Skocz do zawartości
shakur_45

Jakiej muzy sluchacie??

Jakiej sluchasz muzy :P ?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej sluchasz muzy :P ?

• Techno
      26
    • Metal (wszystkie rodzaje)
      26
    • Hip-Hop
      25
    • Trance
      20
    • Disco
      0
    • Pop
      2
    • Nie slucham niczego.
      2
    • MIX czyli co wpadnie w ucho ;]]
      27
    • wszelkiego rodzaju hop :PPPPPPPPP ( w tym Trip-Hop dla libero )
      4
    • Rock (wszystkie rodzaje)
      31

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie JAZZ i muzyka klaszyczna przez niektórych poważną nazywana :?

ja słucham Jazzu i wszystkiego co mi się podoba między innymi Rock(przeważnie progresywny), muzyka klaszyczna w dobrym wykonaniu, Hip hopu i tym podobnego G_Ó_W_N_A nie, Hip hop jazzowaty też mnie drażni 

Natomiast co do Hip Hopu i innego chłamu muzycznego w stylu techno, to jest bo jest są ludzie którym sie to podoba, są też ludzie co słuchają disco polo i widać że jest im to potrzebne do szćżęścia :?

Najbardziej mnie smuci to, że muzyka powoli zaczyna dzielić i zaczyna nieść za sobą arresję szczególnie HIP HOP i Techno

jak widzisz nikt nie zaglosowal na disco 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja posłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e sobie Hip Hopu,(zagraniczny) lubie także starszą muzę taką jak np James Brown, Jenis Joplin itd , posłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e także mocniejszych klimatów na Brujerii 8) kończąc (mam szeroki wachlarz upodobań) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dave Matthews Band to jest cool jazda :)

a co to ? rock/metal ?

ani rock ani metal po prostu mefjuzowata muza - goscie sa swietni :)

w USA to najpopularniejsza kapela po u2 :)))

technicznie tez wymiataja - najlepszy jest perkusista - Lars Ulrich z Metallici moze mu buciki czyscic :)

w Polsce niestety nie sa popularni :-/ no ale u nas to Ala Janosz i Ich Troje tylko cieszy sie powodzeniem - tfuuuuuuu :P

z metalu to najlepsze My Dying Bride - kawalek "For My Fallen Angel" jest wypasny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikapisałem już jakie gatunki muzy słucham a kapele to takie:

Slayer ["I Hate You" wymiata !!! Dołączona grafikahyhyhy], PanterA, Vader, Ac!d Drinkers, Six Feet Under, Kittie, Slipknot, Down [trochę Dołączona grafika ], Cannibal Corpse, Thy Disease ... lubie se też posłuchać T.love, Hey, Dżem, Kazika i wogóle gitarowe łojenie i coś spokojniejszego z gitarowego rzemiosła Dołączona grafika hyhyhy... ostatnio słyszałem jakąś Norah Jones Dołączona grafika imho spoko muza Dołączona grafika [niezły LOL co ? Dołączona grafika ale mnie się naprawde podoba], a Iron Maiden też spoko !!! Dołączona grafika

metal power ! Dołączona grafika ghyhyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikogo nie chcę antagonizować :? .Po pierwsze ankieta jest bez sensu, :o nie uwzględnia całości tematu. Pytanie jest postawione w stylu "Kto jest twoim idolem i dlaczego LENIN"

Co by tu napisać, może zacznę od początku.

:arrow: Kiedy pojawia się nowy nurt w muzyce to wtedy powstaje dyskusja i oburzenie, :evil:

Tak było gdy ELWIS grał swoje Rock& role, gdy SEX PISTOLS się pokazali, gdy DEEP PURPLE zagrali CHILD IN TIME. To samo się dzieje z Hip Hopem czy techno, mnie się to nie podoba i podobać raczej nie będzie, ale to wcale nie znaczy, ze neguję sens istnienia tych gatunków muzyki.

Rock & Roll pokazał ,że rytm w utworze może być najważniejszy i to obużało wszystkich

Punk odwrócił całą dotychczasową estetykę :P

Hard rock był wg krytyków zbyt drapieżny i agresywny

Hip Hop nie dość, że zminimalizował rolę melodii to jeszcze wprowadził zrytmizowane melodeklamacje. Techno natomiast czerpie z tego co już było, samplowanie i miksowanie utworów innych twórców, czy to plagiat to już zależy od prawników.

Hip Hop i techo są teraz modne na fali mody powstaje mnóstwo kapelek, które to grają bo modne, tak samo było z DICO POLO :D . Pozostaną w pamięci tylko ci twórcy, którzy wniosą w ten nurt coś naprawdę twórczego np. AS THREE czy PUBLIC ENEMY o techo się nie wypowiadam nie byłem w stanie zdzierżyć i wysłuchać. :( do końca.

BTW jak zakwalifikować PRIMUS `a. Czy to Funk ,czy JAZZ, czy Hard Core, czy może to coś nowego jak JAZ-Core.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikapisałem już jakie gatunki muzy słucham a kapele to takie:

Slayer ["I Hate You" wymiata !!! Dołączona grafikahyhyhy], PanterA, Vader, Ac!d Drinkers, Six Feet Under, Kittie, Slipknot, Down [trochę Dołączona grafika ], Cannibal Corpse, Thy Disease ... lubie se też posłuchać T.love, Hey, Dżem, Kazika i wogóle gitarowe łojenie i coś spokojniejszego z gitarowego rzemiosła Dołączona grafika hyhyhy...  ostatnio słyszałem jakąś Norah Jones Dołączona grafika imho spoko muza Dołączona grafika [niezły LOL co ? Dołączona grafika ale mnie się naprawde podoba], a Iron Maiden też spoko !!! Dołączona grafika

metal power ! Dołączona grafika ghyhyhy...

Nohra Jones to córka Abi Shankara więc pochodzenie zobowiązuje. mnie też się podoba

Z mocnych rzeczy to posłuchaj sobie jeszze Primusa, Praxis, i samego Bucked Heada, Davida Thorna i różne projekty Billa Laswella powinno ci się spodobać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

shakur - ta ankieta jest taka...chaotyczna dłeś możliwość techno i tance - są 2 odmiany trance, techno, hardcore techno,house,chillout,goa,ambient,minimal,d'n'b,rave,garage - to jest ogółem muzyka techniczna. Jeśli zagłosowałbym na techno to bym zblefował bo lubie wszystkie te rodzaje muzyki technicznej.

Jednym słowem ZROBIŁEŚ Z MUZYKI TECHNICZNEJ BURDEL!. Mix czyli co wpadnie w ucho - masz ty pojęcie co to jest mix?

Zamiast mixa mogłeś dać Słucham wszystkiego.

PS. Bracia i siostry technomaniacy łączmy się :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam propozycję takiej ankietki

"jakiej muzyki słuchasz" :twisted:

:arrow: ragtime

:arrow: dixi

:arrow: New Orlean

:arrow: swing

:arrow: bee bop

:arrow: hard bop

:arrow: electrick

:arrow: acid

:arrow: fusion

:arrow: ambient

:arrow: Innego czegoś

shakur_45 co ty na to :?:

Jak ci się podobamoja wersja twojej ankiety :?:

twoja ankieta

jest od Du_py

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaheh update doszło trochę nowych moich odkryć muzycznych czyli:

Incantation, Elysium, Testament, Anal Stench, Behemoth [Dołączona grafikaghyhy... odlotowe!]... i trochę z nowshego metal'oweqo łojenia Dołączona grafikaheh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ankieta prezentować powinna siię tak:

1.Muzyka Techniczna(Techno itp.)

2.Metal(wszystkie rodzaje)

3.Rock(wszystkie rodzaje)

4.HipHop (suxxxx ale tego niebyłoby w ankiecie :))

5.Jazz

6.Blues.

7.Klasyk

8.Regge

9.Pop

10.Dance

11.Country

W takiej ankiecie masz chyba dosłownie wszystko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ankieta prezentować powinna siię tak:

1.Muzyka Techniczna(Techno itp.)

2.Metal(wszystkie rodzaje)

3.Rock(wszystkie rodzaje)

4.HipHop (suxxxx ale tego niebyłoby w ankiecie :))

5.Jazz

6.Blues.

7.Klasyk

8.Regge

9.Pop

10.Dance

11.Country

W takiej ankiecie masz chyba dosłownie wszystko :D

Noms... Tak by bylo lepiej.

A jakby sie komus chcialo, to wrzuccie liste z id3 winampa z rodzajami muzy :D tam sa chyba wszystkie rodzaje rotfl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi