tomasir Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Moglibyście mi pomóc w znalezieniu kablówek które takowy dostęp proponują? Oczywiście wszystkie poza UPC bo tą szybciutko sam znalazłem, ale niestety z innymi mam problem :oops: Proszę również o opinie o tych które proponujecie Z góry dziękuję!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 ja mam AsterCity i jest ok, nawet bardzo OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 ja mam AsterCity i jest ok, nawet bardzo OKAle czy ona działa w Krakowie, bo jak zaznaczyłem w temacie tylko takowe mnie interesują. A zapomniałem dodać byście coś o kosztach wspomnieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 czy działa w krakowie to nie wiem, koszty ? hmm 128/64 (rzeczywiście jest więcej) + stałe IP publiczne jakieś 120 pln miesiecznie (oczywiście razem z kablufką) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Astercity nie działa w Krakowie. Z tego co wiem to jest tylko UPC i Autocom (nie wszędzie w mieście). Jaki rejon (miasta) cię interesuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Astercity nie działa w Krakowie. Z tego co wiem to jest tylko UPC i Autocom (nie wszędzie w mieście). Jaki rejon (miasta) cię interesuje?Okolice centrum zakopianki. A nie wiesz jak w autocomie z dzieleniem łącza bo od razu chciałbym na 2-3 osoby dla obniżenia kosztów je puścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Tomasir ,a dlaczego nie wezmiesz neo+ ? Wedlug mnie to sensowniejsze jesli masz zamiar dzielic lacze, w chello (UPC) jest to chrzanione ograniczenie do 15gb (czasem sie do 20 uda sciagnac) a potem ograniczaja do predkosci modemowej ;[ ,autocom z tego co slyszalem trochu slabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No niestety więcej osób niż 1-2 byłoby prawdopodobnie w bloku ciężko znaleźć. A wtedy koszty by mnie zjadły - moja żona na razie jeszcze nie znalazła pracy. Ponadto zależy nam też na samej kablówce dlatego jeśli wyjdzie w miarę tanio chcemy dzielić miłe z pożytecznym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 W Krakowie tylko dwie kablówki mają internet: UPC (chello) i AutoCom. Zazwyczaj nie wchodzą sobie w drogę, tj. nie ma tak, żeby w danym bloku była możliwość założenia jednego albo drugiego. Kto pierwszy okabluje, pozostaje jedynym ISP. Uruchomienie neta w kablówce na jednym osiedlu kosztuje ich około 50000zł; nie opłaca im się konkurować ze sobą jeszcze. Obie kablówki dają bardzo podobne warunki, w tym obie mają limity około 16GB miesięcznie, licząc download i upload łącznie. Do dzielenia poroniony pomysł. W obu kablówka+internet kosztują mniej więcej tyle, co neo, więc raczej neo opłacałoby Ci się bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Astercity nie działa w Krakowie. Z tego co wiem to jest tylko UPC i Autocom (nie wszędzie w mieście). Jaki rejon (miasta) cię interesuje?Okolice centrum zakopianki. A nie wiesz jak w autocomie z dzieleniem łącza bo od razu chciałbym na 2-3 osoby dla obniżenia kosztów je puścić... Tu chyba działa tylko chelo(upc). Autocom natomiast w N.hucie i na Krowodzrzy. More details w BOK Autocom na ul. Lubelskiej (za DH Herbewo). Ew. moze uda się wam (jak zbierzesz parę osóB) podłaczyć do sieci takiej jak np. mój Softadax (Ruczaj-Cegielniana) :roll: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Aha, jakby coś: w Krakowie bezwzględnie unikać należy dostawcy o nazwie INTERNET POLSKA To taki syf, że nie uwieżylibyście, co oni wyczyniają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...