Skocz do zawartości
tomasir

Internet przez kablówkę w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Moglibyście mi pomóc w znalezieniu kablówek które takowy dostęp proponują?

Oczywiście wszystkie poza UPC bo tą szybciutko sam znalazłem, ale niestety z innymi mam problem :oops:

Proszę również o opinie o tych które proponujecie

Z góry dziękuję!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astercity nie działa w Krakowie. Z tego co wiem to jest tylko UPC i Autocom (nie wszędzie w mieście). Jaki rejon (miasta) cię interesuje?

Okolice centrum zakopianki.

A nie wiesz jak w autocomie z dzieleniem łącza bo od razu chciałbym na 2-3 osoby dla obniżenia kosztów je puścić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasir ,a dlaczego nie wezmiesz neo+ ? Wedlug mnie to sensowniejsze jesli masz zamiar dzielic lacze, w chello (UPC) jest to chrzanione ograniczenie do 15gb (czasem sie do 20 uda sciagnac) a potem ograniczaja do predkosci modemowej ;[ ,autocom z tego co slyszalem trochu slabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety więcej osób niż 1-2 byłoby prawdopodobnie w bloku ciężko znaleźć. A wtedy koszty by mnie zjadły - moja żona na razie jeszcze nie znalazła pracy. Ponadto zależy nam też na samej kablówce dlatego jeśli wyjdzie w miarę tanio chcemy dzielić miłe z pożytecznym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Krakowie tylko dwie kablówki mają internet: UPC (chello) i AutoCom. Zazwyczaj nie wchodzą sobie w drogę, tj. nie ma tak, żeby w danym bloku była możliwość założenia jednego albo drugiego. Kto pierwszy okabluje, pozostaje jedynym ISP. Uruchomienie neta w kablówce na jednym osiedlu kosztuje ich około 50000zł; nie opłaca im się konkurować ze sobą jeszcze.

Obie kablówki dają bardzo podobne warunki, w tym obie mają limity około 16GB miesięcznie, licząc download i upload łącznie. Do dzielenia poroniony pomysł. W obu kablówka+internet kosztują mniej więcej tyle, co neo, więc raczej neo opłacałoby Ci się bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astercity nie działa w Krakowie. Z tego co wiem to jest tylko UPC i Autocom (nie wszędzie w mieście). Jaki rejon (miasta) cię interesuje?

Okolice centrum zakopianki.

A nie wiesz jak w autocomie z dzieleniem łącza bo od razu chciałbym na 2-3 osoby dla obniżenia kosztów je puścić...

Tu chyba działa tylko chelo(upc). Autocom natomiast w N.hucie i na Krowodzrzy. More details w BOK Autocom na ul. Lubelskiej (za DH Herbewo).

Ew. moze uda się wam (jak zbierzesz parę osóB) podłaczyć do sieci takiej jak np. mój Softadax (Ruczaj-Cegielniana) :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi