Skocz do zawartości
szpak

Jak myslicie opłaca sie kupic płyte ECS

Rekomendowane odpowiedzi

co myslicie o płycie ecs k7s6a jest to nie zbyt markowa płytka ale całkiem symoatyczna obsługuje wszyskie procki amd i nowe ddr 333 a pozatym mozna do niej podpiac 4 urzadzenia usb >>>>>>>>>>>a jakie jest wasze zdanie na temat tej płyty i tej marki jaka jest ecs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliscie testy tej płyty przeciez wypadaja bardzo dobrze a dokładnie chodzi mi o ECS K7S6A na nowym chipsecie SIS z obsługa ddr 333 ma no sporo bajerków a to ze jest tania to jest według mnie spowodowane durzym popytem na te płyty a co za tym idzie durzymi zyskami ze sprzedazy i cena ich nie musi byc az taka jak asusa aby firma wychodziła na swoje 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez prawda ale niestety odbija sie to negatywnie na jakosi mialem stycznosc z trzema plytkami ecs z czego dwie byly z fabryczna usterka)))

wydaje mi sie ze za te pienadze jest ok ale wydajnosc tej plyty pozostawia wiele do zyczenia(

mam pytanie zwiazane z o/c na ecs sisie badz kt333 po sciagnieciu biosu do o/c jakiego?? czy bezproblemowo chodzi na fsb 166 i wyzej i jak wyglada sprawa z dzielnikami?? jakie wogule sa mozliwosci tej plyty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyty te nie nadają się do o/c, jak chcesz kupić płytę właśnie do tego to sobie daruj. A poza tym nie można narzekać, chodzą stabilnie, nie wiem jak K7S6A ale z tego co rozmawiałem z kumplem który już poskładał kilkanaście kompów na niej, to wszystko chodzi w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sobie patrze na wasze opinie i jest bardzo mało opini pozytywnych do kaca . ja mam płyte ECS K7S6A i jestem zadowolony nawet bardzo dałem naprawde nie durze pieniadze a nie czuje jakiegos spadku mocy procka cvzy cois . naprawde ta płyta ma wszystko co potrzeba normalnemu nie extremalnemu kreciazowi , ja nie narzekam mój kumpel ma identyczny komp jak mój tylko ze ma inna k .grafiki i tez nie nazeka ,jeszcze jeden kumpel ma k7s5a no i troche mu brakuje mozliwosci podkrecania ale jest tez zadowolony >>>>>>>>>czego wiecej chciec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam mam k7s6a i nie narzekam :D

przedtem mialem k7s5a i mi ja wymienili bo sie sypala (dokladnie to wtedy kiedy procek byl ustawiony na 1400, na 1050 chodzilo dobrze, podejrzewam (sprzedawca tez) ze to byla wina stabilizatorow napiecia).

Na tej plycie nie mialem w sumie zadnej zwiechy, jedyni jak ustawilem magistrale 150 i zbyt agresywne timingi to sie wywalilo pod windowsem ale to wina pamieci. Tak wiec z mojego doswiadczenia moge Ci polecic te plyte, bo nie mialem z nia zadnych problemow. Duzym plusem w porownaniu do k7s5a jest mozliwosc zmiany mnoznika i napiec na procku.

ps.:jak juz pisalem o tych stabilizatorach, to czy na waszych plytach tez sie tak grzeja??a zreszta zapodam nowy topic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam k7s5a i QPA :!: :!: :!: raz mi sie skopala i dostalem nowa.myslalem ze bedzie lepsza ale tez qpa :!: :!: :!: :twisted: najlepsza zabawa jest z ramem - loteria,moze zadziala a moze nie ... :)

ODRADZAM I NIE POLECAM SHIT lepiej dolozyc pare zeta i kupic cos lepszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy sie tak qrde do tego ecsa przychrzaniliscie???

jezeli ktos chce podkrecic proca o te 150 mhz, to ok, jezeli sie przy ecsie nie grzebie, to chodzi pieknie i zero zwiechy, tylko nie mozna nia za bardzo żąglowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS sux...najwiecej takich shitow do serwisow idzie! Znam 2 kumpli co maja serwis i mowili ze najwiecej musza wymieniac (bo naprawiac dziury po procku nie da sie jesze :wink: ). Wiec moim zdaniem kup lepiej Epoxa tez jest tani ale o wiele lepszy ( w sumie najlepszy wybor :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem to na czacie, napisze i tutaj

ZADNA RZECZ NA KTÓREJ JEST NAPISANE ECS NIE JEST DOBRA

a jak chcesz mieć w pizdu usb - ków to kup MSI, marka lepsza - sam używam jeste,m zadowolony USBków mamy tuaj hmm 2xUSB1.1 na tyle, 2xUSB1.1 na dodatkowym śledziu z D-Led ami, i 4xUSB 2.0 na dodatkowym śledziu. W sumie wychodzi 8. 8 podzielone przez 4 daje 2, czyli na mojej MSI jest 2x więcej złącz usb. - ja i tak czekam na kt400 to nie kupuje nowej.[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS jest fajną firmą !!!  8) Tylko wyrobił się mit, że to szajs !  :cry:

a z czego wyrobił się ten jak to określiłeś "mit" :?: , gdyby wszyscy byli happy to by asusu, abit czy msi, itd... zbankrutowało. Mit wyrobił sie od złych opini, wqrvionych użytkowników. Może tera jest inaczej, ale pamiętam że jakiś czas temu to wszyscy na ecsa wyzywali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co myslicie o płycie ecs k7s6a jest to nie zbyt markowa płytka ale całkiem symoatyczna obsługuje wszyskie procki amd i nowe ddr 333 a pozatym mozna do niej podpiac 4 urzadzenia usb  >>>>>>>>>>>a jakie jest wasze zdanie na temat tej płyty i tej marki jaka jest ecs

ECS - to tanie i niezbyt dobre plyty. Lapiej dozbieraj kase i kup cos lepszego np. Solteka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem ECS-a i bylem z niego bardzo zadowolony. Plyta stabilna zadnych zwiech. Nie nadaje sie tylko do podkrecania. Takze jesli Ci na tym nie zalezy to ja spokojnie kupuj. ECS prowadzi jesli chodzi o ilosc sprzedanych plyt glownych a to o czyms juz swiadczy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS sux...najwiecej takich shitow do serwisow idzie! Znam 2 kumpli co maja serwis i mowili ze najwiecej musza wymieniac (bo naprawiac dziury po procku nie da sie jesze :wink: ). Wiec moim zdaniem kup lepiej Epoxa tez jest tani ale o wiele lepszy ( w sumie najlepszy wybor :P )

zgadzam sie SHIT :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem ECS-a i bylem z niego bardzo zadowolony. Plyta stabilna zadnych zwiech. Nie nadaje sie tylko do podkrecania. Takze jesli Ci na tym nie zalezy to ja spokojnie kupuj. ECS prowadzi jesli chodzi o ilosc sprzedanych plyt glownych a to o czyms juz swiadczy. :)

mysle ze ilosc sprzedanych plyt o niczym nie swiadczy, samochodow sredniej klasy tez sprzedaje sie najwiecej a tych spasionych najmniej, poza tym 95 % ludzi mjacych kompy to lamy ktore nie slyszaly o oc i skladaja kompa najnizszym kosztem, zajebiscie mnie dziwia ciagle te posty o ecs, to jest JASNE ze nie warto tego kupic do cholery ale jak ktos nie ma kapuchy na wypasionego asusa to kupuje ecs, tylko o to sie rozbija panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra tanbia mobo. TYLKO K7S5A BYL SHITEM I Z TAD TO WASZE ZNIENAWIDZENIE ECSA

Popieram. ECS na pewno wyciągnął wnioski bo dostał po [gluteus maximus] na K7S5A i teraz K7S6A jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z czego wyrobił się ten jak to określiłeś "mit" :?: , gdyby wszyscy byli happy to by asusu, abit czy msi, itd... zbankrutowało. Mit wyrobił sie od złych opini, wqrvionych użytkowników. Może tera jest inaczej, ale pamiętam że jakiś czas temu to wszyscy na ecsa wyzywali.

czytałem wyniki finansowe producentów płyt na pc.com.pl za jakis tam okres 2002 - tylko ECS był nad kreską...wymienione przez ciebie firmy natomiast grubo na minusie. Więc w tym też coś jest...może i zbankrutują pomimo porządnych produktów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem wyniki finansowe producentów płyt na pc.com.pl za jakis tam okres 2002 - tylko ECS był nad kreską...wymienione przez ciebie firmy natomiast grubo na minusie. Więc w tym też coś jest...może i zbankrutują pomimo porządnych produktów...

to nie oznacza, ze sprzedaja dobre produkty (disco polo tez sie dobrze sprzedaje :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie oznacza, ze sprzedaja dobre produkty (disco polo tez sie dobrze sprzedaje :-))

to chyba oznacza tylko to, że mają dobre i drogie produkty, których niewiele udaje sie sprzedać; z ECS jest dokładnie na odwrót: średnia jakość ale tanio i dlatego są na plusie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...