Skocz do zawartości
Krzpac

Która firma produkuje najlepsze płyty główne ?

Ktora firma produkuje najlepsze plyty glowne ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ktora firma produkuje najlepsze plyty glowne ?

• Abit
      18
    • Asus
      21
    • Shuttle
      6
    • Microstar
      12
    • ECS
      6
    • Gigabyte
      8
    • Soltek
      6
    • Epox
      22
    • nie mam zdania lub inna (podaj jaka)
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys ktos mi powiedzial ze wszystkie plyty zaczynajace sie na A... sa najlepsze na swiecie , ale ja jeszcze dodam dwie plyty spod literki E.......

Pare jest jeszcze bardzo dobrych firm , i szkoda ze takiej rywalizacji nie ma w innych podzepolach do kompow .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos musi ciagle dawac posty z ktorych robi sie w rezultacie wielka klutnia ! Juz takich ostatnio bylo sporo !

Jestem tu nowy... Jeśli cię uraziłem to przepraszam...

W pewnym sensie chodzi mi o to żeby była dyskusja wręcz kłótnia ( w dobrym znaczeniu tego słowa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos musi ciagle dawac posty z ktorych robi sie w rezultacie wielka klutnia ! Juz takich ostatnio bylo sporo !

W pewnym sensie chodzi mi o to żeby była dyskusja wręcz kłótnia ( w dobrym znaczeniu tego słowa)

Nie uraziles mnie ! Bez przesady ! ale dzisiaj byly juz dwie niezle klutnie i szykuje sie 3 hehe ja sie nie mieszam bo znow bedzie na mnie :)

PS. MSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uraziles mnie ! Bez przesady ! ale dzisiaj byly juz dwie niezle klutnie i szykuje sie 3 hehe ja sie nie mieszam bo znow bedzie na mnie :)

Nie martw sie temat plyt glownych zostal juz dawno obgadany perfekcyjnie :) , i wszyscy sobie odpuscili lub przekonali do danych firm , i kazdy juz wie swoje .

Podoba mi sie w tym forum ,ze jest stala grupa ludzi i kazdy dopowiada jakas ciekawostke nie powtarzajac sie dzieki czemu kazdy nas wie coraz wiecej :)

A ja juz po raz setny powtarzam , ze nie mozna zle mowic o plycie , jezeli samemu sie jej nie testowalo przez dluzszy czas .

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ankieta jak i inne o topcach takich:

jaka grafa jest de best itp. wyglądają tak że ludzie głosują na to co mają lub mieli i na tym się kończy :(

ABIT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tzw. "dobroci" jakiegoś produktu decyduje kilka cech, w tym przypadku takich jak niezawodność, jakość wykonania, wytrzymałość na o/c, ilość dodatkowych udogodnień a także cena. Jeśli założyć podobną jakość wykonania i pominąć dodatki, o jakości płyt decydują już tylko niezawodność, wytrzymałość na o/c i cena. To który z tych 3 parametrów okaże się dla nas decydujący stanowić będzie o naszej końcowej ocenie. Jak dla mnie np. Epox robi płyty niezawodne, wytrzymujące extremalne testy o/c i jego cena jest dla mnie akceptowalna. Dla porównania Abit zwykle dokłada więcej rzeczy, lecz jego ceny zwykle nie spełniają niestety oczekiwań przeciętnego użytkownika.. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka grafa jest de best itp. wyglądają tak że ludzie głosują na to co mają lub mieli i na tym się kończy :(

zgadzam się z tym.

ale ja głosowałem na ASUS-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABIT :)

Nic w tym zlego nie ma tylko trzeba miec zdrowe podejscie do tego co sie ma i nie uwazac tego za najlepsze na swiecie . A swoja strona powiedz mi jak mozna o czymsa pisac ze jest dobre jak sie tego nie mialo i nie uzywalo ?? mozna tylko strzelac .

Kidys ktos napisal ze nowe Asusa maja problemy z pamiaciami Kingstone , ja sie nie odzywalem bo nie mialem mozliwisci sprawdzic , tyle ze teraz kumpel ma Asusa A7V333 i dwa banki zajete Kingstonem i smiga az milo . Takich przykladow jest wiecej , ale dobrze jest juz pare osob na forum przez ktorych rece przetoczylo sie troche sprzetu i wiedza jak odpowiednio go ocenic . I juz chyba zadna z osob co napisala tu co najmniej 100 postow nie ma ochoty uczestniczyc w dyskusji ktory proc jest lepszy :) , ale jeszcze o grafice debatujemy ostro( ja zreszta tez ) , ale to troche inny problem i zdecydowanie mniejsza konkurencja .

Natomiast jezeli mowimy juz o plytach glownych to jest olbrzymia ilosc roznych opcji roznych chipsetow i dlatego tak wiele jest sporow , czasem i dobrym firma zdarzaja sie wpadki :) , ale wiadomo ze jak ktos ma dany produkt i dziala mu to idealnie to bedzie to reklamowal .

Na benchmark.pl zrobili tez fajna rzecz kazdy moze napisac swoja recenzje na temat danego sprzetu i tam ludzie ktorzy zadaja pytanie ,ktory dysk jest lepszy powinni sie kierowac . Jest tam juz tego troche :)

Arek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja glosowalem biorac pod uwage tych ladnych pare lat uzytkowania kompa, chociaz fakt pokrylo sie to z tym co mam (3xMSI) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to kwestia konkretnego modelu. Wg. mnie kupujac w ciemno tylko na Asusie czlek sie raczej nie zawiedzie. Dokonujac jednak swiadomego wyboru zawsze Asusowi mozna przeciwstawic chocby jeden model tej reszty, ktory bedzie lepszy.

Inna sprawa to sa wpadki producentow, kazdy chyba ja mial a znacie spieprzonego Asusa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to kwestia konkretnego modelu. Wg. mnie kupujac w ciemno tylko na Asusie czlek sie raczej nie zawiedzie. Dokonujac jednak swiadomego wyboru zawsze Asusowi mozna przeciwstawic chocby jeden model tej reszty, ktory bedzie lepszy.

Inna sprawa to sa wpadki producentow, kazdy chyba ja mial a znacie spieprzonego Asusa?

Spierzonego to moze nie ale cien,kiego to TAK! A7M266 shit jakich malo! nawet zmiany mnoznika nie mial!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...