SpiderMAN Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Pytanie jak w temacie. Upalilem regulator napiecia na moim SOLTKU SL-75KAV i szukam czegos niedrogiego bardzo (chroniczny brak gotowki - inne wazniejsze potrzeby), a KT600 raczej sa niedrogie (do 400zl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 Albo moze tak, kto wie gdzie w Krakowie maja SOYO KT600 Dragon Ultra??? I czy ktos z szanownych forumowiczow ma te plyte? Druga mobo ktora posiada otworki to ASUS A7V600. Oczywiscie takze prosze o opinie userow w.w. :D Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 soyo w polsce dobry zart :D soyo w krakowie jeszcze lepszy :D .Polecam popatrzyc na MSI! naprawde niezla jest! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 soyo w polsce dobry zart :D soyo w krakowie jeszcze lepszy :D .Polecam popatrzyc na MSI! naprawde niezla jest!Ale dziur MSI nie posiada, o ile mnie wzrok nie myli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ECS L7S7A2 na SIS 746 ma otwory wokół socketa. koszt 220 zł (sirius) itp itd. fajna płyta i nie żałuję że ją kupiłem. z KT600 to ABIT KV7 ma dziurki : http://www.abit-usa.com/products/mb/produc...ies=1&model=125 . bardzo fajna płyta, sam bym łyknął ale szkoda mi kasy na kompa bo mój chodzi spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 niestety sa tylko 3 MoBo na KT600 z dziurkami - w.w. SOYO KT600 Dragon Ultra - ASUS A7V600 - ABIT KV7 niestety od jakis 3 lat SOYO jest niedostepne w Polsce - bo kiedys dystrybutorem bylo (o ile pamietam) TCH ktore sobie upadlo :( wiec zostaja te 2 na A :P moze to pomoze w wyborze: http://www.vr-zone.com/reviews/VIA/KT600/ http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1845 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1858 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 a moze Solter FRN2-L kosztuje ok. 400zl lub epox RDA-E lub RDA za 360-380zl. sprawdzone i wydajne konstrukcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 a moze Solter FRN2-L kosztuje ok. 400zl ... to zaczeli robic tez wersje z dziurkami :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 a moze Solter FRN2-L kosztuje ok. 400zl ... to zaczeli robic tez wersje z dziurkami :?: moj blad :( sorka. Jestem ponad 36h na nogach i logiczne myslenie z czytaniem ze zrozumieniem siadaja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 nie, po prostu Niemiec nie doczytał że ma być z dziurkami. :D pozostaje wybór pomiędzy ECS, ABIT'em i ASUS'em. najfajniejszy wydaje mi się ABIT KV7, ma niezłe wyposażenie i firma solidna jak mało która. do podkręcania niezła a nowy biosik powinien znacząco podnieść wydajność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2003 ... ABIT KV7, ... tylko umiejscowienie gniazdka ATX 1000 mniej przemyslane niz na ASUS'ie :P ale SpiderMAN ma pewnie WC wiec nie bedzie to znaczacym minusem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 ... ABIT KV7, ... tylko umiejscowienie gniazdka ATX 1000 mniej przemyslane niz na ASUS'ie :P ale SpiderMAN ma pewnie WC wiec nie bedzie to znaczacym minusem Nie WC lecz ZALMANa CNPS 7000A Cu :D A moja mobo zdechla, okazalo sie ze sie Chipset deko oderwal i nie styka... :D ;) Mowicie ABIT, ASUS wezme przetestuje te obie i moze ktoras lykne. Bawie sie teraz ECS L7S7A2, ale jedno mnie wkurzylo, podnoszenie napiec +5% LOL Oka, w sumie to do XPka sie przyczepie, czmu kurna nie chce wstac po wymianie MOBO na inna ;) :lol: Linux wstal ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K ] T [ K Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Zapraszam do tych sklepow Bardzo dobry serwis : http://www.bit.krakow.pl/ Niskie ceny : http://www.pcprojekt.pl/ warto zwrocic uwage na cene Soltek-a SL75 FRN2 360 zl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 T [ K"]Zapraszam do tych sklepow Bardzo dobry serwis : http://www.bit.krakow.pl/ Niskie ceny : http://www.pcprojekt.pl/ warto zwrocic uwage na cene Soltek-a SL75 FRN2 360 zl... Jakbym conajmniej nie znal. Czlowieku ile ty masz lat? :lol: A SOLTEK nie ma dziur na SocketA i nie jest na KT600, a ja szukam takiej plyty :D Juz chyba wybralem, ale teraz jeszcze budzet zapiac :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 powinieneś chyba zwrócić uwage na 5-io bitowy mnożnik, a z tego co mi wiadomo to jest on w asusie , w msi niema, a w abicie niewiem (chociać pewnie jest jak to w abitach bywa :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 powinieneś chyba zwrócić uwage na 5-io bitowy mnożnik, a z tego co mi wiadomo to jest on w asusie , w msi niema, a w abicie niewiem (chociać pewnie jest jak to w abitach bywa :) )Wlasnie przczytalem recke ABITa KV7 http://www.ocaddiction.com/reviews/mobos/abit_kv7/ Chyba sie zdecydowalem... Napiecie dla NB mozna do 2.95V podnosci VCore do 2.35V Moze nie bede na razie z tego korzystal, ale to o czyms swiadczy :D Ta plyta ma potencjal ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 zawsze lepiej mieć zapas U niż niedomiar :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 zawsze lepiej mieć zapas U niż niedomiar :)Doczytalem do konca te recke, ale koles niby jej tam nie poleca ze wzgledu na "horrible stability" powyzej 400MHz fsb... Kurna juz nie wiem co robic, raczej na wyzszym fsb nie bede latal niz 400MHz. Sam juz kurde nie wiem. Z KT600 to ABIT jest najlepsza propozycja. Zastanawiam sie takze nad jakims niedrogim NForce2 z otworami i przyszedl mi do glowy FIC AU13, ale nie wiem po ile chodzi i gdzie go dostac? :D POMOCY? Sam juz nie wiem kurcze :( P.S. W szczegolnosci mi zalezy na bezbolesnym odpaleniu starej windy, a to przy przesiadce VIA - VIA sie uda na 100%, nie wiem jak bedzie VIA - NForce2, przy probie na VIA - SIS745FX (ECS L7S7A2 wypozyczylem na weekend w celu sprawdzenia pozostalych komponentow) nie ma szans na odpalenie WinXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Pytasz o FIC U13- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16047042 Ale tani to on nie jest :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Pytasz o FIC U13- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16047042 Ale tani to on nie jest :( . ZNalazlem w Krk za 375zl O plycie juz wiem duzo, interesuje mnie to co napisalem na ciomno-niebiesko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Doczytalem do konca te recke, ale koles niby jej tam nie poleca ze wzgledu na "horrible stability" powyzej 400MHz fsb... Kurna juz nie wiem co robic, raczej na wyzszym fsb nie bede latal niz 400MHz. Sam juz kurde nie wiem. Z KT600 to ABIT jest najlepsza propozycja. IMO te testowane wersje to pierwsze modele, pierwsze wersje biosów i to jes twinąogromnego rozrzutu wydajności i stabilności pomiędzy płytami na KT600. nowsze wersje biosów wyrównają wyniki, stabilność wzrośnie więc jak dla nie abit jest OK. wgrasz nowy biosik i będzie super płytka. P.S. W szczegolnosci mi zalezy na bezbolesnym odpaleniu starej windy, a to przy przesiadce VIA - VIA sie uda na 100%, nie wiem jak bedzie VIA - NForce2, przy probie na VIA - SIS745FX (ECS L7S7A2 wypozyczylem na weekend w celu sprawdzenia pozostalych komponentow) nie ma szans na odpalenie WinXP[/color] każdy windows XP i 2000/2003 da blue screena przy przesiadce na inny chipset. 98 i Me radzą sobie z tym świetnie ale IMO wystarczy przeinstalowanie (zabootowanie z CD i ponowna instalacja zamiast g... wartych napraw) systemu i powinno działać. a L7S7A2 nie jest na SIS 745 FX (taki chipset nie istanieje !) ale na SIS 746. nie ma płyty ECS na 746 FX, na FX jest tylko ASRock ale jest do bani. jak wrażenia z tego ECS'a ?? z biosem chb127 śmiga na prawdę żwawo i to za marne pieniądze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 na kt600 to Abit najlepszy jednak teraz sie bawie Epoxem 8KRA2I i jest jakis sredni taki,nie ma dzior ja bym bral Abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 AMD Rulezzz - niekoniecznie przesiadka wiaże się z instalką systemu - sam przeniosłem XP z nforce2 na KT266 i działa, a potem drugi raz z NF2 na 865 i potem 875. Przerzucałem go wiele razy też pomiedzy kontrolerem raidowym a tym z SB (na NF2) - chyba jakiś magik jestem ;) ale prawda jest taka że może się udac a nie musi :|AMD Rulezzz - niekoniecznie przesiadka wiaże się z instalką systemu - sam przeniosłem XP z nforce2 na KT266 i działa, a potem drugi raz z NF2 na 865 i potem 875. Przerzucałem go wiele razy też pomiedzy kontrolerem raidowym a tym z SB (na NF2) - chyba jakiś magik jestem ;) ale prawda jest taka że może się udac a nie musi :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 oka, w każdym razie NT sąmocno czułe na zmiany sprzętu i trzeba odinstalować stare stery i może się uda. u mnie jeden uszkodzony sterownik wykładał XP/2000 tak, że żadne naprawy nic nie pomagały - blue screen i koniec, również w trybie awaryjnym. w tym względzie 98 był nieporównywalnie lepszy od NT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 oka, w każdym razie NT sąmocno czułe na zmiany sprzętu i trzeba odinstalować stare stery i może się uda. u mnie jeden uszkodzony sterownik wykładał XP/2000 tak, że żadne naprawy nic nie pomagały - blue screen i koniec, również w trybie awaryjnym. w tym względzie 98 był nieporównywalnie lepszy od NT. też tak miałem - 1 zły sterownik i blue screen przy ładowaniu - ale stawiasz xp na FAT32 i w takim przypadku po prostu recznie z dosa przywracasz starą wersje lub usuwasz pliki i po problemie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 Witam wiec widze ze interesuje cie Abit Kv7 kazdy tutaj mowi ze podobno lub slyszal A ja ci powiem jak to jest z to plyta na prawde bo ja mam od soboty Wiec lecimy Kupilem ja na gieldzie w wawie za 380 zloty kiedy skaladalem kompa dla mojej siostry Na poczatku wrazenia wizualne plyta jest mala tzn mala w porownaniu do standardowych konstrukcji ATX elelmenty sa dobrze rozmieszczone oprocz tego nieszczesnego gniazda zasilanaia od P4 swoja droga musisz miec taki zasilacz bo ona wymaga tego podlaczenia Z rzeczy urzytkowych brakuje jej tylko fire wire a tak to wszystko jest Na mostku jest umieszczony wiatrak abita ktory niestety do ciychych nie nalezy kreci sie 4400 rpm ale to nic bo plyta ma wbudowany w biosie zwalniach i u mnie jest on ustawiaony na 60% co daje kolo 2000 tysiecy na titanie i cos kolo 3 na noth bridge Nawet taka mala rzecz cieszy moje zmysly jak spalaszczone konce zworek daje to po prostu barzdo latwe mozliwosci np ccmos ;) sam tego uzywalem kilka razy ale o tym pozniej Teraz bios co tu duzo mowic jest super dla takiego overclocera jak ja to az za duzo ale dla ciebe tez cos sie znajdzie Przedewszystkim Soft menue to co tygrysy lubia najbradziej Jest dzielnik 1/6 i mozna go zalaczyc z biosu a nie jak u niektorych producentow zalancza sie dopiero jak wsadzisz fabraycznego bartona na fsb 200 zwruc na to uwage to wazne. Regulacje napiec na wszusrikm na procku chyba nawet do 2,3 ale nie pamietam do konca a tak pamieci agp i cos na plycie mozna wszytko podbic napiecie Jezeli chodzi o pamieci to raczej powienienes miec dobre dla tego ze to co w tej plycie mozna ustawic to poezja takie tam sa timingi ze ja dopiero dowiedziale sie ze niektore istnieja (Vide moj MSI) Gdzies czytalem ze abit umiescil w biosie wszystkie mozliwe timingi jakie dotycza DDR Dziurki wokul soceta sa a dla ciebie to priorytet Teraz co podkrecania to ja siostrze kupilem durona 1,4 Nie bawielm sie w jakies odblokowywanie kache'u bo po co dla niej ale podkrecanie jak najbardziej. Jej duron chodzil na domyslnym napieciu 1,5 na 12*166 podejrzewam ze poszedl by wiecej ale mojeje siostrze do co gra w simsy to i tak az nadto Podsumowujac plyta jest dobra nieznacznie tylko ustepuje konstrukcjom na nforcie i powiem ci cos dual w nforcie to jest czysty marketing jednak blokada agp i pci o ktorej spece z public relationon nvidii nie mowia to jest super rzecz a niestety tego brakuje w Kt600. Tak wiec moje zdanie jest takie ze jezeli chcesz wieksze fsb niz powiedzmy 220 to kt600 nie jest za dobrym wyborem ale jak interesuje cie powiedzmy 11*200 to polecam ta plyte jak jeszcze potrzebujesz wiadomosci to pytaj bo moglem cos przeoczyc pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 THNX... No i dalej nie wiem czy ABIT KV7 czy teraz cos na NF2? Chyba jednak KT600, bo fsb wieksze niz 200 MHz mnie nie interesuje, a po lekturze kilku testow i przeczytaniu wszystkich wypowiedzi na roznych forach na jego temat jestem coraz blizszy wyboru... Co do zasilacza, to nie ma problema, wlasnie nabylem przejsciowke z MOLEXa na te wtyczke ATX 12V :D [OT] Raptor a co w przypadku, jesli mam NTFSa? Moge u kogos przekonwertowac go na FATa32 :D Ale to jest osobny temat ;) P.S. Nawiasem mowiac dla mnie bardzo wazny, wiec help twoj z tym XP Raptorku bylby bardzo pozadany, jak juz zapakuje sie na NForce2 czy KT600 :D Tego po prostu jeszcze nigdy nie robilem :D, a bylo kiepsko przywraca wszyskie progsy i poczte, bo jak zwykle w takim przypadku nie ma sie biezacej kopii... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 wyłałem ci PW - co do poczty - bo nie napisałem - to mam programik którym można dostać się na ntfs (ERD Commander 2003) i przegrać poczte i całą reszte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 wyłałem ci PW - co do poczty - bo nie napisałem - to mam programik którym można dostać się na ntfs (ERD Commander 2003) i przegrać poczte i całą reszte.Spox... THNX, moze uda sie zrobic bez reinstalki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2003 :?: :?: :?: Eclipse mozesz powiedziec jaka najnizsza wartosc Vcore oferuje BIOS tego ABIT'a KV7 - czy jest to 1.1V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...