Skocz do zawartości
Mateoosh

Fajny CD-ROM!! :)))

Rekomendowane odpowiedzi

Zamieszczam to w charakterze dowcipu :) . Mój qmpel instalował sobie windę i jak doszło mu do 50 kilku procent CRASH 8O !!! Koleś otwiera szufladkę i płyta w mniej więcej 40 (słownie: czterdziestu) kawałkach. Później musiał otworzyć CD-ROM'a i wysypać resztę kawałków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez kiedys miałem taki przypadek. chłopaczek z okolicy chciał pograć w gta 2 i jak instalował to płytka została rozerwana na kikadziesiat kawałków a ja pozniej musiałem to wyjmować.

aha płyta która rozerwało to esperanza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to MUSIAŁ być LG!!!

bo ja miałem to samo

płytka bodajże platinum z Unreal Tournament'em :D

jak pierdyknęło to myślałem że wentyl z proca spadł!!! :lol:

jak sie zorientowałem że to CD-ek to rozkręciłem i przez godzine cześci płyty wysypywałem

a jak oddałem do serwisu (bo przestał chodzić) to hamy 2 m-ce trzymali!!!

aha oddali mi ten sam :cry:

dobrze ze wogóle działa!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to MUSIAŁ być LG!!! 

bo ja miałem to samo 

płytka bodajże platinum z Unreal Tournament'em

jak pierdyknęło to myślałem że wentyl z proca spadł!!!

jak sie zorientowałem że to CD-ek to rozkręciłem i przez godzine cześci płyty wysypywałem 

a jak oddałem do serwisu (bo przestał chodzić) to hamy 2 m-ce trzymali!!! 

aha oddali mi ten sam

dobrze ze wogóle działa!!!

hehehe :D slyszalem ze w tych cd-romach z LG mechanizm, ktory lapie plyte cd robi to troche za mocno. Potem juz tylko wystarczy kilka tysiecy obr/min i po plytce (i czesto po napedzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Rybniku w jednym sklepie jest tabliczka : " Przestrzegamy, że CD-ROM'y powyżej prędkości 40 mogą wyrzucić płytę z napędu" nie pamiętam czy było to dokładnie tak, ale tekscik jest zabawny i wnioskując z tego tematu - prawdziwy :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zauwazylem ze w kazdym CD-ku moze sie zdarzyc ze plyta wyskoczy krecac sie na tacce, mialem to zarowno na LG 24x jak i na LiteOn 52x, a takze na szkolnej Delcie 40x, kumplowej BTC 36x i "sluzbowym" Asusie 50x ojca. Wystarczy ze sie komp zawiesi lub mocno zamysli (przestanie na pare chwil odpowiadac) a Ty wysuniesz plytke, wtedy robi sie jakies rozkalibrowanie miedzy procedurami wyhamowania plyty i wysuniecia tacki... W rezultacie plytka jeszcze nie zdazy wytracic predkosci a juz wyjezdza z napedu slicznie szorujac o tacke :?

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to MUSIAŁ być LG!!!

LG, Samsung, Creative (te ostatnie wycofano ze sprzedazy)

cd traci kontrole nad laserem i za bardzo przyspiesza... w zaleznosci od miejsca na plycie powienien miec rozne obroty a tak nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG, Samsung, Creative (te ostatnie wycofano ze sprzedazy)

Creative mial fajny naped CD z pilotem, szkoda ze pozniej nikt tego nie rozwijal. Dobrze ze mozna cos takiego sobie "zaemulowac" karta TV z pilotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to się może zdażyć w każdym cd-romie, wystarczy że płytka jest odrobine źle wyważona, zazwyczaj przy rozkrecaniu słychać że robi się coś nie tak, wtedy ja wyjmuje płytę i zwalniam cdrom do 12x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawno, dawno tem skończyłem grać w Diablo2 i na końcowym filmiku roz... mi płytę w napędzie, z napędu wysypałem płytę i soczewkę - ale wymienili mi w serwisie na nowy (chyba coś im sie pomyliło) - czy to była zemsta diablo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumplowi w lg 52 rąbnela plytka, tak rymblo ze myslalem ze autentycznei radiator odpadł z procka, kumpel sie rzucił na obudowe i wyrwał kabel zasilająyc zdjoł pokrywe patrzy ze all ok potem otwiera cdroma a tam kawałeczki płyty, sikalem ze smiechu pół godzinyi optem drugie pół jaak widziałem jak wysypywał płyte z napedu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOO w mordę :!: :!: Mój kumpel ma LG a ja mu płytki czasami pożyczam :!: :!:

A co do dziwactw CDeków, to miałem kiedyś taką 20x, która nie zatrzymywał płyt przy wysówaniu tacki - nie tak, że czasem, tylko zawsze. Jak wysuwałem tackę, to musiałem się chować, żeby głowy nie ucięło :wink: W sumie takiego CDeka można używać jako broni :lol: (była nawet taka w Unrealu Tournamencie), wystarczy tylko zaoustrzyć krawędzie płyt, podłączyć zasilanie i już można zmniejszać populację dresów. A policja się nie przyczepi, bo co CDroma mieć nie wolno :lol:

Teraz mam Teaca 32x i w nim choćby się płyta nie zatrzymała, to i tak nie wyleci bo jest zabezpieczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz... mi plytka marki... ehhh bodajrze Division pękła w DVD'ku marki LG :| wszystko by bylo ok'a ale na tej plytce byl larry7 pl ;P... LG kowi sie nic nie stalo bo plyta nie zostala rozerwana... ona poprostu pękła sobie w czytniQ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi