takie bzdety. Włożyłem do kompa kumpla grafe na PCI i moją ,odpaliłem dosa i dałem flashera NVFLASH -fBIOS.rom ale cholera nieposzło o dziwo co ciekawe okazało sie że to byłą wina za wolnego CPU ,procek był PII 200 po włożeniu na MOBO celka 466 poszło wszystko OK, dobrze ze wczesniej zrobiłem kopie BIOSA. Eh spanikowałem troche...dzięki za all. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...