Buzzy Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Bylem tak napalony benchowaniem testowaniem ze nie zrobilem zadnych screenów wiec musicie mi uwiezyc na slowo.. ;/a dlaczego musimy? pierwsza rzecz gdy cos mi sie uda to robie screen by bylo to wiarygodne .. :) nic nie musimy .. nie mowie ze klamiesz ale mimo to nie przemawia do mnie cos w stylu .. pochocdzilo i sie spaliło .. znaczy bylo nic nie warte bo doprowadzilo do padu mobo warte jest cos co dziala i mozesz tego uzywac 24/7 Bylo warte i bylo stabilne.. Wylaczylem na chwile kompa i sie poprostu juz nie włączył.. Czego totalnie nie rozumiem.. Poprostu juz nie wystartowal.. Gdyby poległ w walce to bylo by OK a tak to mam lipe.. Nawet nie wiem co zrobilem nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Kurde ale glupia sprawa, mobo hodzi mi rock stable na 245fsb ale... Robilismy testy na mojej mobo, na zjezdzie oc-serwis.pl i szla 245 spoko ale 250 juz nie. Nikt nie wzial softu zeby zmienic z pod systemu magistrale. Dowod nie wiem czy mam, ktos tam nagrywal wyniki w 3dmarku temperatury itp ale nie wiem czy nagrali wcpuida. Nie mielismy na tym zadupiu dostepu do internetu co bylo najgorsze ze wszystkiego. Na 245 przechodzil 3dmarka 01i 03 no problem. Dowodow na razie nie mam, ale poszukam. Niestety do klubu 250 zaliczyc sie nie moge bo mobo w ogole nie bylo stabilne na tym ustawieniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Troche temat ozywie ;) Wczoraj siakoś mi coś do głowy uderzyło żeby sobie lekko Vdimm podkręcić, jak mi się lekko pokręciło to sie zrobiło 3,3@4,01V a Vdimm 3,98 ale ze jak juz to było a komp jeszcze działał to postanowiłem sprawdzić czy takie Vdimm coś mi da. Efekty widać poniżej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Imponujące.. nic więcej nie mam do powiedzenia ;) A tak z innej beczki, czemu sprzedajesz płytę? Jesli przechodzisz na DFI, to ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 troche OT .. ale nie do konca :) Tonic widze ze masz bardzo podobny proc do mnie 10.5x240 na 1.95 @bios :)) co to jest ? T-bred? Barton? tyle ze w dualu to juz tyle nie leca .. bo te nowe hynixy to do bani są aco do tematu .. to Hipo przegina :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Thorton 2000+ z wykastrowaną pamięcią poziomu drugiego (128kb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 A tak z innej beczki, czemu sprzedajesz płytę? Jesli przechodzisz na DFI, to ;) Hehehe prawde mówiąc to sie rozmyśliłem ze sprzedażą, potrzebuje gotówki bo szykuje sie zmiana fonu ( koniec umowy ) ale ze zaczałem pracować to jakiś lekki dopływ kaski będzie ;) I zostaje z moim Abitkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 ja wiedizalem ze go nie sprzeda a co do fona to tez mi sie konczy umowa w listopadzie i kombinuje oc tu wybrac .. plus mi oferuje obnizenie rachunku o połowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 4V 8O na ramach - Hipo - RESPECT !! To juz wariactwo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Jeśli się nie mylę, to na XS ktoś dawał 5V :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Hipo :arrow: Niezle - Intelowskie FSB na Athlonie :twisted: Ale nie lepiej przy takim FSB dac 11-2-2-2 :?: Czy 6-2-2-2 jest u ciebie wydajniejsze :?: Sprawdzales wyniki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Hipo :arrow: Niezle - Intelowskie FSB na Athlonie :twisted: Ale nie lepiej przy takim FSB dac 11-2-2-2 :?: Czy 6-2-2-2 jest u ciebie wydajniejsze :?: Sprawdzales wyniki :?: Tak, 6-2-2 jest wydajniejsze, nie wiem od czego to zależy ale przy różnym FSB różne kombinacje timingów różne sie sprawdzały, a przy 270 akurat najlepiej szło mi z 6-2-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Hipo jakie ty masz pamiatki ze ci ida z takim fsb i timingami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Hipo jakie ty masz pamiatki ze ci ida z takim fsb i timingami ? KHX-y 256Mb 333MHZ na WInbondach BH6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Jw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 ale perfidnie hipo nabiles posta :0 :roll: :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Chaos JW :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzd Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jak podkręcić Pentium II z zegarem 266 mhz 128 ram 29 G dysk aby zwiekszyć predkośc zegara na tyle by nie haczył filmów w AVI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzd Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jak podkręcić Pentium II z zegarem 266 mhz 128 ram 29 G dysk aby zwiekszyć predkośc zegara na tyle by nie haczył filmów w AVI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 podnieść fsb do ponad 250 i przestana "haczyć" :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Co ty tutaj robisz z takim pytaniem :?: poczytaj najpierw ten topic i regulamin :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ale chłopaka zjeb...jechaliście ;) a wystarczyło mu delikatnie powiedzieć ze pomylił działy. Jako smaczek dołoże coś jeszcze 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Topic powinien byc zamkniety :) z racji za autor zrezygnowal z fsb 250 ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Hipo, mam pytanie: ja zrobilem ostatnio 257MHz 2-2-2. i u mnie wsandra mowi: 3988/3675. U Ciebie 4016/3540. Jak sobie niechcacy wszedlem do windy na 258 to mialem 4002/ cos tam. Dlaczemu u Ciebie tak cienko? masz CPU Interface disabled czy jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 on ma single Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 single? heh, to wszystko wyjasnia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 CPU Interface Enabled CPC On bios d10b4 jednak single chanel i słabo taktowany procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Mam płytkę 8RDA3+ i pytanko z nią związane - nie mogę wycisnąć z mojego mobila (AQYHA2500FK.. - nie pamiętam reszty w każdym razie 1,65v domyślnie) nic ponad 2530Mhz (11x220). Poniżej 2500 chodzi na każdym konfigu na 1,875v (10x245 włącznie). Ram zawsze synchro (config w opisie) i z napięciem defaultowym - podwyższenie napięcia na pamięciach nic nie daje - poza ciepłem :). Próbowałem już przeróżnych ustawień napięć, timingów, zawsze w Dual 2x256. Vdd mam zawsze 1,8. Podnosiłem Vdd do 2,0, Vcore 2,05, Vdimm 2,9, timingi najgorsze i ponad 2530 nie wyjdę. FSB spoko - jak pisałem 10x245 - ale procka przetaktować nie mogę. Temperatura w normie (2475 jak w podpisie chodzi 50 st. takie zwykłe użytkowanie - internet, TV, filmy - do 56 w stresie Prime95 przy zamkniętej budzie. Do podkręcania otwieram dodatkowo budę to jeszcze spada jakieś 3-4 st.). Płytkę mam rev. 3.2 z tym niby gorszym napięciem z ALC655 na pokładzie i właśnie interesuje mnie czy to zasialnie może mieć wpływ na o/c? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Może mieć wpływ, jeśli napiecia są niestabilne to możesz mieć zwiechy, resety a w najlepszym przypadku tylko errory co jakiś czas. Poza tym post nie zwiazany z tematem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 oki, sorry przenoszę się... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...