Michał1 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 witam, szukalem ale raczej nie bylo podobnego pytania. Chciałbym się dowiedzieć jaki procek bede mogł włożyć do mojej płyty (w podpisie wszystko) :?: wiem, że od AMD :) ale jaką max częstotliwość, ale też chyba ważne są piny :?: W ogóle w jakis sposób to można sprawdzić.. Ogólnie w gry nie gram,ale jak zobaczyłem wymagania na max payna 2 to aż zabolało.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Za leży czy masz dzielnik 1/4 mój kumpel miał na kt133 i mógł atlona włożyć 018microna ale na pewno włożysz durona 1.3 lub atlona 1.4 /100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jaki procek>>> strona producenta. Wymagania Max Payne 2 są śmieszne, bo u mnie na rivie m64 i duronie 1300 chodzi płynnie w max detalach w 800x600 i płynnie w 1024x768 w obnizonych detalach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jaki procek>>> strona producenta. Wymagania Max Payne 2 są śmieszne, bo u mnie na rivie m64 i duronie 1300 chodzi płynnie w max detalach w 800x600 i płynnie w 1024x768 w obnizonych detalach. spoko, ale i tak kiedyś trzeba wymienić..bo 800 Mhz juz co raz żadziej na forum widuje :) no tak myślałem z ta strona producenta ale czy są jakieś "teorie" na ten temat :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jaki procek>>> strona producenta. Wymagania Max Payne 2 są śmieszne, bo u mnie na rivie m64 i duronie 1300 chodzi płynnie w max detalach w 800x600 i płynnie w 1024x768 w obnizonych detalach. spoko, ale i tak kiedyś trzeba wymienić..bo 800 Mhz juz co raz żadziej na forum widuje :) no tak myślałem z ta strona producenta ale czy są jakieś "teorie" na ten temat :?: Hmm , aj mam durnia 700 Mhz :roll: a co do tego ajki procek wsadzisz , to zależy od chipsetu ; sprawdz na stronie głownej Via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ... a co do tego ajki procek wsadzisz , to zależy od chipsetu ; sprawdz na stronie głownej ViaNie tylko od chipsetu, znaczenie ma też BIOS i układ zasilania procesora. Dlatego zawsze jeśli to możliwe należy szukać informacji o obsługiwanych procesorach na stronie producenta płyty. W tym przypadku (płyta ECS K7VZA) nie ma problemu ze znalezieniem informacji. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 K7VZA to moja stara płytka 8) która wymieniłem 2 tygodnie temu :D Ale wracajac do tematu to zalezy jaka masz wersje plyty bo jak sie orientuje to są 3 wersje KT133, KT133A i coś jeszcze. jedynie KT133 obsluguje FSB 200, czyli nic powyżek Durona 900 nie wsadzisz. Ja na nieszczescie :cry: własnie miałem tą najgroszą wersje i przez 2 tyg szukałem biosów które by pozwolily wsadzic FSB 266 ale wszystko na marne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Na mojej starej k7vza (kt133- tylko 200 fsb) po wgraniu biosu z numerkiem 3.6a dzialal duron 1200mhz. Pamietam jednak ze ktos z forum kiedys na swojej k7vza(kt133) tez chcial zrobic flash biosu i wsadzic chyba takiego durnia i nic z tego nie wyszlo - to chyba kwestia szczescia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Jezeli to ECS to v 3.0 to http://www.ecsusa.com/downloads/k7vza_3x.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no i błąd popełniłem, DEFENE ma racje; napisałem KT133a a to chodziło o poszczególne versje :) sa 1 , 2 , 3. Ja jak pisałem wczesniej miałem 1, ale przypomniałem sobie jedna rzecz. Chodząc po necie znalazłem gdzieś jakiś bios, w którym pisało że umożliwia wsadzenie FSB 266, jednak jako że on nie był oficjalny bałem się flashować :) tym bardziej ze i tak wuiedzałem ze będę kupował nowego compa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja wlasnie mam to nieszczescie i mam te plyte jak jest do niej bios ktory pozwala na zmiane fsb do 166, tylko nie wiem czy to mozliwe skoro plyta obsluguje pamieci DIMM SDRAM :?: a wersja tego biosu to 3.2c. Moge zapodac na meila lub linka do dokladnego opisu ale po niemiecku :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no i błąd popełniłem, DEFENE ma racje; napisałem KT133a a to chodziło o poszczególne versje :) sa 1 , 2 , 3. Ja jak pisałem wczesniej miałem 1, ale przypomniałem sobie jedna rzecz. Chodząc po necie znalazłem gdzieś jakiś bios, w którym pisało że umożliwia wsadzenie FSB 266, jednak jako że on nie był oficjalny bałem się flashować :) tym bardziej ze i tak wuiedzałem ze będę kupował nowego compa :) FSB 266?? 8O A moze chodzilo o FSB 133 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ok, wielkie dzięki za opdowiedzi i porady. Doszedlem do wniosku, ze wloze tam nie wiecej niz 1,3 moze 1,4 Ghz, wiec to sie i tak za bardzo nie oplaca. Sprzedam stara plyte z prockiem, doloze troche kasy i kupie cos okolo 2 Ghz. I tak najwyszy czas, bo moj sprzecik juz troche sobie liczy..:) Jak wy to widzice, opłaca sie kupowac Athlona 1,7 i podkrecic go czy od razu 2,2 Ghz z tym ze ten drugi jest "troche" droższy :) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Jezeli to jest ECS K7VZA v3.0 bo tego sie jeszcze nie dowiedzialem od ciebie to mozesz wcisnac AMD XP 1700+ i pojezdzic troche na tej plycie zbierajac na cos lepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Jezeli to jest ECS K7VZA v3.0 bo tego sie jeszcze nie dowiedzialem od ciebie to mozesz wcisnac AMD XP 1700+ i pojezdzic troche na tej plycie zbierajac na cos lepszego.no dobra, zaciekawilo nmie to :) tylko powiedz mi jak sprawdzic czy mam wersje 1, 2 czy 3 :?: wygrzebalem teraz instrukcje do płyty gł i na pierwszy rzut oka nie znalazlem, ale nie wiem czego dokładnie szukać...zaraz sie w to bardziej zagłębie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja miałem procek z podpisu na tej płycie przez miesiąc i działał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 mam coś :) płyt obsługuje PSB 200 Mhz, ale to akurat wiedzialem, a o High end processors pisze ze jest przystosowana do AMD Athlon z obslugą 64/256 LB L2 OnChip cache oraz 100/200 Mhz hostbus/core speed. No dobra, teraz tylko trzeba poszukac jakie procki mają takie parametry.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Jaki plyta ma kolor laminatu czarny = 3.0 zolty 1.0 lub 2.0 sciagnij sobie program AIDA32 i sprawdzisz. http://www.ecsusa.com/products/k7vza.html Starsza wersja http://www.sunmoonstar.com/products/mother...d/00053_ecs.htm v.3.0 http://www.ecsusa.com/support/table_palomino.html Spis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no, tak, przeciez mam sandre i tam by tez pisało .. kolor laminatu niestety żółty :( super ta strona co podałeś, dzięki, na niej pisze że: AMD® Athlon (K7) processors up to 1.2GHz(100MHz FSB) wiec raczej musze zmienić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ja swoja mialem sprzedac i kupic http://www.asrock.com/product/product_k7vt4-4x_r3.htm cena 167 zl w sklepie ale czytam czytam i widze ze maja ludzie problemy z nia przy o/c (nie mozna zmieniac mnoznika) wiec chyba zostane przy tej i przepale mostki w Antku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 heh..ja sie raczej nie bede bawił przepalanie mostków :) poszperam na allegro najpierw, może trafi się coś ciekawego.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...