n0rbi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Czy Elsa Geforce 2 GTS@Quadro2 jest rzeczywiscie taki slaby ?? :? bo ja sie tu qrcze ciesze ze na Athlonie xp2000+@2400 (12x166), 256ddr dual chanel jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki jeszcze geforce idzie z 200/333 na 230/370 (glooopie pamieci wyzej nie chca isc :roll: ) i winxp mam w 3dmarq2001se 3.3 5175 punktow a tu starszy mnie wczoraj zgasil: na duronie 1000 512 sdr ram (133) i radeon 9200 w w98 ma 5200 punktow bez krecenia niczego ... szno to oszustwo - u mnie pierwsze 3 testy plynniej laza niz na radku a wynik gorszy :( moze mi ucina punkty za to ze moja grafa nie obsluguje wszystkich bajerow i 3 testy nie staruja ? szzzzz oszustwo :P jak bede mial czas (czytaj zdam wszystkie egzaminy i zostanie mi jeszcze kilka dni wolnosci :( ) to zrobie na moja grafe vmod i lepsze chlodzonko i pociagne wyzej GPU :twisted: i pytanko : skad pamieci biora napiecie? bo wszedzie gdzie czytalem jest napisane ze z AGP a jak mi wiadomo to AGP4x jest zasilane napieciem 1.5v a pamiatki 3.3 ... a moze wystarczy podniesc napiecie na AGP w biosie ? i zalozyc lepsze chlodzonko ? albo do 220v to podlaczyc :twisted: qrcze no zeby jakis duron mnie bil :cry: porazka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 wez poprawke ze ty nie robisz w ogole Nature a on duzo daje (poczytaj readme, tam jest napisany wzor na wynik :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 punkty w 3dm01 naliczane sa tylko , o ile sie nie myle ,tylko przez pierwsze 7 testow game. a po drugie to że ten 9200 jest szybszy od twojego gts-a to normalka. jak by był na twoim konfigu to miałbyś wiecej markow niz 5 k to chyba logiczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 wrr wlasnie dlatego mowie ze to oszustwo! nawet w grach to sie potwierdza - tomb raider the angel of darkness na geforce2 z duronem 1000 w 800x600 smigalo bez problemow a na radeonie 9200 na pIII667 nawet w 640x480 w min detalach nie dalo sie plynnie grac :P ale i tak jak zaloze lepsze chlodzonko (mam juz pomysl na nie :D ) i zrobie vmoda to pobije starszego w 3dmarku :twisted: wycisne z niego 6k punktow :twisted: chocby mial zdechnac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 LPC wiem ze radek jest szybszy w koncu jest od niego troszke nowszy ale nie sadzilem ze na d1000 bedzie w stanie rozwinac skrzydla .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 no co ty , on by rozwinoł skrzydła ale na twoim kompie a nie na tym durniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 n0rbi możesz mi wyjąsnić jaki jest sebs tego topicu. Przecież wyniki są w normie, czy oczekujesz że napiszemy (aby poprawić ci humor), że 3dmark kłamie? Jest jak jest r9200 ma wyższe zegary support dla dx8.1 i jest nowszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 to wymień bez dopłąty tego geforce2 na MX440 i podkręcisz jak ja. wyniki gwarantuję ci że będą wyższe niż na tym cherlawym R9200. albo dowal od razu radzika 9100 lub GF4 za 399 zeta to wyniki będą biły tego duronka na łeb. popatrz na mój wynik na MX440 :D:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 AMD Rulezz a pamiatki na tym gf nie pojda ci wiecej ?? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Niestety pamiatki nie chca isc wyzej ... nawet z radiatorami takimi od 486 (qpie radiator od p2 za 5 zeta i go optne to zobacze moze bedzie lepiej) a tak wogole to podwyzsze napiecie na gpu i puszcze go wyzej (miedzy 210 a 230 jest 300 pkt roznicy wiec wykrece go wyzej:) wiem ze gf2gts to qpa totalna juz :cry: ale nie bede na razie wydawal kasy na grafe - wlasnie oszczedzam na wc bo moj komp zdecydowanie za glosny jest (falconrock II) i na zaslike chieftec360 z aktywnym pfc (na razie mam noname 350w - ale jak na noname to napiecia trzyma super tylko ze glosne toto jest) a zloszcze sie ze starszy ma wiecej 3dmarkow niz ja :P ale to niedlugo sie zmieni :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 n0rbi możesz mi wyjąsnić jaki jest sebs tego topicu. Przecież wyniki są w normie, czy oczekujesz że napiszemy (aby poprawić ci humor), że 3dmark kłamie? Jest jak jest r9200 ma wyższe zegary support dla dx8.1 i jest nowszy. Forum jest po to by sie pytac a jak chcesz krytykowac do lepiej nie pisz wcale! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 AMD Rulezz a pamiatki na tym gf nie pojda ci wiecej ?? :? tu właśnie jes tproblem bo przy 450 MHz w teście point sprites są błędy, w pozostałych testach nie ma. na 433 jes tidealnie. wyżej iść nie chcą bo to wersja SE 128 bitowa, standardowo są taktowane 333 MHz więc i tak wykręciły się nieźle. spróbuje się w vmodzika pobawić (ołówkiem po stabilizatorach będę mazał żeby zwiększyć napięcie) to powinny więcej pójść. radiatory s tylko ciepławe więc podniesienie napięcia powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 bo mamy identyczne karty tez mam 128 bit SE firmy Palit. Niedlugo podesle zdjecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Nikt i nic nie oszukuje co ty na karcie zgodnej z dx7.0 na jakies kokosy liczysz ?? skobinuj grafe rzędu gef3 lub radeon9100 9zgodne z dx 8.x) to będziesz miał wynik duzo wyższy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ja na swoim duronie 1000 i gf3ti bez oc mialem prawie 6500k a przy radku 9000pro 7000 z groszami. Test nature, ktory u Ciebie nie chodzi daje duzo punktow, bo jest to dwudziestokrotnosc liczby klatek osiagnietych w niem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 heh a nie mowilem ze 3dsmark oszukuje ;P ale i tak wyciagne na tym 6k punkciorow - niech no tylko sesje przejde ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...